לידיעת כל המשווים את ביבי לדרייפוס

evglev1

Well-known member
מנהל
לדרייפוס נערך משפט נוסף ב-1899, הוא שוב נמצא אשם בבגידה, אך עונשו הוקל לעשר שנות מאסר באי השדים בשל "סיבות מקלות", ולאחר עשרה ימים, ולאחר שדרייפוס הסכים שלא לערער על פסק הדין, הוא קיבל חנינה. במכתב מ"אי השדים" כתב דרייפוס לאשתו לוסי: "כבודי שייך לי. זה הנכס שאני מוריש לילדי. את הכבוד הזה תבעתי מארצי."

כדי לקבל חנינה ולא ללכת בכלא גם דרייפוס כשחפותו הייתה ברורה לכל הסכים לקבל חנינה, אבל לשם כך הודה בדברים שלא ביצע. כך שאפילו לדרייפוס כשלפחות חצי מדינה הבינה שהוא חף מפשע, לא הייתה אפשרות לקבל חנינה בלי להודות באשמה.

פולגאר

Well-known member
לדרייפוס נערך משפט נוסף ב-1899, הוא שוב נמצא אשם בבגידה, אך עונשו הוקל לעשר שנות מאסר באי השדים בשל "סיבות מקלות", ולאחר עשרה ימים, ולאחר שדרייפוס הסכים שלא לערער על פסק הדין, הוא קיבל חנינה. במכתב מ"אי השדים" כתב דרייפוס לאשתו לוסי: "כבודי שייך לי. זה הנכס שאני מוריש לילדי. את הכבוד הזה תבעתי מארצי."

כדי לקבל חנינה ולא ללכת בכלא גם דרייפוס כשחפותו הייתה ברורה לכל הסכים לקבל חנינה, אבל לשם כך הודה בדברים שלא ביצע. כך שאפילו לדרייפוס כשלפחות חצי מדינה הבינה שהוא חף מפשע, לא הייתה אפשרות לקבל חנינה בלי להודות באשמה.
לא רוצים לתת חנינה, ייתנו זיכוי בסוף ולעזאזל בזבוז כספי הציבור על השטות הזאת והפרעה לראש ממשלה לנהל את המדינה |לא|

ai27

Well-known member
איכשהו שכחת שדרייפוס היה בכלא ואז באי השדים בין האישום המקורי ב 1894 ל1899

משמע, למרות שכל העדויות על חפותו היו ידועות מלכתחילה
עינו אותו 5 שנים
כדי לקבל חנינה ולא ללכת בכלא גם דרייפוס כשחפותו הייתה ברורה לכל הסכים לקבל חנינה
אלא שהוא היה כבר 5 שנים בכלא.
הסכמתו לחנינה הייתה רק לצורך אי המשך המאסר באי השדים
אבל לשם כך הודה בדברים שלא ביצע. כך שאפילו לדרייפוס כשלפחות חצי מדינה הבינה שהוא חף מפשע, לא הייתה אפשרות לקבל חנינה בלי להודות באשמה.
וודאי שלא לאחר הרשעה כפולה.

במקרה של נתניהו המצב שונה לחלוטין
אין ולא תהיה הרשעה
אך כל משפט נועד רק כדי לסלקו מעמדת ראש הממשלה
ותמורת פרישתו
כל מהות התיקים התפורים מתפוגגת

לחלופין
אפשר להמשיך לדון בהונאה הזו עוד עשור
או
עד שילך לעולמו
תוך המשך בזבוז סכומי עתק ללא כל תוחלת

evglev1

Well-known member
מנהל
איכשהו שכחת שדרייפוס היה בכלא ואז באי השדים בין האישום המקורי ב 1894 ל1899

משמע, למרות שכל העדויות על חפותו היו ידועות מלכתחילה
עינו אותו 5 שנים

אלא שהוא היה כבר 5 שנים בכלא.
הסכמתו לחנינה הייתה רק לצורך אי המשך המאסר באי השדים

וודאי שלא לאחר הרשעה כפולה.

במקרה של נתניהו המצב שונה לחלוטין
אין ולא תהיה הרשעה
אך כל משפט נועד רק כדי לסלקו מעמדת ראש הממשלה
ותמורת פרישתו
כל מהות התיקים התפורים מתפוגגת

לחלופין
אפשר להמשיך לדון בהונאה הזו עוד עשור
או
עד שילך לעולמו
תוך המשך בזבוז סכומי עתק ללא כל תוחלת
גם במקרה של דרייפוס כל המשפט נועד לפגוע בקידום יהודי בצבא, ולא היה לאף אחד מהשופטים שהרשיעו אותו ספק בחפותו. גם שם התיקים היו תפורים.

אבל בסך הכול יש צדק בדבריך כי אף אחד מעולם לא ביקש חנינה באמצע המשפט. בקו 300 ביקשו את החנינה לפני המשפט וגם תקן אותי אם אני טועה, אבל הממשלה ביקשה בשבילם כדי לסגור את התיק ולא הם ביקשו או לפחות לא יזמו את הפנייה.

כך שלמעשה ביבי נכנס להיסטוריה של עולם המשפט בתור הראשון בהיסטוריה האנושית שביקש חנינה לפני שנשפו והורשע.

ai27

Well-known member
גם במקרה של דרייפוס כל המשפט נועד לפגוע בקידום יהודי בצבא, ולא היה לאף אחד מהשופטים שהרשיעו אותו ספק בחפותו. גם שם התיקים היו תפורים.

אבל בסך הכול יש צדק בדבריך כי אף אחד מעולם לא ביקש חנינה באמצע המשפט. בקו 300 ביקשו את החנינה לפני המשפט וגם תקן אותי אם אני טועה, אבל הממשלה ביקשה בשבילם כדי לסגור את התיק ולא הם ביקשו או לפחות לא יזמו את הפנייה.

כך שלמעשה ביבי נכנס להיסטוריה של עולם המשפט בתור הראשון בהיסטוריה האנושית שביקש חנינה לפני שנשפו והורשע.
בשלהי כהונתו
הבן של ביידן קיבל חנינה רטרואקטיבית וגורפת בזמן משפטו.
מחבלים ששוחררו בעיסקאות שוחררו בכל שלב במשפטם
כולל המחבל שהפרקליטות החליטה להעליל שנאנס ע"י כח 100

וכמובן יש את המקרה של רבין, בו חנינה בפועל באמצע המשפט מחקה אותו מכתב האישום, אבל המשפט של אשתו נמשך עד להרשעה
אהרון ברק הודה שמודל זה תקף גם לגבי נתניהו

למעלה