טוב, הארי, תפתח את האוזניים (והלב)
כי אני אכתוב את זה פעם אחת ודי, אחר-כך תשברו את הראש בעצמכם. הארי היקר, לדעתי מנהל פורום טוב באמת הוא אחד כזה שלא מרגישים בקיומו, מכיוון שהכל זורם על מי מנוחות. לפי הפרמטר הזה (שהוא כאמור דעתי האישית בלבד, ואתה רשאי לא לקבל דעה זו), אתה מנהל פורום ממש לא טוב. זה לא אומר שאתה צריך לעזוב, זה כן אומר שאתה צריך להסיק מסקנות איך להשתפר (את זה אתה אמור לעשות ממילא, בתור מודט מנוסה). לא ייתכן שמאז היום שנבחרת, יש כאן מהומות. כמו תמיד, אין שחור ולבן ולמטבע הספציפי הזה יש הרבה יותר משני צדדים, כיוון שחלק מהכותבים נגדך נגועים קשות באינטרסים קטנוניים משלהם. ועם כל זאת, העובדה היא שכבר ביום הראשון מחקת הודעות שלא פגעו בתקנון הפורום, אלא רק באגו ו/או בהשקפת העולם הצרה שלך. אם אתה רוצה לפתוח את "הפורום של הארי" או "פורום מ"ט", בבקשה. גם שם, אגב, כל עוד זה יהיה פורום פתוח ב"תפוז" ולא פורום פרטי באתר הבית שלך, תצטרך לנהוג לפי אמות מידה מקובלות ולא לפי הקפריזות שלך, אבל עזוב. כל עוד אתה כאן, ועם כל הכבוד להיותך מנהל הפורום, הגיע הזמן שתפסיק למחוק הודעות. ביקורת על מ"ט ודברים לזכותה כולם לגיטימיים, ואם אינך מסוגל להתמודד עם עובדה פשוטה זו אז אתה בבעיה. אני לא מבין, אתה מפיק איזו הנאה מכל הויכוחים האלה? דעתי האישית על מ"ט לא רלוונטית כרגע, אך אני יכול להבטיח לך שאתה עושה שירות דב לשיטה שלך. אולי אתה רואה ברעש שיש כאן סביב הנושא פרסום נהדר ("לא משנה מה אומרים עליי, העיקר שמדברים עליי"), אבל ממה שאני מבין מאנשים אחרים (ולא רק ממתנגדיך המובהקים כאן בפורום, ההולכים ומתרבים כפטריות אחרי הגשם), התחושה העיקרית היא של גועל נפש. אני עצמי הייתי מאד משועשע מהויכוחים המטופשים כאן, וצפיתי בעניין איך אתם מכניסים זה לזה בשיניים. מאז, איך אני אגיד לך, העניין קצת פג, התחלתי לפהק בשעמום, ועכשיו זה בעיקר מרגיז. נפלה בידיך הזדמנות מצויינת לקדם שיח בנושאי מדיטציה, באמצעות פורום רב משתתפים באתר פופולרי. אתה באמת מתנהג כמו אדם שזכה בלוטו, אלא שאתה עושה את הטעות שעשו רוב האנשים שזכו בלוטו - שיכור מהתלהבות, אתה מבזבז את זכייתך ותישאר בסופו של דבר ללא כלום. אפילו המ"ט עצמה כבר לא מהווה כאן את נושא הדיון, אלא אתה עצמך. אתה באמת נהנה מזה? הבלגן כאן מענג אותך? רוצה לספר לנו על זה? לא נעלמת מעיניי הציניות בה כותבים אנשים מסוימים על המ"ט וההתלהבות היתרה בה הם עושים זאת, תוך כתיבה בכינויים שונים, ומתוך מניעים אישיים ואגו מנופח. דווקא משום כך עליך להבין שההודעה הזו אינה בשום אופן מתקפה אישית נגדך, אלא רצון לטלטל אותך כדי שתתאפס קצת על עצמך. הפורום יכול להתרוקן מיושביו, או להיות מאורת ריב ומדון, או להחליף את מנהל הפורום. ישנה גם אפשרות רביעית, עליה אני ממליץ וכאן אני גם מסיים את דבריי וחוזר לנקודת ההתחלה - תנשום עמוק, תבין שטעית כשהשתמשת בכלי המחיקה בפזיזות שכזו, ותתחיל לנהל את הפורום בלי שירגישו אותך. כתוב כמה הודעות שאתה רוצה בזכות המ"ט, בתור גולש מהשורה. ענה בצורה מכובדת ועניינית וכתוב גם על נושאים אחרים, בתור מנהל. כמנהל אתה יכול וצריך לנווט את הכיוון אליו שטה הספינה, אך בהחלט לא להשליך לים כל מי שמציע כיוון שיט אחר. העיצה הזו ניתנת לך בחינם, ועם כל הצניעות - היא שווה את משקלה בזהב. אני אישית השקעתי את טיפת האנרגיה האחרונה שלי בכתיבת ההודעה הזו, ואם העניינים יישארו כמו שהם עכשיו (גרוע יותר זה לא יהיה, אני מניח), איני חושב שאחזור לכאן. תתעורר, בן-אדם, שמעת?! יופי. אני מקווה שגם הקשבת.