לידיעת כולם

דונלד

New member
לידיעת כולם

ביום שישי פתחתי כאן רשרוש שמטרתו לבקש מהגולשים ומהמנהל ליצור מאגר של טכניקות מדיטציה שונות ומגוונות. כך שכל אחד יוכל להתחבר ולמדוט למה שמתאים לו. "הארי-מנהל פורום מדיטציה" התנגד בטענה שלימוד מדיטציה באינטרנט יהפוך את העניין ל"זול וחסר ערך". (ציטוט מדויק). בתגובתי ציינתי שבוודאי שמשהו שניתן בחינם הוא זול.
אבל בתקופה שבה אנשים מוציאים תואר אקדמאי באוניברסיטה הפתוחה דרך האינטרנט, מדוע זה חסר ערך ? התגובה היתה מחיקת הרשרוש !!! משטרת המדיטציות כבר כאן ! הפורום הפך למשהו שכולל את המ"ט לכל הכיוונים האפשריים- אם ב"לימוד",אם בויכוחים, אם בשאלות ותשובות. העיקר שהמ"ט מככבים בשיא הרייטינג. וכך כולם נחשפים שוב ושוב למ"ט. כך עובד פרסום טוב. הנושא שאותו משווקים מופיע שוב ושוב ושוב בכל קשר וצורה אפשריים עד שהצרכן מקבל את המוצר המשווק מוטבע היטב במוחו. מעבר לזה המנהל משאיר רשרושים שאינם מאיימים על ההגמוניה של מ"ט. זהו. אנחנו פראירים, ואכלנו אותה ! אכלנו מ"ט בבוקר בצהריים ובערב. כל אחד בזמנו. דונלד אגב אשמח לתגובה של "הארי-מנהל פורום מדיטציה". אתה יכול למחוק גם את ההודעה הזאת. זה כל כך קל. רק תלחץ על הכפתור.

דונלד

New member
בדיחת החודש

ציטוט מה-18/10 : "איני מתכוון לחסום אדם שלא עבר על כללי הפורום ולא הפריע לאנשים אחרים." hary_i מנהל פורום מדיטציה מוגש באדיבות דונלד

KEiN

New member
I remember ../images/Emo70.gif ../images/Emo165.gif

אני זוכר שלראשונה הגעתי לפורום, ואנשים פה התחילו להיכנס בי בגלל הגיל שלי...
עכשיו אני שואל, איך העזתם? אתם מתנהגים כמו בני 4
איזה קטעים איתכם
ליל"צ

אינקה

New member
../images/Emo20.gif המממ...

גם אני לא הבנתי לאן נעלם השרשור. בסך הכל הרעיון להקים "בנק מדיטציות" אינו רע כל כך. אפילו טוב. גם לא חייבים ללמד הכל דרך הרשת, אפשר גם להסתפק בחלק מהמקרים בתיאורים כלליים, העיקר להוסיף ידע ואפשרויות לגולשים. ז"א בתנאי שאנחנו באמת רוצים שהגולשים יכירו את האפשרויות השונות למדיטציה. אנחנו לא?

דונלד

New member
כנראה...

שהתשובה היא ... אני מנחש ניחוש פראי... שמנהל הפורום אינו רוצה שהגולשים יכירו אפשרויות שונות למדיטציה. אחרת הוא היה מתיחס להודעה. ולא היה מוחק את הקריאה מיום שישי. אבל אני רק מנחש.זה לא מבוסס על שום דבר הגיוני. דונלד

אינקה

New member
../images/Emo20.gif לכאורה

יש במחיקת הודעות בניגוד לתקנון הפרה של הסכם חוקי. על פי העסקה אנו נהנים מהגלישה ואילו תפוז נהנים מהתשלום לפרסומות אליהן אנו נחשפים. היחסים ביננו לבין תפוז מוסדרים על ידי תקנון הפורומים וחוקי מדינת ישראל, שכן זהו פורום ציבורי ממש כמו כל מקום ציבורי אחר כגון בית קפה, מועדון וכו´. כבר דובר רבות על כך שיש להמנע ככל האפשר ממחיקת הודעות אלא במקרים קיצוניים במיוחד. אבל הפן החוקי הוא שמחיקת הודעה שלא בהתאם לתקנון תפוז (שגם הוא עלול להכיל סעיפים חד צדדיים שלא יתקבלו בבית משפט) היא הפרת זכויותיו של הגולש. כמובן שכמו שבבית קפה אדם מסויים אינו יכול להתפרע ולהפריע לאחרים כך גם ניתן להרחיק גולשים מהפורום, אבל רק בנסיבות מחמירות. בקיצור, נראה לי שאם ננקט הליך של מחיקת הודעות צריך להיות לכך הסבר, ולא - זוהי פשוט חשיפה לשרירות לב והפרת התקנון. אגב, למי שתהה - זו הייתה הטעות העיקרית של המנהל הקודם. ברגע שהוא מחק הודעות שלי שלא פגעו בתקנון וגם חסם אותי מהפורום ללא הצדקה, הוא הסתבך ודרכו החוצה נסללה במהירות. מה שאומר שאין לוותר לעריצות. לכל רודן יש רודן גדול ממנו, והרודן העליון הוא "הנשר" הבולע את כל המודעויות (ציטוט מקרלוס קסטנדה) :) זהו אינו ייעוץ משפטי, שכן איני מוסמך למשפטים, אבל במקרה ומשעמם לך (או סתם חשוב לך) אתה יכול לגשת לבית המפט ולהוציא צו על תנאי שיחייב את הנהלת הפורומים לנמק את הפרת התקנון או להמנע מהפרתו. המממ... רואים שיש לי ערב משעמם? D: טוב אני "הולך" למדוט קצת... ;)

KEiN

New member
--- בקיצקץ... ../images/Emo20.gif

אתה טוען שהמחיקות שלו לא אובייקטיביות... זה מה שאתה טוען? אתה טוען שהוא לא החומר שממנו עשויים מנהלים? אז... האם אתה יכול להאשים אדם שהוא לא רובוט? אם כן, אז אתה מוזר
אם לא, אני בטוח ששיחה כנה נטולת אוויליות של לוחמים תעזור להסדיר את התנהגותו של הארי, שאני בטוח שהוא אחלה של בן-אדם. אז יאללה, ל- {הקהל: ´ע--ב--ו--ד--ה´
} (מה, אתם לא רואים ´דודו טופז´?)
ליל"צ

דונלד

New member
אולי

יכול להיות שהוא אחלה של בן אדם.לא יודע.זה לא רלוונטי לעניין כלל וכלל. הוא ממלא כאן תפקיד של מנהל פורום ! לא יכול להיות שבגלל שהוא לא מצליח להתמודד עם בהירות מילותיו של אינקה. עם סגנונו הקולח והמקסים, שמצטרף לידע נרחב - אז הוא ימחוק הודעות. לא יכול להיות שבגלל שכל מה שהוא מבין בנושא מדיטציה זה מ"ט-אז הוא יחסום מדיטציות אחרות. כפי שהוא מחק את הודעתי. אתה מבין איזה אבסורד זה שמנהל פורום מדיטציה אינו יודע מה הן צ´אקרות ? מילא- אינו יודע. אני מוחל על כך. אבל להתקיף את השימוש במילה ? ולטעון שהוא רוצה הסבר מדעי ? לצ´אקרות ? מה זה פה, פורום מדע ? ויותר מכך הוא גם אינו משיב לטענות כלפיו. התעלמות גמורה ומזלזלת. אין לי חפץ בשלום בית. אני רוצה מנהל פורום מאוזן, שיאפשר ביטוי אמיתי לכל שיטות המדיטציה. דונלד

דונלד

New member
זאת היתה אמורה להיות בדיחה

או בשפה אחרת - הלצה. צר לי שלא הצליח לי. אולי תלמד אותי להשתמש באמינוטוקוניטקימצקים ואז ההומור שלי יהיה יותר חביב ? רק דע לך שכבר ניסו ללמדני שימוש באמי.... ועדיין אני נכשל. דונלד

דונלד היקר

לא שמתי לב לכך שביום שישי נפתח כאן שרשור בנושא שציינת, אבל אני לא בטוח שזה כזה הפסד גדול לאור סגנון הכתיבה שלך. הנושא של הארי כבר נדון כאן עד לזרא, אני האחרון שיגן עליו בגופו אבל העליהום כבר מיצה את עצמו ובשלב זה העניין לעוס, מאוס וגובל בהתעללות נפשית. לכן, עצתי היא שתפתח את השרשור מחדש, אני מתקשה מאד להאמין שהארי יעז למחוק אותו (כאמור אני גם מתקשה להאמין שהוא מחק אותו ביום שישי, אבל ניחא). במקום להתבכיין מצאת החמה עד צאת הנשמה למה לא נותנים לכם לדבר, תדברו כבר! לא שזה צפוי להיות כל כך מעניין, כמו שכבר ציינתי, אבל אם לא תנסו לא תדעו. מעבר לכך, אתה שקוף בצורה מגוחכת. או שאתה אינקה (אהלן), או שאתה לקקן בלתי נלאה. כן, הבנתי כבר שאתה חושק במשרת מנהל הפורום. סבלנות. תוך עשר-עשרים שנה גם זה יקרה. Get a life, dude

אינקה

New member
../images/Emo20.gif ראיתי את השרשור

וגם השתתפתי בו. חוץ מייזה אני ממש לא דונלד, היית צריך לזהות לפי הסגנון. למיטב הבנתי שרשורים כאלו מיצו את עצמם ובאמת נמאסו על כולנו, אבל אם מנהל הפורום ממשיך בתעלולים שלו, לגולשים צריכה להיות אפשרות תגובה. מה אתה מציע לדונלד? שיוריד ראש ויעבור הלאה? שיכתוב להנהלת הפורומים? מה אתה היית עושה אם היו מוחקים הודעות שלך סתם בשרירות לב? המינימום שמגיע לדונלד זו תשובה מדוע השרשור נמחק, אם הארי בוחר להתעלם ממנו, מה הפלא שהשרשור הזה צומח? כבר אמר חכם אחר "אבן שלא תהפוך היום וכו´".

דונלד

New member
זקן חביב/או לא

לא שמת לב לשרשור היות והשרשור נמחק. אתה מבקר את סגנוני, אבל אינך שם לב לסגנונך. עם או בלי לשים לב, כינית אותי במספר כינויי גנאי. אתה מתקשה להאמין שהארי מחק את השרשור, כדבריך. אז במקום לשאול את הארי ישירות, אתה מרמז בדבריך שאני שקרן. אני דורש ממך לחזור בך ממלים אלו, ולהתנצל - זו לא בושה. "מתבכיין... שקוף בצורה מגוחכת...לקקן בלתי נלאה...." הזהו סגנון נאות בעיניך ? כיצד היית אתה מגיב אם היו מוחקים שרשור שלך, שמציע ליצור בנק מדיטציות ? אני מבקש מהארי להגיב ולא להחבא. מדוע מחקת את השרשור ? דונלד

hary_i

New member
מאגר טכניקות

דעתי היא שמדיטציה בהיותה דבר עדין ביותר, היא שונה לחלוטין מתואר אקדמי בתחום אחר שבהחלט ניתן להוציא דרך האינטרנט, למרות שאני בספק אם הוא יהיה מקובל על האוניברסיטאות האחרות. יחד עם זאת, אני שמח לכל תרומה של הגולשים כל עוד היא אינה התנגדות חסרת טעם לטכניקה זו או אחרת. היה כאן בעבר שרשור של שששלום לגבי הטכניקה שכל אחד מתרגל, לדעתי זה היה שרשור יפה שתרם לכולם. ישנם עוד הרבה שרשורים יפים כאן, שרשורים שכל טעמם הוא התנגחות מעל דפי הפורום בי או בטכניקת מדיטציה זו או אחרת, נראה לי שאין מקומם כאן.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הארי יקר

כמנהל דעתך חשובה, שכן אתה הוא זה שצריך לעצב את פני הפורום. אנא ספר לנו על מה מסתמכת דעתך בעניין לימוד מדיטציה מרחוק? ומה הקשר בין היותה של המדיטציה "דבר עדין ביותר" לבין אפשרות התיאור של טכניקות שונות בפורום? היכן אתה מוצא את הבעייה בתיאור טכניקות הקשורות לנשימה למשל? אני מקווה כי אתה מוצא זאת נושא ראוי לדיון.

arcidea

New member
במקרה נתקלתי

בפורום מעולם אחר לגמרי בשירשור חי ובועט בנושא אתיקה של ניהול פורומים (חופש ביטוי, זכות הוטו של המנהל, בדיקת כשירות ואיכות למנהל וכו( להזכירכם, פה זה איטנרטנט מי שמתנגד לניהול הפורום יכול להביע התנגדותו יכול להחרים את הפורופ לכתוב באחרים, והכי טוב- לפתוח פורום חדש בבית אחר לגבי מחיקת הודעות- הכלי הכי דרסטי שיש למנהל פורום כדאי אולי למנהל (בשיתוף הפורום כולו) לייצר איזה מסמך עמדות- מה הוא דיון לגיטימי מה לא, איזו הודעה גורלה תהיה להימחק בקיצור- גבולות ברורים ומוצהרים (שיעמדו לבחירות ודיון פה- כל עוד הם מהותיים ולא טכניים) וגם כלי משוב לא יזיק my 2 cents for www democracy in action

טוב, הארי, תפתח את האוזניים (והלב)

כי אני אכתוב את זה פעם אחת ודי, אחר-כך תשברו את הראש בעצמכם. הארי היקר, לדעתי מנהל פורום טוב באמת הוא אחד כזה שלא מרגישים בקיומו, מכיוון שהכל זורם על מי מנוחות. לפי הפרמטר הזה (שהוא כאמור דעתי האישית בלבד, ואתה רשאי לא לקבל דעה זו), אתה מנהל פורום ממש לא טוב. זה לא אומר שאתה צריך לעזוב, זה כן אומר שאתה צריך להסיק מסקנות איך להשתפר (את זה אתה אמור לעשות ממילא, בתור מודט מנוסה). לא ייתכן שמאז היום שנבחרת, יש כאן מהומות. כמו תמיד, אין שחור ולבן ולמטבע הספציפי הזה יש הרבה יותר משני צדדים, כיוון שחלק מהכותבים נגדך נגועים קשות באינטרסים קטנוניים משלהם. ועם כל זאת, העובדה היא שכבר ביום הראשון מחקת הודעות שלא פגעו בתקנון הפורום, אלא רק באגו ו/או בהשקפת העולם הצרה שלך. אם אתה רוצה לפתוח את "הפורום של הארי" או "פורום מ"ט", בבקשה. גם שם, אגב, כל עוד זה יהיה פורום פתוח ב"תפוז" ולא פורום פרטי באתר הבית שלך, תצטרך לנהוג לפי אמות מידה מקובלות ולא לפי הקפריזות שלך, אבל עזוב. כל עוד אתה כאן, ועם כל הכבוד להיותך מנהל הפורום, הגיע הזמן שתפסיק למחוק הודעות. ביקורת על מ"ט ודברים לזכותה כולם לגיטימיים, ואם אינך מסוגל להתמודד עם עובדה פשוטה זו אז אתה בבעיה. אני לא מבין, אתה מפיק איזו הנאה מכל הויכוחים האלה? דעתי האישית על מ"ט לא רלוונטית כרגע, אך אני יכול להבטיח לך שאתה עושה שירות דב לשיטה שלך. אולי אתה רואה ברעש שיש כאן סביב הנושא פרסום נהדר ("לא משנה מה אומרים עליי, העיקר שמדברים עליי"), אבל ממה שאני מבין מאנשים אחרים (ולא רק ממתנגדיך המובהקים כאן בפורום, ההולכים ומתרבים כפטריות אחרי הגשם), התחושה העיקרית היא של גועל נפש. אני עצמי הייתי מאד משועשע מהויכוחים המטופשים כאן, וצפיתי בעניין איך אתם מכניסים זה לזה בשיניים. מאז, איך אני אגיד לך, העניין קצת פג, התחלתי לפהק בשעמום, ועכשיו זה בעיקר מרגיז. נפלה בידיך הזדמנות מצויינת לקדם שיח בנושאי מדיטציה, באמצעות פורום רב משתתפים באתר פופולרי. אתה באמת מתנהג כמו אדם שזכה בלוטו, אלא שאתה עושה את הטעות שעשו רוב האנשים שזכו בלוטו - שיכור מהתלהבות, אתה מבזבז את זכייתך ותישאר בסופו של דבר ללא כלום. אפילו המ"ט עצמה כבר לא מהווה כאן את נושא הדיון, אלא אתה עצמך. אתה באמת נהנה מזה? הבלגן כאן מענג אותך? רוצה לספר לנו על זה? לא נעלמת מעיניי הציניות בה כותבים אנשים מסוימים על המ"ט וההתלהבות היתרה בה הם עושים זאת, תוך כתיבה בכינויים שונים, ומתוך מניעים אישיים ואגו מנופח. דווקא משום כך עליך להבין שההודעה הזו אינה בשום אופן מתקפה אישית נגדך, אלא רצון לטלטל אותך כדי שתתאפס קצת על עצמך. הפורום יכול להתרוקן מיושביו, או להיות מאורת ריב ומדון, או להחליף את מנהל הפורום. ישנה גם אפשרות רביעית, עליה אני ממליץ וכאן אני גם מסיים את דבריי וחוזר לנקודת ההתחלה - תנשום עמוק, תבין שטעית כשהשתמשת בכלי המחיקה בפזיזות שכזו, ותתחיל לנהל את הפורום בלי שירגישו אותך. כתוב כמה הודעות שאתה רוצה בזכות המ"ט, בתור גולש מהשורה. ענה בצורה מכובדת ועניינית וכתוב גם על נושאים אחרים, בתור מנהל. כמנהל אתה יכול וצריך לנווט את הכיוון אליו שטה הספינה, אך בהחלט לא להשליך לים כל מי שמציע כיוון שיט אחר. העיצה הזו ניתנת לך בחינם, ועם כל הצניעות - היא שווה את משקלה בזהב. אני אישית השקעתי את טיפת האנרגיה האחרונה שלי בכתיבת ההודעה הזו, ואם העניינים יישארו כמו שהם עכשיו (גרוע יותר זה לא יהיה, אני מניח), איני חושב שאחזור לכאן. תתעורר, בן-אדם, שמעת?! יופי. אני מקווה שגם הקשבת.

למעלה