לידה רגילה או קסרי.

מאמי187

New member
לידה רגילה או קסרי.

שבוע 36 ומתחילה לחשוב על הלידה.
האם גילי, 46 מחייב בהכרח לידה קסירית?
האם יש בפורום נשים שעברו לידה רגילה, בפעם הראשונה בסביבות גילי?
עדיין לא קיימתי עם רופאת המעקב שיחה רצינית בנושא. כששאלתי, על הדרך, היא התפלאה בכלל ששאלתי עם מחוייב שאעבור לידה קסירית.

בקיצור, מבולבלת...

אני ילדתי בקיסרי אבל....
הרופאת נשים שלי היתה לאורך כל הדרך בעד לידה רגילה אמרה שאין סיבה שאלד בקיסרי ועניין הגיל לא רלוונטי (46+)
העוברית היתה במנח עכוז היה מתוכנן לי היפוך אבל היא הקדימה לצאת בשבוע 36 כך שלא הספקתי
שיהיה בהצלחה
איילת

עדין11

New member
מפחדת

מקיסרי.... אבל כנראה שאהיה חייבת. (הלוואי שכבר הייתי שם. עוד בתחילת תהליך בכלל)

למה לפחד? יש לי לא מעט חברות שילדו קרוב אלי בלידות מסובכות שהקיסרי שלי הוא כלום לעומתן
אני רציתי לצאת עם ידיים מלאות השאר לא היה לי חשוב

עדין11

New member
כי עברתי ניתוח

להוציא משהו מהרחם, עם חתך פצפון (2 סנטימטר) במקום של הקיסרי (לפני פחות משנה) וההחלמה היתה לי טראומתית. למרות שיכול להיות שזה בגלל שלא ציפיתי לזה ולא ידעתי מה זה אחרי ניתוח. גם אחרי שכבר קמתי והלכתי (שבועיים) הרגשתי את הצלקת מושכת כל הזמן. רק אחרי חודש העזתי לצאת מהבית וללכת זקוף. ומאז זה כבר היסטוריה. אבל היה סיוט אמיתי

אז יש לי כמה חברות
שהיו 48 שעות עם צירים ולידה מתמשכת ורק אז הוכנסו לקיסרי או שעברו לידת ואקום שהשאירה אותן עם מקום כואב ומלא תפרים
מה שאני מנסה להגיד שלידה רגילה לא בהכרח פחות מסובכת. זה נכון שהכל יכול להיות גם פשוט ומהיר.
יכולה להגיד לך שהיום ממש קשה לי להזכר איך היתה ההחלמה מהניתוח... כל כך חששתי שיקרה משהו בדרך שבעיקר שמחתי להיות אחרי

OzzieGirl

New member
כמו כל דבר בתהליך הזה, זה תלוי במזל של הסיטיואציה שלך

כ"כ קשה לאמר. אין הכללות. אני רק יכולה לספר את ניסיוני, אבל לאחרות ניסיונות אחרים, אז מה יצא לך נראה לי זה הטלת קוביה - מזל של כל אחת, ובסוף את מהמרת על החלטה והולכת איתה.

בדיוק עברתי את זה לפני שבועיים ועל חלק ממה שקרה כבר כתבתי.

אז קודם אומר שאני 49.5 אז גם אני נתקלתי בכך שלרופאים ברור שזה קיסרי. למה - כי הם מפחדים שהכוחות של נשים יותר מבוגרות מתקלים בלידה ארוכה. לידות ראשונות יכולות להמשך הרבה זמן, נאמר 15 שעות צירים, ובאמת חברה שלי בגיל 47 החליטה לנסות טבעי, ואחרי זמן הגיע לאפיסת כוחות והעבירו אותה לסיים בקיסרי. אז גם סבלה צירים וכל זה וגם את כאבי הקיסרי.
יש גם שיקולים נאמר של מיומות (פברואידים) לנשים מבוגרות, שחוסמות יציאה קלה וחלקה בגלל שגידולים אלה איפשהו בדרך, ואולי יתחילו לדמם.
יש שיקולים שלידה וואגינלית מחלישה יותר את כל איזור שרירי האגן, ולאחריה יש יותר חשש לצניחת אגן אצל נשים יותר מבוגרות, ובקיסרי זה לא פוגע באותו אופן כ"כ נמוך.

אני הגעתי לשבוע 36 וגם התחלתי לפנטז שאולי אלך על טבעי. בהתחלת ההריון רציתי קיסרי כדי לדלג על כל הצירים וכאבי לידה, אבל אח"כ קרוב לסוף התחלתי לפחד מקיסרי וכאבים שלו בהתאוששות. כמובן גם מהסיכונים בפתיחת בטן. אז התחלתי לחשוב לשנות, אבל כל הזמן בראש הסיפור של החברה ואפיסת הכוחות, ואי הרצון לחוות צירים וכו' כל השאר.

דיברתי עם הרופא על חששות מזיהומים. הוא הראה שהוא בעל ניסיון רב בקיסרי, שהפתיחה מאוד קצרה, ודי הרגיע.

36+5 והמים ירדו וזהו הגיע רגע ההחלטה. סיפרתי על זה בהכרזת הלידה שלי. ברגע האמת בכל זאת החלטתי קיסרי, אבל, למרות שהגניקולוג היה אגדה, היה לי סיבוך עם המרדים שכנראה לא היה מהטובים, והוא הציע לי ספיינאל בלוק במקום אפידורל, להרדמה, ואני לא יכולתי לסבול את כאב הלחץ של הכנסת המזרק לאיזור השדרה. שוב - זה לא קורה לכל אחת, ויתכן שעדיף היה לבחור באפידורל להרדמת האיזור, אבל זה איך שהמזל שיחק אצלי, ואחרי כמה ניסיונות כושלים להכניס את המזרק הוחלט ללכת על הרדמה מלאה, שהעציבה אותי מאוד, כי פרושו שאני ממש לא מעורבת בחווית לידה כלשהי ובכל התהליך שעוזר להמחיש איך הילדה עברה מהבטן החוצה. פשוט הולכים לישון וא"חכ מראים לך ילדה ואומרים שאת זה הוציאו ממך. לי זה כצת ייצר פיספוס מסוים. המזל שנתנו לבעלי לשבת בפינה בחדר הניתוח, וגם לחתוך את הטבור, והוא לקח כמה תמונות, אבל די מוגבל. גם זה אישרו רק כי הוא שנים רבות מתנדב של אמבולנסים פה בסידני ולא מפריע לו לראות דם וכו, אבל בניתוח כזה בדר"כ לא נותנים גם לבעל להיות בפנים ואז אין שום תמונות בכלל של הרגע המכריע או חיתוך חבל הטבור וכו'.
בקיסרי רגיל, דרך אגב, אין בעיות, ונותנים לבעל להשאר. אני מדברת על מקרה הרדמה מלאה שבסוף עברתי.

היה גם הקטע שהרדמה מלאה זה חומרים שמגיעים לתינוק ולכן הם חייבים לעבוד מהר להוציא אותה כדי להפחית את השפעת החומרים המרדימים עליה, וברגע הראשון, קשור או לא, היא לא נשמה מיד, ושמו לה חמצן, אבל אח"כ היא התחילה לנשום.

אבל - מצד שני, אני חייבת לאמר שכל זה עכשיו מאחורי שבועיים אחרי, ומה שמתקן את החוויה עבורי הוא שההתאוששות שלי מהקיסרי היתה כ"כ מהירה שהיא היתה כמו בלידה טבעית, אולי יותר טוב, ולא לפי סיפורי בלהות ששמעתי. וזה בזכות הרופא הגניקולוג. הסימנים כ"כ עדינים שכמעט לא רואים.

גם תלוי בבית החולים וגישתו לטיפול בכאב.

פה בסידני ביום הראשון נותנים מכשיר שהחולה נותן לעצמו חומר אנלגזי (פטידין או מורפין) בכמויות לא מסוכנות אבל מתי שמרגישים שהכאב לא נסבל, ובאינטרוולים עם שליטה של המכשיר שלא יהיו קרובים מדי אבל מספיקים כדי להעביר את הכאב, ושומרים ברמה שהכאב לא יתפתח, וזה מוזרם דרך האינפוזיה, ואני לא הרגשתי כלום, אם לא ניסיתי לזוז ורק שכבתי על הגב.

ביומיים הראשונים כאב כשמנסים לזוז או לקום, ובכל זאת לקראת סוף יום שני כבר התיישבתי במיטה ואפילו זחלתי למקלחת שעשתה לי כ"כ טוב.

היה גם בר מעל המיטה לעזור לי למשוך את עצמי למעלה, ומיטה מאוד מתוחכמת חשמלית עם מליון קיפולים (מרימה רגליים, מרימה גב, מקפלת רגלים, נוטה באלכסוןו כו') שעזר לי לגרד את עצמי מהמיטה. אין לי מוסג אם יש את בבית חולים שאת תלדי, ולי זה עשה את ההבדל בהתאוששות מקיסרי בלי כאבים.
בלי כל זה אולי סובלים יותר כאבים כמו שיש בנות שכותבות.

ביום השלישי כבר עברתי להליכה במסדרון כדי לוודא שאני בקלות מתנייעת ויכולה בקלות ללכת לשירותים, כדי שיוציאו לי את הקטטר (דרך אגב, עוד יתרון של ההרדמה זה שלא הרגשתי את הכנסת הקטטר. הוצאתו היתה ממש לא כואבת).

השאר ממש רץ לו. בשאר הימים בבית חולים נתנו אקמולים נגד כאבים ועוד כדור יותר חזק ממשפחת נרקוטית שנותנים כאן בכמויות קטנות, אבל לקחתי מאוד מעט זמן. היות וראיתי שאני לא סובלת מכאבים נורא, כל הזמן הפחתתי מינונים. אחרי כ-8 ימים לגמרי הפסקתי עם הכדור החזק, ואת האקמולים הפסקתי ביום ה-10.
אני סגרתי שבועיים מלידה, בלי כדורים, בלי כאבים, וכמעט כל המשקל ירד להוציא 2 ק"ג אחרונים.

חייבת להוסיף שיתכן גם ההחלמה המהירה בזכות ההחלטה להיניק, ולהייניק הרבה (שעה הנקה כל 3-4 שעות). ממש יכולתי להרגיש איך זה עוזר לכיווץ הרחם במהירות, ולהורדת ערימות מים שהצטברו לי, שזה כנראה גם עוזר להחלמה מהירה.

גם אוסיף שתמיד היו לי שרירי בטן חזקים מאוד. אולי גם זה תורם להחלמה מהירה.

אז מה מצבך בהשוואה, ואיך יהיה הניסיון שלך - מי יודע.

אבל מה שרציתי להדגיש זה שקייסרי לא בהכרח התאוששות ארוכה וקשה, או גרועה מלידה טיבעית.

אם נשים נקרעות או נגזרות בלידה טיבעית אז הכאבים שם יותר גרועים יותר זמן, וכואב ללכת לשירותים או לשבת, או יוצאים טחורים נוראים וכו', אז איך להמר?

לא ילדתי בגיל מבוגר אבל כן בלי כוחות בכלל

בגלל שהייתי בשמירה ממושכת מאוד לא היו לי כבר שרירים, הייתי בקיסרי בגלל שהילד שלי היה באכוז.
לא היה נורא בכלל. הולכים כמה שיותר מהר (לא יכולתי ללכת בלי קשר אבל המעט שיכולתי עם עזרה) וזה עובר! ביום-יומיים הראשונים כואב, לוקחים משכך. במחלקה יודעים לתת, לעזור לרדת מהמיטה, מחלקות בדכ שקטות יותר. כעבור שבוע יורד התפר וזהו. יש יתרון גם בללדת מסודר ומתוכנן לפי תאריך שנקבע.

יש סיבוכים בכל דבר, אי אפשר לחיות עם לחשוב עליהם. גם כבר חושבת אם קיסרי או לא.... בדיעבד במצבי הפיזי אין סיכוי שהייתי עוברת לידה.

אשרת 1972

New member
הרופא שלי המליץ מראש על קיסרי

הוא הסביר שזה הריון יקר מאוד וקיסרי עדיף לתינוק הוא חוסך סיוכנים של סיבוכים , לי הייתה ירידת מים בשבוע 33 מחכים אם ניתן עד שבוע 34 ואז מיילדים , כל הרופאים דיברו על לידה רגילה עם זירוז ( לא היו לי צירים ) , אבל אחרי התייעצות עם הרופא שלי החלטתי על קיסרי , זה הצריך ויכוח עם הפרופסור מנהל המחלקה שקרא לי בסופה ניגסית וקבע לי ניתוח , מאידך בגלל מצבי ועובדה שנזקקתי לזירוז היה סיכון גבוה שהלידה תסתבך ותתארך ותגיע לקיסרי חירום מה שלא רציתי , המלצתי אם אפשר ללדת טבעי תנסי , אם הרופאים יגידו לך שעדיף שלא , הייתי מקשיבה להם , רופאי הפריון ממליצים על קיסרי רופאי הנשים פחות אוהבים , קחי בחשבון שאחרי קיסרי אסור להרות שנה וזה היה השיקול היחידי נגד , מבחינתי כמו שכתבתי בעבר לא באתי לחוות חוויה באתי לצאת עם תינוקת בריאה וזה היה השיקול ועם המלצת הרופא שלי ושל מומחית הפגישם שהתייעצתי איתם היתה קיסרי ככה עשיתי.
לגבי ההרדמה ומה שכתבו לך עליה בסידני- בישראל את יכולה לבחור בין הרדמה ספינלית שמאפשרת לך להיות ערה ואם יש מלווה הוא יכול לנכוח ( למעט בניתוח חירום ) או בהרדמה מלאה , בהרדמה ספינלית מקבלים זריקה מאלחשת כמו זריקה של רופא שיניים ואח"כ מזריקים את האפידורל, לטעמי זה היה החלק הכי לא נעים בניתוח מרגישים לחץ לא נעים והפוזיציה לא נעימה אבל זה לוקח בדיוק שתי דקות נכון זה לא נעים ואת מאבדת תחושה בחצי גוף וצריכה להשען על הסניטר שמשכיב אותך על המיטה הצרה , אני בחורה גדולה במשקל תלת ספרתי והסניטר היה קטן אבל שניה אחר כך זה לא רלוונטי ולדעתי אפידורל זה בדיוק אותו דבר רק טיפה גבוה יותר אז זה ממש לא שיקול .
החלמה היא אינדיבידואלית אני קמתי מיד שאפשרו לי ( הניתוח היה בתשע בבוקר הרשו לי לרדת מהמיטה ב18.30 ) כשהרשו לי לקום מהמיטה התחלתי לעשות סיבובים במחלקה הלכתי שעות הכאבים נסבלים ויש משככי כאבים , אם עברת ניתוחי בטן ( אני עברתי כמה ) את צפויה בערך לאותה החלמה .

בקיצור תעשי מה שטוב לך ונכון לך ולתינוק אין מה לחשוש מקיסרי ואין מה לחשוש מלידה טבעית , בהצלחה ולידה קלה

MAMALY

New member
אני חושבת המממממ

כל עוד את לא בסכנה והעובר לא בסכנה והלידה מתנהלת כשורה אין סיבה ללכת לניתוח
אלא אם יש לך ניתוח קיסרי בעבר
צריך לוודא את הענייןו של צלקת ברחם רחם עלול להקרע בלידה בעקבות צלקת בו אני לא מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך ואני לא רופא

לי היתה לידה קשה מאוד שבאמת נקרע הרחם בגיל צעיר יותר מ 46 מזרוז ארוךךךךךך אבל זה נדיר מאוד ולא היתה צלקת בו

זה בארמת הירון יקר
אבל ניתוח הוא ניתוח
אני חושבת שאת צריכה להחליט בלידה עצמה יחד עם הרופאים שם שיודעים שזה הריון יקר שיודעים מה גילך שרואים בחיי מה קורה רחם מה שלום העובר שלך זה מה שאני הייתי עושה בהנחה שאת לא סובלת מבעיות אחרות כמובן.

בהצלחה העיקר יצא תינוק

אני ביקשתי ניתוח קיסרי

בגלל כל הסיבות שקודמותיי ציינו (פחד מקרעים, חתכים, פגיעה ברצפת אגן ולידת וואקום), וגם כי לא רציתי לחוות צירים.
ההחלמה לא כל כך קשה כמו שזה נראה. 3 ימים זה כואב וכדאי לקחת משככי כאבים ומהיום הרביעי הכאב נסבל ועובר לגמרי לאחר שבועיים.
אם מיום הניתוח קמים והולכים במחלקה ההחלמה תהיה מהירה יותר.
את כבר בשבוע 36, אם את מחליטה על ניתוח כדאי לקבוע תור כבר עכשיו.

מאמי187

New member
תודה לכן שהתיייחסתן להודעה שלי.

מקריאה נוכחתי שאף אחת מכן לא עברה לידה רגילה.
אצטרך להמשיך והתעסק בשאלה בתקווה שהלידה ולא משנה באיזו צורה תעבור בשלום בידיים מלאות.
&nbsp
שוב תודה.

אני. רגילה. התפללתי לרגילה.

אבל אצלי זו לידה שלישית. פחדתי מאוד שאצטרך קיסרי.
לידת תאומים, רגילה ו..... ללא אפידורל!!!! (לא מבחירה).
הראשון היה ראש והשני עכוז (רוחב יותר). אחרי לידת הראשון עשו לי היפוך חיצוני והמשכנו.....
גיל - מעל 46. לידה ראשונה - מעל 40. רגילה. שניה - רגילה.
בהצלחה.

לני ק

New member
גיל לא מחייב ניתוח קיסרי

ככלל, ניתוח קיסרי הוא בעל סיכון גדול יותר לילוד וליולדת מאשר לידה רגילה.
ילדתי בלידה רגילה, פעמיים. המחשבה על קיסרי לא עלתה על הפרק, כי לא היו שום גורמי סיכון.
מה שכן, בגילנו חייבים לדאוג לרצפת האגן. אצלי היתה צניחה של רצפת האגן, שאחרי הלידה השניה חייבה כבר ניתוח. ממה שהוסבר לי, ההריון הוא זה שגורם לפגיעה למרות שלידה רגילה מזרזת אותה. תרגילים לחיזוק רצפת האגן בהריון ואחרי הלידה יכולה למנוע נזק.
&nbsp
לידה קלה ובריאה

בטנונית

New member
זה לא מחוייב מציאות. אם את אשה בריאה,

ההריון תקין והעובר לא במנח עכוז, אין סיבה אמיתית לקיסרי.
לי היתה מיומה בקרבת תעלת הלידה + מנח עכוז, אז לא היתה בכלל שאלה.
הקיסרי חייב בסופו הרדמנה כללית, ההחלמה היתה איומה. אבל יש לי חברות
שההחלמה עברה עליהם די בקלילות (ילדתי אחרי, לידה ראשונה).
גם אחרי קיסרי, מצב רצפת האגן שלי בכי רע. מטפלת בזה בקרוב.

תחליטי מה שתהיי שלמה איתו, העיקר שתחזרי הביתה עם תינוק/תחבוק/ת

למעלה