לידה עם וגיניסמוס

tzlil1988

New member
לידה עם וגיניסמוס

האם יש פה נשים שיש להם וגיניסמוס ויכולות אולי לייעץ לי?
אני סובלת מוגיניסמוס חמור מאוד ולא מוכנה לעבור בדיקה וגינלית אצל אף רופא או רופאת נשים.
כרגע בשבוע 22+5 אומנם יש עוד זמן ללמידה בעזרת השם אך חוששת נורא מהלידה ולא יודעת אם בכלל אוכל לעמוד בבדיקות הוגינליות שלפניה. אני כבר שוקלת להזמין ניתוח קיסרי יזום אך ברור שמעדיפב לעבור לידה וגינלית.
מישהי כאן עברה מצב דומה??
אשמח נורא לעצות.

mcFLAME

New member
הייתי ממליצה להתייעץ

עם פזיוטרפיסטית של ריצפת אגן.
לברר כתוצאה ממה את סובלת מהתופעה
ואם אפשר לטפל לפחות חלקית

לא מניסיון אישי, אבל

קראתי סיפורי לידה עם וגיניסמוס והבנתי שההמלצה היא לקבל אפידורל בשלב מוקדם (או לפני בדיקות הפתיחה).
שתדעי שאת לא לבד!
אני אשתדל לחפש לך את הסיפורים ולשלוח לך במסר

אין לי יותר מידי מושג בזה אבל יש לי מחשבה...

אולי לידה וגינלית, עם כל הפחד רק תעזור לך לרפא את זה? אולי היא תשחרר לך שמה כמה דברים? יש כל מיני דרכים טבעיות להפיג חרדה שאת יכולה להשתמש בהן בזמן לידה ואז ביחד עם האפידורל לעשות את זה...

טנקרבלי

New member
לצערי..בעלת ניסיון

שלום לך,

כבעלת ניסיון... סבלתי ועדין סובלת מוגיניסמוס כבר שנים.

לאחר שלא הצלחתי לקיים יחסי מין עם החצי, פניתי לטיפול מקצועי אצל ד"ר רונית אלוני, רופאה מעולה בתחום, שעזרה לי מאוד..

לא תאמיני.......למרות שהיה לי קשה מאוד לעבור את הבדיקות אצל רופא הנשים וסבלתי מכאבים, התכווצויות וצריבה בנתריק, התגברתי על הכל והצלחתי לעבור 2 לידות וגניאליות (כשאחת מהן לידת

תאומים).

ההתרגשות, החששות מהלידה והציפייה לקטקנטנים, אפשרו לי ללדת כפי שרציתי, על אף הוגיניסמוס שלי...

ממליצה לך בחום לפנות לטיפול אצל ד"ר רונית אלוני, לפני הלידה... היא כל כך מקצועית, בעלת ניסיון של שנים בתחום וקשובה מאוד.

שולחת לך חיבוק חם

hagardoula

New member
לידה עם וגיניסמוס

לידה וגינלית אפשרית בהחלט עם הכוונה, התמיכה וההכנה הטובה והמתאימה לך. הכרת זכויותייך בחדר הלידה. עליך להבין את ההשלכות של בחירה בניתוח קיסרי בהווה ובעתיד ולעשות את השכלול - ולבחור בדרך הנכונה עבורך.
הייתי מתעמקת בבחירת בית היולדות המתאים והמאפשר כמה שפחות התערבויות והכרות מוקדמת עם הצוות גם יכולה להקל.
כהכנה אני ממליצה ללכת למטפלת ברפואה סינית, הומאופתיה, רפלקסולוגיה המתמחה בהריון ולידה.

בהצלחה!

mika2013

New member
לידה עם וגיניסמוס

שלום לך.
את חוששת מבדיקה וגינלית ואינך יודעת מה זו לידה.
במהלך הלידה עצמה, תצטרכי לעבור בדיקות גניקולוגיות ובמקסימום תצרחי. אם תאמרי לרופאי/ות הנשים, שיש לך וגיניסמוס ולפני כל בדיקה גניקולוגית, סביר להניח שהם ידעו במה מדובר ויבינו את התגובות שלך. ממליצה לך לעבור לידה בהליך רגיל. זה יעיף מעליך את הוגיניסמוס אחת ולתמיד.
לידה בהליך של ניתוח קיסרי תמנע ממך את הצורך לבדיקות גניקולוגיות, אך היא תשאיר לך את הוגיניסמוס.
יש אפשרות ללידה בהליך רגיל + זריקת אפידורל שמועברת לעמוד/חוט השידרה. הזריקה משתקת את הכאב הרב שנובע מצירי הלידה והיולדת צריכה ללחוץ מתי שיאמרו לה, על מנת שהולד יצא מן התעלה.
על פניו, קשה להאמין שמקור הוגיניסמוס הוא נפשי, מפני שהוא כל כך פיזי - אך בהנחה שהוא בכל זאת נפשי - לידה בהליך רגיל מומלצת בחום, אלא אם הרופאים ממליצים אחרת בגלל עניינים פיזיולוגיים שלך.
שיהיה לך בהצלחה.

tzlil1988

New member
תודה לכל המגיבות המקסימות

תודה רבה לכל המגיבות על התמיכה :)
אני בהחלט רוצה לעבור את המחסום הזה ולהתגבר על הפחד הנוראי הזה..
לא ציינתי אבל לפני שנכנסתי להריון התחלתי טיפול אצל מישהי המתמחה בריצפת אגן ומהר מאוד אחרי התחילת הטיפול נכנסתי להריון..כך שהטיפטל נקטע דיי מטקדם
מקווה שאצליח לעבור לידה רגילה והשם ישלח לי כוחות להתמודד עם החרדה הזאת

ליויתי יולדות עם וגיניזמוס

אחת מהן אפילו ילדה בלידה טבעית מדהימה. צריך לזכור שבלידה עצמה הבעיה היא לא היציאה של התינוק, אלא רק הבדיקות הוגינאליות. כדאי לעדכן את הצוות ברגע שמגיעים לחדר לידה ואז הם כמעט ולא בודקים, וגם כשכן מבצעים את הבדיקה, היא מתבצעת בעדינות, בזהירות ותוך התחשבות מלאה ביולדת.

eskimosik

New member
האמת הדבר היחידי שאני חושבת עליו

שאת פשוט לא חייבת לעבור אף לא בדיקת פתיחה אחת !!! זו זכותך לסרב . בלידה האחרונה הגעתי עם ירידת מים ועד שכבר צעקתי שאני חייבת ללחוץ ושאני יולדת אף אחד לא בדק אותי פנימית ,אגב גם הבדיקה היחידה שעשו לי ,אפשר היה לוותר עליה , מיילדת יודעת לזהות אישה בפתיחה מלאה על פי הקולות שהיא עושה ותנוחה שהיא בוחרת ...אפשר היה לגמרי להגיד שאני בלידה כבר ...ואחרי בדיקה ילדתי תוך 7 דקות ...כדאי לך לברר אולי לגבי מיילדת פרטית שפשוט לא תעשה אף לא בדיקה פנימית אחת

למעלה