"לידה" מדורג

ערן1987

New member
"לידה" מדורג

זוכרים שלפני שבועיים בערך כתבתי לכם את הביקורת הסופר-אוהדת של "מעריב לנוער"? אז היום הגיע אליי העיתון ה-1 של 2005,ושם כתוב על 5 הסרטים הטובים של השנה הוא נמצא במקום ה-5 המכובד מאוד,כשאותו עוקפים(מלמטה למעלה) "להרוג את ביל,חלק 2","ספיידרמן 2","הנוסע" ו"שמש נצחית בראש צלול" אגב,במה שנכתב על הסרט בקצרה:"ראיתי כבר פעמיים. דרמה פסיכולוגית מקורית ומפתיעה. ניקול קידמן פשוט מעולה".

shiray

New member
ואוו איזה מעולה!!!

ובו זמנית ממש ממש (ממש) מפתיע! וספיקינג אוף ביקורות טובות, הנה מה שכתוב על "לידה" ב"עכבר העיר": "אולי הסרט המשונה ביותר שיצא השנה מהוליווד, ובהחלט אחד המרתקים שבהם. מדובר בסרט אימה נטול הפחדות, סרט רוחות רפאים גדוש מסתורין אבל נעדר בהלה. זהו מותחן פילוסופי ואינטלקטואלי לקהל בוגר ומתוחכם, הפילם נואר שבנונואל מעולם לא ביים. התסריט של ז'ן קלוד קארייר, שעבד בעבר עם בונואל המנוח, גודש את הסרט בשאלות, אך ממעט לספק תשובות, ומותיר את המתח והמסתורין בראשם של הצופים בעודם עוזבים את הסרט. הצילום המופלא של האריס סאבידס והמוזיקה של אלכסנדר דספלה, אולי הפסקול הטוב ביותר שנשמע השנה בבתי הקולנוע, הופכים את "לידה" לסרט אמריקאי בניחוח אירופאי ולמעין "תינוקה של רוזמרי" בן זמננו (והסרט ההוא זוכה כאן לאזכורים מפורשים, החל בתסרוקת המיה פארו/ ג'ין סיברג של ניקול קידמן). הליהוק, בעיקר של הארוס ושל הילד, מעט לקוי, אך פרט לכך מדובר באחת היצירות המרשימות הצוצגות כעת בבתי הקולנוע." וד"א המבקר, יאיר רוה, נתן לסרט 4 כוכבים מתוך 5. הליהוק של דני יוסטון (הארוס) אבל לדעתי יכל להיות טוב יותר. לא הבנתי מה הבעיה עם קמרון ברייט המעולה והמסקרן. חוץ מזה הכל טוב (ומספיק לקרוא בערך כל מאמר שני של יאיר רוה כדי לקלוט שהוא מטורף על ניקול קידמן, אז אני לא דואגת לגבי דעתו על המשחק שלה פה.

shiray

New member
ה"לא" זה לי?

כי אם כן אתה טועה... למרות שקשה לזהות אותו, הוא באמת שיחק שם. בדוק.

ערן1987

New member
אם הוא הופיע שם לשניה וחצי

זה לא נחשב.. ב-IMDB הוא לא מופיע שם

shiray

New member
ברור שהוא מופיע!

אין לי מושג איך חיפשת, אבל הוא כתוב שם בבירור...

liat tal

New member
נו מזה כל החומות האלו???

עדיף כבר שתעלה תמונות של ניקול... חחח

ערן1987

New member
הוא באמת דומה לילד מהסרט הזה

אבל הוא שיחק ב-Godsend עם רוברט דהנירו.. תחשבו שהוא רק בן 10 ותראו עם איזה קאליברים(חח,מילה מצחיקה)הוא משחק

American Girl

New member
כן הוא באמת דומה לו....

ד"א נכון שרווק פלוס ילד היה סרט גרוע?

shiray

New member
גם אני לא אהבתי...

היה לי קשה להבציע למה, אבל פשוט לא אהבתי אותו...

ערן1987

New member
טוב,השרשור של ההכנסות של הסרט

לא קופץ,אז הנה משהו מעניין: "ניו ליין" החליטו להפציץ את Birth בארה"ב ולהעלות את כמות בתי הקולנוע בו הוא יוצא לכ-400! אני שמח מאוד שהם עושים את זה,זה טוב לעניין הקידום של ניקול וכמובן להכנסות

shiray

New member
ואווו מעולה!

שמעתי שמועות על הקרנות מחלודשות של הסרט ב-7.1, אבל לא תארתי לעצמי שיקרינו אותו ב-400 אולמות! עכשיו רק ממש מעניין לראות כמה הוא יכניס. כל המשחקים האלה של הרבה אולמות-מעט אולמות- פי 3 אולמות- חצי מהאולמות ועכשיו זה לדעתי גורם ללא מעט הפסדים...

shiray

New member
ברור שיעלו

אין שום מצב שלא, השאלה בכמה... גםאם יעלה בקצת זה יוביל ישר ישר להורדה שוב

ערן1987

New member
קפיצה ענקית ל-Birth!

הסרט יופץ בסופ"ש הזה,ה-11 שלו,ב-453 בתי קולנוע! הסרט מופץ ב-448 בתי קולנוע יותר מהסופ"ש הקודם,כנראה כדי לקדם את ניקול גם לקראת האוסקר(ואם אתם זוכרים,בפעם הקודמת שהגדילו את הפצת הסרט,ניקול קיבלה מועמדות ל-GG) הסרט נמצא במקום ה-22 בהפצה הכי גדולה השבוע

למעלה