לידה לפני קבלת א5

vinitski82

New member
לידה לפני קבלת א5

שלום לחברי הפורום,
אישתי בסטאטוס ב1 (אחרי שהגשנו את כל המסמכים ועברנו את נתיב) ובחודש התשיעי להריון. יש לנו פגישה בסוף יולי בהגירה והאוכלוסין (בערך 3 שבועות אחרי הלידה הצפויה) אצלי בספח אני בסטאטוס "בירור".
השאלה היא האם התינוק ירשם אצלי בת.ז מייד?
מישהו היה בסיטואציה הזאת?

randyloo

New member
זה תלוי בתאריך תחילת ההריון

אם ההריון החל לפני שהתחלתם את התהליך במשרד הפנים אז ככל הנראה לא יכירו בך כאב. שים לב לנוהל הרלוונטי ולמד אותו [URL]http://www.piba.gov.il/Regulations/68.pdf[/URL]

מנסיון, אפילו אישי, מאד מחמירים בהכרה באבהות משום המעמד היחסית גבוה (אזרחות מלאה) שניתן לילוד בשל כך.

meninblack4

New member
תשובה

אני הייתי בדיוק באותה סיטואציה כמו שלכם ולא הסכימו לתת לילד שלי ת״ז עד שאישתי תהיה ב-א/5. הילד שלי היה מאושפז בשניידר אחרי הלידה כי נכנסו קצת מים לראות והיו לו בעיות נשימתיות בעקבות כך. יום אחרי שקיבלתי את הסירוב ניגשתי למנהל לישכה ואמרתי לו תשמע, אני לא יוצא מפה עד שהילד שלי יהיה לו ת״ז. הוא התחיל להגיד לי לא אי אפשר, תחכה עוד שבועיים עד ה-א/5 והתחיל לבלבל את המוח. אמרתי לו לא יהיה בשום צורה. אני לא יוציא ילד מבית חולים שאין לו ביטוח בריאות ואם ייקרה לו משהו אתה תהיה אחראי?
אמרתי לו גם שלפי הנוהל, אנחנו נשואים מספיק זמן כדי שהיילד יירשם כבני וייקבל ת״ז. בסוף הוא ״השתכנע״ אחרי שהוא שאל אותי אם בטוח זה הילד שלי ואישתי ״הייתה איתי כל הזמן״.

vinitski82

New member
תודה על התשובות

נלך על המקרה החמור שהם יבקשו בדיקת רקמות. כיצד עושים זאת? דרך עו"ד לפנות לבית המשפט לענייני משפחה לביצוע צו?

מישהו שעשה זאת?

תודה מראש על התשובות.

inballavy

New member
פשוט פונים לבית משפט לענייני משפחה

אם לא אכפת לך להתרוצץ קצת (באמת קצת), אז לא צריך עו"ד.
כותבים תצהיר, ונותנים לעו"ד התורן בבית המשפט לחתום עליו.
מגישים את התצהיר בתוספת מסמכים רלוונטיים (עותק ת.ז. שלך ודרכון של אשתך, תעודת נישואין וכו')
משלמים אגרה בדואר, מגישים את התצהיר ומחכים לזימון לבדיקה.
&nbsp

vinitski82

New member
הגשת בקשה

האם ניתן כבר עכשיו ללכת להגיש הבקשה בבית המשפט או לחכות ללידה?

randyloo

New member
בדיקת רקמות

למיטב ידיעתי, צריך קודם לבקש במשרד הפנים הכרה באבהות לפי הנוהל שלהם. רק אם הם מסרבים צריך לפנות לבית המשפט לענייני משפחה על מנת שזה יכפה עליהם הכרה באבהות. בית המשפט אינו חייב להחליט על בדיקת רקמות אלא יכול לפסוק שאתה האב על סמך ראיות אחרות. ברגע שבית המשפט מחליט על בדיקת רקמות, פונים לאחת המעבדות המוסמכות עם הצו וקובעים תור. זה עולה כמה אלפי שקלים

אינני יודע אם ניתן להתחיל בתהליך לפני שהתינוק נולד. אני חושב שלא.

SaVelik

New member
קודם

קודם כל בהצלחה!!
אם אני לא טועה, אתה יכול לגשת ולבקש שינוי מבבירור בתז שלך(תלוי כמה זמן זה כבר ככה), תשתדל מאוד כי זה מקל עליך בבית חולים ובהמשך בסידור מסמכים. שנית כל עם א5 או עם ב1/2 זה לא קשור לקבלת תז לילוד. זה משנה א) כמה זמן אתם נשואים. ב) מתי הגשתם את המסמכים לפתיחת תיק במשרד הפנים. ג) כמה זמן היא בארץ, והאם בזמן שנכנסה להריון הייתה בארץ. ד) בפקידה במשרד הפנים.
ועוד דבר לא ידע אם ידוע לך, אתה לא צריך לשלם שקל על הלידה בבית חולים, כמו כן חללילה לא עלינו גם לא על פגיה. מגיע לך שבוע חופש מחלה, כמו כן מגיע לך עוד יום מחלה לאחר לידה.

helu

New member
לא ברור לי

מה זאת אומרת לא צריך לשלם על הלידה בבית חולים?הבנתי שכל עוד אין לך 5א חצי שנה ,כל העניינים של הבדיקות והלידה עלייך,אפשר הסבר בעניין הלידה והבדיקות למי שנמצא ב1 וכרגע בהריון,אני כבר הוצאתי אלפי שקלים על בדיקות ויש את הלידה עצמה שזה הון תועפות.

SaVelik

New member
תשובה

ערב טוב.
אז ככה. על לידה בבית חולים לא משלמים!
בתנאי שלילדת יש בעל אזרח ישראל שעבד באופן רציף תקופה מסויימת. מה שכן, ברגע שתגיעו לחדר מיון נשים/ילדות תצטרך לחתום ארבות או להשיר צ׳ק פקדון, מאותו יום יהיה לך חודש ימים לסדר את העניין. ביום שחרור לאחר הלידה, תקבל מסמכים, על הולדת בן/בת, בינהם תופס לביטוח לאומי 301 או 310 לא זוכר בדיוק. מציע לך לגשת במידי לביטוח לאומי, למרות שחובת בית החולים לעביר את הבקשה לתשלום על השירות עם התופס בפקס לביטוח לאומי, אבל אתה ידע איך זה קורה בדרך כלל.

SaVelik

New member
בנוסף

תקבל מענק לידה שהוא אלף שבעה מאות ומשהו ש״ח (אם מדובר בילד ראשון), ותשלום של 140₪ כל חודש מביטוח לאומי על ילד.
מאוד חשוב להגיע לבית חולים כשיש לילדת(אשתך) חשבון בנק, משותף או שלה לא משנה, אבל היא חייבת להופעה בחשבון, לשם תקבלו את כל המענקים ותשלומים מביטוח לאומי.

SaVelik

New member
ועכשיו

לגבי הבדיקות ומעקב הריון.. העסק סופר יקר!!
אבל, יש מלא דרכים להוריד את העלות.
לדוגמה; בדיקות גינטיות, אישה צריכה לעבור רק בדיקת xשביר ואת שאר הבדיקות גבר יכול לעבור. במידע ויש חלילה פטלוגיה אז לבדוק את האישה.
בדיקות דם, שתן, סוכר, חלבון בשתן וכו לא!!! אני חוזר לא!! לעשות במעבדות זר. את הבדיקות הנל אפשר בקלות לעשות בקופת חולים גם עם ביטוח של תייר/עבד זר. כן ידוע לי שביטוח לא כלל שום דבר שקשור להריון, כול הבדיקות המפורתות מלא, הם בדיקות רגילות שאפשר לעשות לאדם(מבוטח) בלי קשר להריון, גם גבר יכול לעבור את כל הבדיקות האלו. לגבי בדיקות אמיתיות כגון שקיפות, התפתחות וכו יש מלא ביטוחי חיים שלך(בעל, שהוא אזרח ישראל נורמטיבי) שעושים החזרים של סכומים יפים מאוד.
עוד דבר שעולה לי בזיכרון, זה שמגיע לך גם 7 ימי מחלה לאחר לידה ו24 שעות לאחר תחילת הצרים גם יכולים להיות יום מחלה.

helu

New member
תודה המון דברים חדשים

בקשר לתשלום של הלידה,אני לא צריך להוכיח לביטוח לאומי שאני נשואי ?רשום לי בתעודת זהות נשואי,אבל לא רשום למי,כי אנחנו עדיין ב1,איך ידעו שמי שילדה זאת אישתי?עברת את התהליך הזה?תודה על התשובות חידשת לי ועזרת לי לעשות סדר בראש.

SaVelik

New member
לדעתי

כן תצטרך בביטוח לאומי לתת הסברים ומסמכים למי אתה נשואי. וזה בגלל שאת המסמכים אתה מגיש של היולדת וכסף מגיע לה בגלל שהיא נשוא לאזרח.

SaVelik

New member
תזכור

השיחרור מבית חולים, במילוי תפסים סים דגש על האב של הילוד, שם ושם משפחה של הילוד

SaVelik

New member
תשובה

ערב טוב.
אז ככה. על לידה בבית חולים לא משלמים!
בתנאי שלילדת יש בעל אזרח ישראל שעבד באופן רציף תקופה מסויימת. מה שכן, ברגע שתגיעו לחדר מיון נשים/ילדות תצטרך לחתום ארבות או להשיר צ׳ק פקדון, מאותו יום יהיה לך חודש ימים לסדר את העניין. ביום שחרור לאחר הלידה, תקבל מסמכים, על הולדת בן/בת, בינהם תופס לביטוח לאומי 301 או 310 לא זוכר בדיוק. מציע לך לגשת במידי לביטוח לאומי, למרות שחובת בית החולים לעביר את הבקשה לתשלום על השירות עם התופס בפקס לביטוח לאומי, אבל אתה ידע איך זה קורה בדרך כלל.

למעלה