לידה באיכילוב

Janis10

New member
לידה באיכילוב

לקראת לידה ראשונה באיכילוב כל רגע :)
יש טיפים /דברים לשים לב אליהם/ לבקש?

תודה

Janis10

New member
אף אחת???

pregPetel

New member
אני ילדתי באיכילוב

היתה לי חוויה מצוינת, אין לי כמעט שום דבר רע להגיד על הלידה.
באיכילוב נותנים חומר שנקרא "אפיקל", שזה אפידורל במינון נמוך יותר ככה שאת יכולה להיות חלק פעיל בלידה. גם המיילדות וגם בנות שאני מכירה אמרו שזה שטויות וזה בדיוק כמו אפידורל רגיל, אבל בלידה שלי זה פשוט עבד.
הרגשתי את הרגליים, היה לי נימול אבל בשלב הלחיצות הייתי מסוגלת בעצמי לקרב אותן לבטן, ובמיוחד הרגשתי בדיוק את המקום אליו צריך ללחוץ (בניגוד לחברות שסיפרו שפשוט לחצו בלי להרגיש כלום), לא יודעת אם אפשר לבקש אבל שתהיי מודעת לזה.

חוץ מזה זכותך לבקש שלא יהיו סטודנטים/ מתמחים/ סטאז'רים בחדר בזמן הלידה, אצלי היו 3 בנות בשלב התפרים בלי ששאלו אותי בכלל אם אני מוכנה לזה, רק בגלל שמי שתפר אותי היה ראש המחלקה.

לידה קלה וידיים מלאות :)

pregPetel

New member
הפריע מאוד

אבל אף אחד לא שאל אותי. הרופא נכנס והתחיל לתפור תוך כדי שהוא מציג את הבנות.
בדיעבד הייתי אומרת משהו אבל באותו רגע יותר חשבתי על זה שמנהל המחלקה תופר אותי.
זה לא ממש תקין... אני יודעת. תתעקשי על זה יותר ממני

Janis10

New member
בשיחה הראשונה עם המיילדת פירטת את הבקשות שלך?

או שלא אמרת כלום על זה?

pregPetel

New member
לא היתה לי שיחה עם המיילדת

הגעתי לחדר לידה בלידה פעילה ככה שהשיחה היחידה שלי איתה היתה "תביאו לי אפידורל"
&nbsp
אבל כן חשוב לי לציין שכשהתחלפה משמרת היולדת אמרה שהיא רוצה לשלוח אלי יולדת מדהימה אבל מתלווה אליה סטאז'ר ושאלה אם אני מוכנה לזה. פשוט עניתי לא והגיעה מיילדת אחרת (מקסימה גם היא)

AlicePJ

New member
לא ילדתי בישראל אבל ילדתי עם אפידורל

ויכלתי לקרב את הרגליים לבטן והרגשתי איך ללחוץ וכו', הרגשתי כשהיו צירי לחץ, רק לא את הצירים שהובילו לפתיחה המלאה. והיה לי אפידורל רגיל, שעבד מצוין. אז מה בדיוק ההבדל?

shaya54

New member
ילדתי שם לפני שבוע!

לידה קודמת לפני שנה במעייני הישועה והפעם החלטתי ללכת על איכילוב :)
יכולה לספר לך שמצד אחד הצוות מאוד מאוד מקצועי לפחות ככה אני התרשמתי. החל מהצוות בתינוקיה ועד לאחיות במחלקה, למיילדות ולרופאים.
יש להם נהלים מאוד ברורים לגבי כל דבר קטן ולכן הרגשתי שהם לא גמישים מספיק.
ילדתי בלי אפידורל מתוך בחירה ולא התחשבו בי בכלום! בגלל שהיו חסרות להם כמה בדיקות שלי מהמעקב הריון חיברו אותי למוניטור רציף (רק לשם השוואה במעייני הישועה ילדתי עם זירוז ולא חיברו אותי למוניטור לבקשתי...), לא נתנו לי להיכנס למקלחת למרות שהתחננתי והמיילדת ממש "כפתה" עליי ללדת על הגב למרות שבכיתי והתחננתי שלא כי זה כואב...
סה"כ הייתי מרוצה מהמקצועיות, הרגשתי שאני בידיים טובות (לא כמו החוסר מקצועיות במעייני הישועה) אבל מצד שני ממש ממש התאכזבתי מהיחס ומהחוסר גמישות!
אם את רוצה ללדת "רגיל" עם אפידורל נראה לי שזה מקום מעולה ללדת בו :)
אם את מחפשת לידה טבעית הייתי הולכת למקום עם צוות קצת יותר גמיש לרצון היולדת...
שתהיה לידה קלה!!!

mitmit11

New member
לי היו חוויות אחרות לגמרי בלידות טבעיות

אני מניחה שזה חלק מה"לוטו" של על איזה מיילדת תיפלי. ציינת עוד במיון שאת מעוניינת בלידה טבעית?

shaya54

New member
כן אמרתי להם עוד במיון...

יכול להיות שנפלתי על מיילדת לא מתאימה באמת...אני מתחננת בפניה לא ללדת על הגב כי זה כואב והיא אומרת לי : אז איך את רוצה ללדת? תרחמי על הגב שלי...

Pixelss

New member
אני ילדתי באיכילוב לפני שנתיים

ומתכוונת ללדת שוב בעוד שלושה חודשים.
הייתי מאוד מרוצה מהמקצועיות של הצוות ובמקרה שלי זה הוכיח את עצמו כי לתינוק הייתה בעיה לאחר הלידה שמאוד לא קל לזהות וזיהו, היינו חודש בפגיה ובמעקב באיכילוב עד כמעט גיל שנתיים ויש לי רק שבחים להגיד (טפו טפו טפו היום הכל בסדר).
ילדתי עם אפידורל למרות שבהתחלה העדפתי שלא, ההחלטה כן לקבל אפידורל נבעה בעיקר מזה שהלידה התפתחה מאוד לאט והמוניטור האלחוטי היה לא זמין ולעובר היו ירידות דופק מה שאומר שהייתי חייבת חיבור למוניטור כל הזמן וכשהבנתי שאצטרך לשכב הרבה על הגב העדפתי כבר לקבל אפידורל.

josie1986

New member
ילדתי שם לפני כמעט שנה

לא הייתי מרוצה בכלל מהיחס ובפרט מהמיילדת. לא הייתי מרוצה מהחדר במחלקה אבל עברתי מהר למלונית ושם זה פשוט עולם אחר (מומלץ בחום!!!).
&nbsp
לדעתי זה ממש עניין של מזל על איזה צוות נופלים.
&nbsp
שתהיה לידה קלה!

bryael3

New member
עברתי שם קיסרי אלקטיבי

היה מצויין, ההכנות, הניתוח, המחלקה, היחס, התינוקיה- הכל היה ממש מעולה
ממש חוויה מתקנת עבורי אחרי הלידה הראשונה בתל השומר שהייתה זוועתית
ממליצה מאוד
בהצלחה

Wild oat

New member
למקרה שעוד לא ילדת....

ילדתי באיכילוב לפני 5 חודשים.
מאד מאד אהבתי את המיילדת (אם מזדמן לך לבקש - ממליצה בחום לבקש את ליאן).
פחות אהבתי את שאר הצוות במחלקה אבל עם זה אין כל כך מה לעשות. צריך לנדנד על כל דבר שרוצים מיליון פעם (קיבלתי כרית נוספת רק ביום האחרון לאשפוז אחרי מיליון נדנודים, הייתי צריכה להתחנן לבדיקת ספירת דם אחרי שיצאה לא תקינה בפעם הראשונה וגם את זה קיבלתי שניה וחצי לפני השחרור).
מה שכן, אם את בעניין של הנקה וזו פעם ראשונה שלך הייתי משריינת יועצת הנקה תותחית שתגיע אלייך כי לוקח שנים עד שמישהי מגיעה להסתכל עלייך ובדרך כלל אם את לא עם התינוק באותו הרגע אבוד...
&nbsp
שיהיה בשעה טובה ולידה קלה!

למעלה