ליגת העל מחזור 20

טל8511

New member
ההתערבות גורמת למשחק לא להיות הוגן

בזה שעושים שני משחקים.
בעצם כשעושים שני משחקים רק ברבע באים להגיד לקבוצות הקטנות אנחנו יכולים לסבול אותכם עד רבע הגמר. בחצי הגמר אין לכם מקום

אני מבינה שרוצים למלא את האיצטדיונים אבל זה לא פייר כלפי קבוצות קטנות

רז 1978

New member
אם לאורך כל הדרך

הגביע היה משוחק בית וחוץ עד רבע הגמר כולל זה לא היה מפריע

ברגע שרק שלב אחד משוחק ביט בית וחוץ זה באמת מקומם

DRORIKO8

New member
מי אמר שלקבוצות הקטנות אין מקום

רוצות להוכיח שיש להן מקום? שינצחו בשני משחקים,לא ישחקו בונקר מגעיל 120 דקות ויגנבו את המשחק בפנדלים. זה אנטי-כדורגל מבחינתי.

ראשית

מי מבין הפועל כפר סבא, אחי נצרת ויבנה גנבו את מקומן ברבע הגמר דרך בונקר מגעיל ופנדלים?

שנית, בונקר מגעיל זה חלק מהמשחק. למרות שזה דווקא קרה העונה, אתה לא יכול לצפות מקבוצות מהלאומית, עם הרבה פחות כסף, להיות באופן טבעי ברמה של קבוצות ליגת העל. זה מה שאמור להיות היופי בגביע - שבמשחק אחד הכל יכול לקרות. בשני משחקים, הרבה פחות

DRORIKO8

New member
לא מדבר ספציפית על ארבעתן,לא ראיתי את המשחקים שלהן

אני מדבר בכלליות,קבוצה צריכה להגיע רחוק על פי היכולת שלה, לא לפי אם היא סינדרלה או לא. אם לפי מה שאתה אומר מכבי יבנה הגיעה לרבע בזכות ולא בחסד אז שתגיע גם לחצי בזכות ולא בחסד.
והבונקר זה עוד החלק הפחות מגעיל, כל הבזבוזי זמן בדקות צריכים להרתיח כל אוהד כדורגל,ואני לא מוצא בזה שום דבר "רומנטי"

הרי מה לימדו אותנו כשהיינו ילדים בבית ספר לכדורגל,שככל שתשקיע בעצמך יותר וככל שתשתפר יותר ככה תגיע יותר רחוק,זה כל המהות של ספורט-החזק זוכה, לא המלוכלך.

אבל אין מה לעשות

כשאתה הופך משחק אחד למשחק כפול, אתה מצמצם את היכולת של הקבוצה הפחות טובה להפתיע פעמיים גם אם היא עושה זאת בצורה "הנכונה".

הזה הזה של ככל שתשקיע בעצמך יותר ותשתפר ותגיע רחוק הוא נחמד ברמה האינדיבידואלית. ברמה המקצועית והקולקטיבית, כשקבוצה מליגת העל פוגשת קבוצה מהליגה הלאומית, ברור למי יש יתרון מובנה. זה לא אומר שהקבוצה מהלאומית צריכה לשחק מלוכלכך כדי לנצח, אבל גם אם תשחק הכי נקי, משחק גומלין מפחית את סיכוייה.

DRORIKO8

New member
בימים אידיאלים הייתי מסכים איתך לגמרי

גם אני אוהב לראות סינדרלה שמנצלת יום לא טוב של הקבוצה שמולה ומנצחת אותה. אבל כשאני רואה את יובל נעים אומר לשחקנים שלו להתחיל ליפול על הדשא מדקה 60 זה מבחינתי לא סינדרלה זה לכלוכית.

טל8511

New member
אנטי כדורגל זה להתערב במשחק

ולהחליט שעושים שני משחקים רק כדי שלקטנות לא יהיה סיכוי (בדיוק כמו שהתערבו ושינו את החוק של הפיינל פור בכדורסל הישראלי-חוק שגרם לקבוצתך האהובה מכבי לזכות באליפות)
אתה לא מצפה מקבוצות עם עשירית תקציב לנצח קבוצות גדולות בשני משחקים נכון?

DRORIKO8

New member
מה את משווה בין כדורגל לכדורסל

בכדורסל אין בונקר(יש איזורית,אבל זה לא בדיוק אותו דבר) ויותר חשוב אין דבר כזה בזבוזי זמן. שלא תביני לא נכון, אני מאד אוהב שקבוצה נחותה גונבת ניצחון, אבל שתעשה את זה הקלאסה ולא בצורה הכי מלוכלכת שיש(מה שלמשל קוסטה ריקה הארורה ניסתה לעשות נגד הולנד)

אה ואני לא אוהד מכבי בכדורסל. אני אוהד הפועל ירושלים

טרוליטו

New member
מה ההבדל בין בונקר לבין משחק הגנה מצוין בכדורסל?

מה לעשות, מישהו החליט שכדורגל משחקים 90 דקות בעוד שכדורסל משחקים 40 דקות, ומישהו החליט שהאורך של מגרש כדורגל יהיה 120 מ' בעוד שאורך מגרש כדורסל יהיה 20 ומשהו מ' בערך. אתה לא יכול באמת להשוות את התנאים ולהגיד שבונקר זה לא חלק מהמשחק בכדורגל. הבונקר היה שם מאז ומעולם.

DRORIKO8

New member
שמשחק הגנה מצויין זה משהו שראוי להערכה

מכבי תל אביב בכדורסל למשל זאת קבוצה שמנצחת את כל המשחקים שלה ביורוליג דרך ההגנה. מה שכן בשביל משחק הגנה טוב אתה צריך לפחות שומר אחד תותח,ומכבי התברכה השנה בבריאן רנדל.
ושוב,אי אפשר להשוות בין הגנה של כדורגל להגנה של כדורסל. בכדורסל לא מספיק רק לעשות הגנה,אתה צריך גם לעשות סלים. בכדורגל אתה יכול לשים אוטובוס על השער במשך 120 דקות,לא לעבור את החצי אפילו פעם אחת ולגנוב את המשחק בפנדלים,זה גועל נפש בהתהוותו, לא אני ולא אתה התחלנו לאהוב כדורגל בשביל הדברים האלה.

טרוליטו

New member
הטיעון שלך לא נכון מהסיבה הפשוטה

שהרבה יותר קל לעשות סלים בכדורסל נגד קבוצה יותר חזקה מאשר להבקיע שער נגד קבוצה יותר חזקה ממך בכדורגל. זו הסיבה לכך שלכאורה אנחנו נהנים יותר מקבוצה נחותה בכדורסל שמנצחת בזכות משחק הגנה מאשר מקבוצה נחותה בכדורגל שמנצחת בזכות בונקר. בכדורסל קורים יותר דברים מאשר בכדורגל.

ויש הרבה סיבות לאהוב כדורגל. יש כאלה שנהנים מטקטיקה, יש כאלה שנהנים כשיש מתח במשחק ולא כשקבוצה מנצחת 0-5 כל פעם, ויש כאלה שבכלל מעדיפים לראות תקצירים עם הגולים מאשר לראות משחק של 90 דקות.

DRORIKO8

New member
אבל אף אחד לא נהנה מאוטובוס על השער

ואתה בעצמך כתבת את זה בפיסקה הראשונה

רז 1978

New member
אגב בין העונות 1988/89-1991/92

שלב שמינית הגמר ושלב רבע הגמר שוחקו בשיטה של בית וחוץ

רז 1978

New member
למעשה בין עונות 1999/2000-2001/2002

המפעל לא נערך בשיטת בתים אלא נוק אאוט וכן היה מפעל מאוחד של גביע הטוטו של הליגת העל והליגה הלאומית כמפעל מאוחד

רז 1978

New member
הפועל רעננה - מ.ס אשדוד

רעננה עם 3 ניצחונות רצופים ו 4 משחקים ללא הפסד והקבוצה נמצאת במומנטום נהדר

אשדוד מגיעה למשחק אחרי הפסד ביתי למכבי ת"א

אשדוד מעולם לא ניצחה את רעננה

מתוך 6 משחקים היא ניצחה ב 3 ו 3 משחקים הסתיימו בתיקו

ההימור שלי: 1-1

DRORIKO8

New member
יש משהו הזוי בתקציר

רואים את היציעים כמובן ריקים לגמרי(בכל זאת משחק "בית" של רעננה) אבל אחרי כל גול שומעים משומקום קול עז של קהל. אני לא אתפלא אם אלה קולות רקע שהדביקו מאיזה דיסק חחח

למעלה