בהפועל תל-אביב משלמים מחיר
עבור הרצון לשנות קונספציה מן הקצה לקצה... אני עדיין לא בטוח שהם עובדים שם על פי אותו עקרון כמו מכבי תל-אביב. אין לי צל של ספק שהמודל של מכבי תל-אביב הוא המודל היחיד המתאים לקבוצה גדולה ובארץ יש רק שתיים כאלה (בית"ר ירושלים היא אולי קבוצה עם הרבה אוהדים אבל שום דבר שם לא מזכיר מועדון כדורגל מקצועני, והפועל תל-אביב והפועל באר-שבע עוד לא הגיעו אפילו למחצית הדרך שמכבי חיפה ומכבי תל-אביב עשו). היעד של מכבי חיפה צריך להיות זהה ליעד של מכבי תל-אביב, וכך הוא היה במשך 30 שנה... מאז שגולדהר נכנס לתמונה והשית על המועדון שקנה מערכת ניהולית שונה לחלוטין מזו שהייתה מקובלת כאן, המציאות השתנתה לחלוטין ולהערכתי מכבי תל-אביב לא תחזור לגישה ניהולית אחרת בעשור הקרוב - אם בכלל. מה שנותר הוא לקבוצות הישראליות ללכת בעקבותיה, וכרגע - רק מכבי חיפה בנויה לכך מבחינת האהדה אליה, המתקן בו היא משחקת, המורשת שלה והרזומה האירופאי שהספיקה לצבור. אי לכך, אם יעקב שחר לא ישנה את הגישה שלו מן הקצה לקצה ולא יאמץ את שיטת הניהול של מכבי תל-אביב, מכבי חיפה תמשיך להיראות רע מעונה לעונה.
זה קשור כמובן גם לאופן בו שחר מנהל את המועדון מבחינה מקצועית ולהחלטות העסקיות השגויות שהוא מקבל ברצף כבר למעלה מחמש שנים... אף לא שחקן רכש אחד - זר או ישראלי - הצליח להטביע את חותמו על המועדון (להוציא -אולי - את סטויקוביץ') והאיש לא מוותר וממשיך באותה גישה... אין לי אלא להגיע למסקנה שאינטרסים שאינם קשורים להצלחתה של הקבוצה שהוא עומד בראשה, הם המנחים אותו בעסקיו הספורטיביים... עסקי קנייה, השאלה, מכירה - אלה עומדים בראש סדר העדיפויות שלו והם כנראה הפוכים ב 180 מעלות לצרכים של הקבוצה שהוא מנהל...
אני לא קורא חלילה לפגוע בו או אפילו לשקץ ולגדף אותו, אבל אני בהחלט קורא לאוהדים להמשיך בכל הכוח בביקורת נגדו ולעיתונאים הנמושות, להפסיק להסתתר מאחורי הסינר האבהי שלו, לקום ולזעוק את הזעקה במקום להצדיק אותו ולרחם עליו.
יעקב שחר הוא הבעיה הגדולה ביותר של מכבי חיפה ועד שהבעיה הזו תוותר על האחזקה שלה במועדון מכבי חיפה לא תגיע לשום דבר.