ליגיון מפלצתי

ליגיון מפלצתי

סיימתי. ספר נהדר. פמיניסטי אפילו יותר מפולחני כשף. The new day is a great big fish!

ויימס

New member
מה דעתך להעלות ביקורת נטולת ספויילר

ואני אעניק לך בתמורה תהילת עולם? (זה הרבה יותר ממה שמאגנה יכול להציע, האמן לי) לא הגעתי עדיין לליגיון. אני רק אחרי מסקרייד.

ביקורת נטולת ספויילר?

קצת קשה. טרי פראצ'ט מכריז בקול רם ובפה מלא שכל הגברים הם קופים טיפשים. אני מוצא את זה מאוד מצחיק. חוצמזה גם יש מספיק ירידות על צבא, וכרגיל על כל מיני טיפוסים מטופשים סטייל טרי פראצ'ט. שלא לדבר על כך שסוף סוף הבנתי את הניקניים של לי. הוא באמת דמות נפלאה, מלדיקט הזה. מה שמעניין בספר הזה זה שהוא בסביבה אחרת לגמרי. ז"א, ספרי המכשפות בלאנקר, המשמר באנק מורפורק, גם מוות בד"כ בסביבות אנק מורפורק. גם כשמבקרים בסביבה אחרת, כמו למשל האימפריה האגאטינית, היא מוצגת כמעין מראה הומוריסטית למקום כלשהו בעולם שלנו. אני חושב שבורגוביה היא הפעם הראשונה מאז אנק מורפורק ולאנקר שטרי פראצ'ט יצר ממש סביבה חדשה, נושמת ואמיתית. כן, אוברווארד זה חביב, וטסורט ואפבה, עם כל הפילוסופים שם, משעשעות למדי. אבל דווקא הסיפור הזה, על מדינה קטנה שבעצם לא באמת הוזכרה באף אחד מספרי הדיסק (נראה לי), הוא יותר אמיתי. למרות זאת, לא הייתי רוצה עוד ספרים במדינה הזאת, מדכא למדי
. ואם כבר דיברנו על דיכוי, הספר הבא ברשימה שלי הוא 1984... wish me luck

ויימס

New member
הוא חולה על עניין הכוח הנשי או משהו

והוא הגבר היחיד בעולם שהיה חושב להפוך את גריבו לגבר כזה שרמנטי.
מה נסגר? למה הוא כל כך מחובר לצד הנשי שבו? אפשר לפתוח דיון בנושא...

ויימס

New member
וואו, איזה יופי שאת פה,

אני מחפשת את השיר הזה בנרות בשביל לשים אותו בטאגליינס, עברתי על כל ההודעות של גדיל מ-2004 בערך, הגעתי לתקופה הנוסטלגית שהוא ורוני היו רבים כל הזמן, ולא מצאתי את השיר! חיפוש מתקדם my ass!

למעלה