ליבה כפולה

Gabi89

New member
ליבה כפולה

האם מעבד ליבה אחת עם 3Ghz שקול למעבד דו-ליבתי עם 1.5Ghz ? אם לא,לאיזו מהירות בחד-ליבה שקול מחשב דו-ליבתי עם 3 ג'יגה הרץ?

GuGuSH

New member
זה לא עובד ככה.

זה לא ממש עובד ככה. זה לא שיש מעבד במהירות X ששווה ערך למעבד במהירות Y. היום יש הרבה פרמטים שמשפיעים על תפוקת המעבד. כגון, מהירות באס, זיכרון מטמון, מהירות המעבד ואני מניח שפספתי עוד כמה. לכן, אי אפשר לענות על שאלה כזאת.

Gabi89

New member
הנקודה היא

שמצאתי מחשב שמתאים לי העניין הוא שמהירות המעבד שלו היא 1.5 Ghz אבל הוא דו-ליבתי. האם זה אמור להספיק עבור מחשב שצריך לשמש אותי ללימודי הנדסת חשמל?

dralan

New member
אמ ניסוח אחר

האם מעבד ליבה כפולה של 1.5 ג`יגה עדיף על מעבד רגיל של 1.8 או 2 ג`יגה? ומאיזו בחינה (או איך ניתן באמת להשוות)?

bar666xp

New member
עיין בקישורי/מאמרי הפורום...

בגדול יש הבדלי זיכרון קאש במעבדים ויש הבדלי FSB/BUS ויש הבדלי MHZ/GHZ בין מעבדים... כל אחד מהתכונות נותן יתרונות בישומים/שימושים אילו ואחרים... ובביצעי המעבד ביכלל... וזה עוד בלי להיכנס לניהול הזיכרון שבמעבדי AMD כבר המון זמן בתוך המעבד באינטל עוד לא {לדעת אנשי המקצוע גם לאינטל לא יהיה מנוס ובסופו של דבר הוא יועלה אל תוך המעבד}. אין אפשרות להשוואה בין מעבדים כלל מבלי להיתיחס לשימוש שיהיה בהם.. לדוגמה לשימושי אינטרנט אופיס ושות מעבד סלרון/סמפרון ועד כור2דו בהקצנה אותו הדבר... או במילים אחרות התוכנה תפתח ב5 שניות או ב2 שניות WOW... הכתיבה תיקח את אותו הזמן, מקסימום הפרש בשמרת מסמך 2 שניות {וגם זה נדיר שיש הבדל ביכלל}. תפעיל תוכנות כמו PHOTOSHOP על סלרון/סמפרון המחשב יתלהט ואם העריכה {רנדרינג} מורכב מספיק אף עשוי להגיע למצב שהמחשב יאתחל.. האם מעבדי פנטיום-M {מהדור הקודם} יעמדו במשימה? כן אבל... כאן כבר עשוי להיות הבדלי ביצועים בין כור-דו למעבדים בעלי ליבה אחת... אתה רוצה עריכת וידאו ו/או משחקי/תוכנות 3D... המלצה דלג ישירות למעבדי כור2דו ואפילו לT7###.. ואז גם ניכנס הצורך/רצון הממשי בכ.מסך שיתן מקסימום ביצועים ו/או סבירים לצרכים. כדי לפשט זאת להסבר ממש.... נגיד ורוצים להזרים מים בצינורות... במעבד חד ליבתי נגיד יש 200 צינורות זרימה... במעבד דו-ליבתי יש נגיד 380 צינורות זרימה... איפה הקאצ' שגם אם יהיו שני מיליון זה לא מחייב שיש מספיק לחץ כדי שיהיה רווח מריבוי הצינורות... כלומר אופיס לא יעבוד מהר יותר {או לא בצורה משמעותית בכל אופן} אבל תוכנות חישוב מורכבות {אפילו אנטי-וירוס} כן... תוכנות גרפיקה ומשחקים 3D/2D יפיקו יתרון ממעבד חזק יותר {על אחת כמה וכמה בעל יותר מליבה אחת}.

למעלה