לטייל עם תיירים

wintergreen

New member
לטייל עם תיירים

אהלן, זוג חברים שלי מאוסטריה מגיע לביקור בן שבועיים בישראל. מדובר בזוג צעירים בני 25, נוצרים (לא יהודים) שביקרו בארץ לפני שנתיים וזהו ביקורם השני. מעבר לנופש, חוף הים, בילויים בת"א הם רוצים גם להסתובב לראות ולהכיר קצת את הארץ. מעוניין לקבל המלצות לאתרי עיניין לתיירים בחתך זה. בנוסף אם למישהו יש תוכנית של טיול דומה (שבוצע לתיירים צעירים, תגלית וכדו') אשמח לקבל כדי למצוא רעיונות. זה מסלולים שאני חשבתי אשמח להצעות/הערות (מעבר לביקור מתבקש בירושלים, וקיסריה) טיול צפון- יום 1- נחל כזיב, עכו,ראש הנקרה, לינה בחוף אכזיב. יום 2- סיור לאורך גבול הצפון (קצת סיפורי מלחמה וחיזבאללה...) מערת עלמה אבובים/קייקים בחצבני לינה על גדת הבניאס יום 3- תצפית מהחרמון מסלול בגולן (ג'לבון/זויתן תחתון- הם היו כבר ביהודיה) כינרת וחזרה דרומה טיול דרום יום 1- מצפה רמון, מכתש רמון, עובדת יום 2- עין עבדת, עין עקב, מדרשת שדה בוקר וחזרה צפונה. תודה רבה

נראה מסלול נחמד בהחלט

כמובן בהנחה שממלאים אותו בתוכן ולא רק בנסיעות. גבול הצפון הייתי מוסיפה את תל חי/קבר האריה השואג - גם טרומפלדור וגם המלחמה האחרונה

כדאי להוסיף את ירושלים

כדאי להוסיף גם את ירושלים. גם אם הזוג אינו דתי, ירושלים היא חלק מהתרבות האנושית. נראה לי די מוזר להיות בארץ ולא לבקר בירושלים. מכיון שמדובר בזוג אירופאי, הייתי ממליץ לשלב קצת יותר אזורים מדבריים או מזרחיים. מנסיון שלי אם מבקרים מאירופה הם נדהמים מהמדבר. למרות מזג האויר הייתי שוקל גיחה לאיזור ים המלח (אפשר לשלב גם עם מצדה ועין גדי). בנוסף אפשר לטייל ביפו או בעכו (לדעתי עדיף עכו, משום שהיא עיר יותר חיה, לעומת יפו העתיקה שדי אבדה את אופייה המקורי). אם תרצה אתה יכול לפנות אלי באופן אישי, אני יכול לשלוח לך חומרים על המקומות השונים.

למעלה