לטייל בפרו

לטייל בפרו

שלום אני ואישתי חושבים לעשות טיול "טיפה" יותר גדול הממצוע - חודש חודשיים.
חשבנו על פרו.
שנינו היינו וטיילנו בדרום אמריקה בעבר, אבל לא בפרו. שנינו דוברים ספרדית ברמה טובה.

שנינו אוהבים לטייל ובעיקר לטרק - אך תמיד עשינו זאת עצמאית - בלי סוכנויות או הרבה אנשים.
קצת מרתיע אותנו לטייל עם קבוצה גדולה של אנשים, ועם סוכנות. אנחנו אוהבים לדעת את המסלול מראש, ולטייל בקצב שלנו בלי הצורך לחכות לאנשים. חלק מהקסם של לטייל בשבילנו הוא להיות לבד, בטבע.

האם אפשר לטרק בפרו באופן עצמאי?
האם יש מסלולים שאפשר לעשות לבד ללא צורך במדריך/ סוכנות?
עדיפות למסלולים מסומנים / ברורים - אנחנו יודעים לנווט באופן בסיסי בלבד.

אנחנו שנינו בעלי ניסיון במסלולים בני כמה ימים עם תיקים על הגב.

תודה,
תמונה ספר.

jeshu

New member
אין שום בעיה לצאת לטייל בשטח בלי מדריך ובלי עזרה בשהבילים מטויילים בפרו. מה שכן, הגבהים הם המגבלה האמיתית. כמו כן, לא חסרים מקומות לא מתויירים לטייל בהם.

אתה יכול להרחיב?

איפה אפשר לטייל בלי מדריך? האם יש תמיכה בנושא? למשל, בצ'ילה שאלנו את הריינג'רים והם נתנו לנו מפה ואמרו איפה אפשר למלא מים. בארץ אני מסתכל במפת סימון שבילים ורואה לבד.

איך סימון השבילים? האם הוא מסודר? באילו מקומות יש אותו?

כמה לוקח זמן להתרגל לגבהים?

תודה רבה על כל שאלה שתוכל לענות עליה.

תמונהספר.

jeshu

New member
במידע באמת קצת פחות זמין אבל בואו נחלק לשני חלקים - טיול באזורים גבוהים בעלי נוף מדהים וטיול באזורים נמוכים יותר בעלי נוף מעניין וגורמי עניין אחרים. איפה שמטוייל זה לרוב היכן שהנוף מדהים ושם גם גבוה. אתם כן יכולים לקבל מידע מחלק מהסוכנויות או ממטיילים אחרים. בנוסף, פשוט לחפש בנבכי האינטרנט (באנגלית או ספרדית וגם אולי בעברית) ולראות מה מעניין אתכם לעשות ומה עומד בגבול היכולת שלכם. מפות אולי יש קצת, אבל זה לא באמת מפריע אם אין - אם השביל מהמתויירים אז בכל מקום תראו עוד מטיילים. אם לא אז כדאי להכין מפה. אני לא באמת יודע איפה מוצאים מפות. כן ראיתי חברים שהסתדרו עם GPS ומפות שנשמרו ב-GPS, אבל אני לא מבין בזה. השבילים כן היו מסומנים ברוג'ומים בחלקם ובחלק אחר לעיתים אלה השבילים שהאינקה בנו. אפשרות נוספת היא לברר את המסלול וסיפור הדרך באופן כללי ולשאול את המקומים תוך כדי - אם אתם דוברים ספרדית זה אפשרי רק צריך מפה סכמתית עם שמות בדוקים של כפרים בדרך. שוב, אם זה מסלול מתוייר, זה לא קשה - פשוט להגיע לעיירה ממנה יוצאים ולחפש מידע.

להתארגן הווארז לטרק זה לא קשה, אבל לטעמי, רצוי להגיע מוכנים עם אוהל, שק"שים וכירת בישול מהבית. יש לכם ציוד? קשה לי להמליץ על שכירת ציוד כי קשה לדעת מה תקבלו ואם הוא יהיה מספיק קל לסחוב על הגב מבלי לשכור מישהו שיעביר לכם אותו על גב סוס. פה מגיע הדיון בגובה - תקראו בנושא כי אף אחד כאן לא מוסמך לענות. בהחלט רצוי לקחת זמן לאקלום.

מידע אתם כן יכולים למצוא בחלק מהסוכניות - למשל, אם הם מסדרים לכם איש וסוים לנשיאה של ציוד ומשכירים לכם אוהל, הם גם יעזרו עם המסלול. אתם יכולים לנסות גם את South American Explorers - צריך לשלם דמי חבר ויש להם הרבה מידע. אתם יכולים לפנות לשאול מלה-פז בוליביה (לחפש "שאול בוליביה" בפייסבוק באנגלית או עברית) הוא ישתף במידע גם אם לא תרכשו ממנו שירות. מה שכן, אני לא יודע אם הוא יענה לכם על שאלה כללית. אם תכתבו לו או יותר טוב תטלפנו וגם תתפסו אותו כשהוא לא מטייל בשטח, אז יש סיכוי שתקבלו סיפור דרך, אז תנסו לשאול שאלות ממוקדות.

נסו לחפש מידע בעצמכם כרגע - אפשר גם כאן בפורום ושאלו שאלות ממוקדות. מספיק לשאול משהו בסגנון "קראנו על XXX ונראה לנו מתאים, מה דעתכם? היכן ניתן למצוא מידע ו\או מפה?" ואז גם התשובות יהיו רציניות.

תודה רבה

כיוונו יותר לנוף גבוה.

יש לנו ציוד שאנחנו לוקחים איתנו לטיולים של מספר ימים, שעשינו גם בדרום אמריקה - בצ'ילה בעיקר.

אוקי, שאלות ספציפיות - שמעתי על הווארז ועל הוואי-ווש.
אם אני רוצה לצאת לטרק הזה לבד - זאת אומרת בלי מדריך, בלי חמורים, בלי סבלים - רק אני ואישתי.
מה זה אומר?
האם המסלול קל להתמצאות? דרך מסומנת (כמו למשל סימוני שבילים בארץ)?
האם אפשר להצטייד בדרך? כי 10 ימים של אוכל זה הרבה.
הסתכלתי על מפות באינטרנט באופן כללי מאוד, אבל כמעט כל מקום שמצאתי הסיפורים היו על סוכנויות.
עכשיו, אני מוכן לשלם (סכום סביר) עבור מידע, אבל קשה לי לסמוך על זה בלי לדעת מראש, שהמידע קיים וטוב.
ראיתי שיש תיאור של המסלול ב Lonely Planet Trekking in the Central Andes, האם התיאור מספיק טוב?

יכול להיות שהוואי ווש לא מתאים לנו, ויותר יתאים לנו משהו כמו השמורה Huascarán? אולי שם יותר מסודר ויש שבילים מסומנים שמדריכים לא צריכים?
אני לא יודע, אולי אתה תדע :)

natyh

New member
זה אומר שמישהו מיומן יכול

לצאת לשם בלי חמורים בלי חמר בלי מדריך ובלי כל מנהלות .

עכשיו שאלת מהם חוקי ההליכה בגבהים ואיפה מוצאים מפות .

מפות מוצאים בספרו של גים ברטל התנ"ך לאזור הוארז , משנות השמונים .
אם אתה לא יודע מה הם חוקי ההליכה בגבהים אז אתה חייב ללמוד אותם במקום
פחות עויין מאשר הקייחון דה וואילאס השם הכולל לאזור הוארז .

נבאדו ואסקאראן נמצא גם באזור הזה .

דבר נוסף שכדאי להביא בחשבון הוא האזור הזה הוא מעוזן של המחתרות MRTA והנתיב הזוהר.
אם שמעת על קומוראדו גונזאלו או פרופסור גוזמן מנהיג הנתיב הזוהר או על מיסיון רזינסטציה טופאח אמארו אז כדאי שתדע כי בסיס המחתרות האלו הוא האזורים הכפריים ואזורי הגונגל .

הייתי בחלק מהאזורים ואנשי המחתרת קיבלו אותי בסבר פנים יפות וסיפרו לי שהם חיילים , אתה מבין אנשים מסתובבים עם קלאש ומספרים לי מדריך ירי בעברי שהם חיילים , החיילים מסתובבים עם M16 דוקא.

אבל סבר הפנים היפות נבע מזה שהייתי בחברת מדריך מוכר הם מכירים אותו והוא מכיר אותם כשאני איתו אני בטוח , כשאני לבד סיפור אחר , מישהו שעבר על הכללים כבר לא איתנו היום.

רמת הניווט הנדרשת היא רמה גבוהה עד רמה גבוהה מאד אלו לא המסלולים המסומנים שאותם מעדכנים שומרי הפארק הציליאניים כל הזמן .

כפי שכתבתי קודם באתר שלי תמצא את סיפורו של גלעד שביד שחזר מהאזור בספטמבר , לאחר חודש ממצה מאד , אם תרצה לחפש מעט חורה באותו פורום דרום אמריקה תוכל למצוא את שירשור ההתיעצות והתיכנון המלא , גלעד גם יגיע לאירוח באתר שלי בקרוב .

לסיכום יש כללים כללי עשה ואל תעשה בכל מקום לאחר שנה וחצי של טיולים בפרו אני חושב שאני מכיר מעט את הכללים , ובעניין טרקים עברתי בדרכים הללו יותר מחודשיים תמימים .

בדרך כלל לשאלות באתר שלי אני מצרף גם מפות כי הרמה הטכנולוגית שלו טובה יותר משל תפוז
לצערי אני לא עונה לאנונימיים אין לי משתמשים אנונימיים באתר הייעוץ באתר שלי הוא על בסיס אישי והיכרות אני לא מייעץ למי שאיני יכול לדעת מהי יכולתו ותובנותיו לגבי המקום איתך הסליחה .

בברכה

נתי

jeshu

New member
אני הלכתי את זה עם מספר מטיילים אחרים אין בעיה למצוא את הדרך - אבל יש סיכוי שתלכו במקום או שניים בדרך קלה שעוקפת את הנוף היפה. הכי טוב להכנס לסוכנות בהווארז ולשאול בנוגע לטרק הזה - אם הם יחשבו שאתם לא מבינים כלום הם יתנו מידע וטיסבירו מה הם מציעים. זכור לי שלא היינו בטוחים לגמרי איפה העליה הראשונה מהעמק בו הולכים עד שמתחילים לטפס. זכור לי שיש מקום בו קבוצה אחרת של מטיילים הלכו בעמק קל להליכה ואנחנו הלכנו במסלול טיפה קשה יותר אבל מאוד מתגמל מבחינת נופים. אין איפה להצטייד בדרך כמעט, אבל כן היה אפשר לקנות בשר טרי ממקומיים. אני גם זוכר שילדה חמודה שרעתה את הכבשים ביקשה ממני גפרורים, כי כנראה שזה היה מצרך נדיר באזור (לפחות ב-2003, אולי הקידמה הגיע). את הלילה האחרון ישננו בכפר במגרש הכדורגל. אני מנחש ששם יש איפה להצטייד, אבל לא היה לנו צורך. כן נתקלתי בגרמני אחד שהלך הפוך מאיתנו בכיוון, סחב הכל על הגב ואמר שמקסימום הוא לא יאכל ביום או יומיים האחרונים. אבל בגדול, לא היה קשה להתמצא - השביל כבר נכבש ברגלי אלפי מטיילים לפנכם.

את השמורה הנ"ל איני מכיר.

mazory

New member
אפשרי לטייל לבד

בדר"כ המסלולים לא מסומנים, אבל בגלל התוואי ההררי קל יותר להתמצא (במזג אויר טוב). בכל מקרה, צריך יכולות ניווט בסיסיות.
הוואי ווש יותר קשה לוגיסטית (אבל גם שם פגשתי מטיילים עצמאיים וכמעט טיילתי שם כך בעצמי), והייתי ממליץ להתחיל בכמה ימים בקורדיירה בלאנקה - אתה יכול לקרוא תיאור מסע כאן.

בכל מקרה חובה להסתגל לגבהים בטרם היציאה ותוך כדי הטרק.
בהווארז ניתן להצטייד במפות טופוגרפיות, וגם להתייעץ בבית המדריכים.

תעשו חיים..

natyh

New member
באתר שלי מישהו בדיוק חזר משם .

למה שלא תשאלו אותו
?

limorvardi32

New member
טיול בפרו

היי
שים לב שלטיול תרמילאים ארוך תצטרך להרחיב את פוליסת ביטוח הנסיעות.לא תוכל להסתפק בביטוח הבסיס שמציעות חברות כרטיסי האשראי.
תוכל לקבל הצעת מחיר לביטוח תרמילאים באתר וובי. תוכל להשוות שם מחירים מכל חברות הביטוח. לנוחיותך צירפתי קישור לאתר: ביטוח נסיעות

למעלה