לטיול יצאנו...
כלניות אמנם כבר אין - אבל דובדבנים בשפע. התכנון היה לנסוע, אבא אמא ואלה (בת 4 וחצי) ביום רביעי בבוקר, לבלות את היום בראש פינה ולמחרת מוקדם בבוקר לנסוע לעין זיוון לקטוף דובדבנים. התוכניות קצת השתנו כשנעמה הקטנה החליטה לקפוץ ראש מהמיטה ואושפזה להשגחה ל- 24 שעות בביח'. אז יצאנו ביום רביעי בשעות הצהריים המאוחרות, ואלה המקומות שעצרנו בהם בדרך - ספגטים בנתניה אנחנו אוהבים את הסניף הזה (סניף רעננה
) - הוא מתאים לצרכים של משפחה וילדים שלא רוצים אוכל מסובך מדי, לא רוצים להמתין הרבה זמן ובעיקר מאוד רעבים. האיש והילדה לקחו ספגטי בולונז - לילדה ביקשנו את הרוטב בצד. הגיעו שתי מנות נדיבות מאוד, רוטב עם הרבה בשר, מתובל מצויין. הילדה כמובן אכלה פסטה לבנה והרבה פרמזן (טרי, לא אבקה). אני לקחתי אנטיפסטי שהיה לא רק בכלל וכלל הרבה סוגים של ירקות - פטריות, קישוא, חציל, בטטה, תירס, בצל וכרישה שהיתה עצית וידעה ימים יפים וטריים יותר. ביקשתי שיחליפו - הביאו חדשה וטרייה. יד הירקות גיבעת ריקוטה טרייה וטעימה. בנוסף - פוקצ'ה מצויינת שנאפתה במקום. אלה קיבלה חוברת שהיא גם תפריט ילדים וגם חוברת צביעה עם צבעים. המלצרית היתה מקסימה - כנראה חדשה. משתדלת נורא. כשהיא הביאה את הכרישה שביקשתי להחליף היא נתקעה לה הנעל במדרגות והיא עפה עם הצלחת. מסכנה. היא היתה במבוכה גדולה אז אמרתי לה שתתעודד שזו לא צלחת מלאה בפסטה. אבל היא באמת היתה בסדר גמור. השרותים ברמת ניקיון סבירה. ארקפה צומת אלונים הבעל עצר לתדלק ולקנות מילקשייק ופאי תפוחים במקדונלדס. הרמתי עיני לשמיים ולפתע ראיתי - שלט "ארקפה" מתנשא מעל לכל השלטים. הם שינו את הלוגו והוא כבר לא בצבע צהוב קקי אלא אדום ובפונט אחר. התחשק לי קפה קר. הסניף מאוד גדול. מעוצב היי-טקי מתכתי-זכוכיתי. נקי מאוד. שתי קומות. המזגן עבד יופי. מבחר מאוד מאוד קטן מהכל. ישבו זוג גברים. איש ואישה ועוד בחור למעלה. בקיצור - כמעט רייק. העוגות ראו ימים טובים יותר. נראו מאוד לא טריות גם בלי הצורך לטעות (מכירים את הקרום הזה שנוצר על קרם של עוגות?). מעט מבחר של סנדביצ'ים - לא נראו מזמינים במיוחד. בעיקר ג'בטות. גם המאפים נראו אנמיים משום מה. ביקשתי מוקצ'ינו פרדו - לא היה. עשו לי "סתם" קפה קר עם חלב 1%. לא שמו מספיק קרח ולא היה לי חשק לחזור פנימה. שתיתי חצי כוס ואכלתי חבילה קטנה עוגיות שוקוצ'יפס. דוריס קצבים - ראש פינה טוב, נו.... מה אומר ומה אגיד. הגענו בשבע. הגיעו לשולחן סלטים - חציל קטן שרוף בטחינה (מעולה), פרוסות סלק, קלחים קטנטנים של תירס מתובל, פלפלים חריפים, סלט טבולה, סלט חצילים, סלט גזר וצנון חמוץ ובלתי אכיל. ממרח כבדים ברוטב רימונים מצויין וממרח חריף מאוד של פלפלים. ולחם שום. בעלי הזמין - טי-בון שהיה פשוט מעולה ועשוי בדיוק כמו שביקש (M). אני ביקשתי שיפודי פילהM/W וכך הם גם הגיעו. הבשר היה רק ונפלא. לא נזל ודימם ובכ"ז היה אדמדם וטרי מבפנים. ללקק את האצבעות (והשיפוד - אם הוא לא היה כ"כ חם). על הבשר הם שופכים חמאה מומסת. יאמי. הילדה לקחה המבורגר. ביקשנו M/W וכך הוא גם הגיעה. היא התאכזבה שזה לא כמו באגדיר. בדוריס ההמבורגר נראה קציצתי - באגדיר הוא שטוח. באגדיר הוא גם יותר מתובל. פה היה בשר נטו. לטעמי - מצויין. היה קצת חסר הצ'יפס. קיבלנו תפו"א אפוי חצוי שטוגן בשמן, מעין לביבת בטל מטוגנת וסלט ירוק. היה פשוט מעולה. הילדה דרשה קינוח - בתחום הזה הם מאוד לא מצטיינים. חבל שלא הזמנו בשר לקינוח. יש להם בסה"כ שלושה קינוחים - קרם ברולה, פנקייק וופל אמריקאי. הילדה שאלה איפה יש שוקולד. המלצרית (המקסימה יש לציין) אמרה שבוופל האמריקאי יש שוקולד - גלידת שוקולד, סירופ שוקולד וחתיכות מקופלת. הזמנו. היה סתמי לגמרי. מזל שהיתה הרבה קצפת. הכי מרגיז - הם פיזרו על הצלחת אגוזי מלך שהיו מומלחים. לא ממש הבנתי את הקטע. ובכ"ז - נהנינו מאוד. למחרת ארוחת בוקר נחמדה בצימר ("ארץ קסם" בראש פינה, מומלץ בחום). סלט ירקות אורגני, לחמניות תוצרת בית, גבינות תוצרת בית,ביצים קשות (לא מטגנים). מיץ אפרסקים טבעי מהעצים שצומחים בחצר. אחרי שקטפנו דובדבנים בעין זיוון, נסענו הביתה. איפה אוכלים צהריים? החלטנו שורי בורי - הרצליה טוב, לנו אפ'פם לא היו נפילות. הגענו בשעה שאין לחץ (סביבות 15:00). כמובן שמייד קיבלנו את המזטים המעולים שלהם - שני סוגי דגים (מטיאס מלוח ומקרל מעושן), איקרה מעולה, טחינה, קישואים בשמיר ויוגורט, צזיקי מעולה, סלט ירקות קצוץ דק, חצילים מטוגנים... בעלי הזמין דניס מטוגן ואני לברק בתנור. היה מעולה (רק למה לפזר פטרוזיליה על הכל?). הילדה נהנתה משני הדגים. חזרנו עייפים (מאוד) וממש לא רעבים.
כלניות אמנם כבר אין - אבל דובדבנים בשפע. התכנון היה לנסוע, אבא אמא ואלה (בת 4 וחצי) ביום רביעי בבוקר, לבלות את היום בראש פינה ולמחרת מוקדם בבוקר לנסוע לעין זיוון לקטוף דובדבנים. התוכניות קצת השתנו כשנעמה הקטנה החליטה לקפוץ ראש מהמיטה ואושפזה להשגחה ל- 24 שעות בביח'. אז יצאנו ביום רביעי בשעות הצהריים המאוחרות, ואלה המקומות שעצרנו בהם בדרך - ספגטים בנתניה אנחנו אוהבים את הסניף הזה (סניף רעננה