לטוס עם גיטרה

aficionado

New member
לטוס עם גיטרה

אני עומד לנסוע לכחודש לביקור משפחתי בצ'ילה ורציתי לקחת איתי את הגיטרה שלי (גיטרה פלמנקה של ריקרדו סנשיז). האם מנסיונכם יש בעיה לקחת את הגיטרה איתי על המטוס? זה אמור להיות במקום תיק היד או בנוסף? תודה.

Urimel

New member
בעייתי קצת

לי תמיד עושים בעיות עם זה - עוד הרבה לפני שאני עולה למטוס אבל אני תמיד מתעקש שתמיד נותר מקום בתאים (למעלה) לגיטרה - סטטיסטית, זה תמיד ככה. אז עם כל הקושי, אני תמיד מסתדר עם זה. פעם אחת ניסו לשכנע אותי לשים אותה בתא המטען - כששאלתי מי לוקח אחריות על כלי של 2000 יורו, הם מיהרו לוותר. בהצלחה

Zidan de Toledo

New member
להתעקש מילת מפתח

אני זוכר אינספור ויכוחים עם אנשי ביטחון בשדה, גם בארצות אחרות, שרצו לדחופ למטען עם פתק 'שביר' - אבל זה לא עובד כמובן. בקיצור, אכן להתעקש אף אחד לא יכריח, ותמיד יש מקום אם לא למעלה אז בין הרגלים.. עוד דבר - לא לשכוח לשחרר את המיתרים, לחץ אויר יכול לגרום לגיטרה להתפוצץ קצת (כמו שקרה לטומטיטו), אז לשחרר ובנחיתה למתוח שוב (בתור לדרכונים..) טיסה נעימה!

impetu

New member
להתוקש, אבל...

אל תנסה את חברות התעופה יותר מדי. עדיף לבא בלי תיק נוסף גדול שאתה מנסה לקחת למטוס גם. אם הם לא מסכימים תציע להפקיד את הגיטרה בשער העליה למטוס (כמו שעושים עם עגלות תינוק). אז לפחות משהוא לוקח את הגיטרה ביד למטוס והיא לא עוברת דרך כל המסועים. כדאי בכל מקרה לרפד את הראש של הגיטרה בנייר עיתון כך שהוא לא חופשי בארגז.

אמרוקאי

New member
קצת באיחור, אבל הנה עוד טיפ

יצא לי לטוס כמה פעמים טובות עם
. הלכתי "על בטוח" בכך ש:
הגיטרה היתה מטען היד היחיד שלי.
הגיטרה היתה תמיד בתוך case רך ולא קשיח - שלא יעלה על דעתו של מישהו שהגיטרה הזאת תוכל להישלח ב check-in. מעולם לא נתקלתי בבעיה להעלות אותה איתי למטוס. חברות התעופה שאיתן לא היו לי כל בעיות הן: IBERIA, AIR FRANCE והחברה הטובה מכולן... אל על

aficionado

New member
תודה רבה

אני טס ב-AIR France - אז טוב לשמוע שהם לא עושים צרות...

jazzistco

New member
שאלה : האם היו מונעים

ממך לעלות אותה למטוס במידה והיא היתה מוגנת בתוך קייס קשיח ולא רך ? (זה פשוט נראה לי מפחיד להסתובב עם דבר כל כך עדין בתוך קייס רך...
) עוד שאלה, במידה והיא היתה בקייס קשיח ולא היתה עולה איתך למטוס( היתה נשלחת להיכן שכל המזוודות...), האם הדבר היה יכול לגרום לפגיעה כלשהי בכלי ? כלומר, האם היא נמצאת במטוס במקום בטוח המבטיח את שימורה ?

למעלה