לטאה חדשה!

lizard boy

New member
לטאה חדשה!

זה הלטאה שאני הכי אוהב ובכלל המשפחה שאני הכי אוהב שהרבה זמן לא הביאו ארצה: שממיות יום(phelusma) Phelsuma madagascariensis grandis

רן333

New member
משממיות יום אני לא משתגע,

אבל מה שרואים ברקע מעניין אותי. האם מדובר ברצועת חימום בסגנון של FlexWatt? אם כן, ובהנחה שצילמת את התמונה אצלך - האם גוף החימום נרכש בארץ? היכן בדיוק, ובאיזה מתח הוא פועל? מה ההספק שלו למטר?

lizard boy

New member
כנס

כל אחד והטעם שלו .. הגוף נקנה בארץ לא זוכר את המחיר ויש לי עוד אחד שנשלח אליי בחו"ל.. הוא של exoterra Hz 60, 25 W operation. Approximately 11" x 17

GUYLI9

New member
קצת מידע על השממית?

בחיים שלי לא שמעתי על על החיה הזאת

lizard boy

New member
מידע!

שממיות יום הינם המשפחה של שממיות שבניגוד לשממיות אחרות הם פעילות ביום ( מן הסתם גם לפי השם ) הם לטאות מה שנקרא ל"תצוגה בלבד" לא מומלץ לגעת בהם אלא במקרים הכרחיים בלבד וגם אז להשתמש בבד רך ועדיין ותשובה למה זה בגלל שלשממיות האלה יש עור מאד עדין והוא יכול להקרע ולפצוע את השממית משפחת הפלסומות חייה באיי מדגסקר ( ובאיים השכנים) לטאה זו גם אוהבת מאד פירות טרופיים ודבש הלטאה שיש לי זאת הנפוצה ביותר מבין המשפחה וגם הכי גדולה ( עד 30 ס"מ) הנקבה מטילה שתי ביצים . אוהבת לחות גבוהה בעקבות איזור המחייה שלה שהוא לך ורטוב חובה לשים נורת UVA\UVB בגלל שהם פעילות ביום הן צריכות את זה! משפחת הפלסומות היא משפחה דיי גדולה ומורחבת והמינים שבה לדעתי מדהימות! ולכל אחת יש צרכים שונים ויש זנים שנחשבים לדיי קשים לגידול. המשפחה הזאת דיי נפוצה בארה"ב ובאירופה ( אני יודע שבהולנד נושא גידול השממיות יום מאד מפותח וכן גם באנגליה)

GUYLI9

New member
חבל שאסור לגעת בשממית....

זה החלק הכי יפה בגידול חיות(ובעיקר זוחלים)

lizard boy

New member
כן אבל היא עדיין יפיפה

הם מאד פעילות וזזות הרבה! שזה טוב

דליהצ1

New member
שממית מנומרת

בכתה אני מגדלת שממית מנומרת הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בינהם כי השממית שלי לא פעילה ביום ואמרו לי שאפשר לגעת בה. בקשה נוספת האם תוכלו להפנות אותי למידע באינטרנט על שממית מנומרת תודה דליה

babuni

New member
יש כאלה בחנויות של ג'ונגל

תגיד לי איפה אתה גר ואני אגיד לך מה הכי קרוב

תתחדש!

אכן הרבה זמן (כמה שנים) לא ראיתי שמישהו קנה שממית יום בארץ. השממית היא מהתת מין הכי גדול אם זיכרוני אינו מטעני (כ25 ס"מ) והיא נראת עדיין צעירה. ידוע לי שהן צריכות תזונה מגוונת יחסית ואשמח לשמוע מה אתה נותן לך לאכול.

למעלה