לחשים אילמים

littleAngel

New member
לחשים אילמים

שלום, למי מכם שיש לו את הספר שישי באנגלית, תוכלו לתת לי את המונח האנגלי מהספר ללחשים אילמים?(שלא צריך לבטא אותם כדי להטיל את הלחש) בתודה.

littleAngel

New member
למה אני בעצם שואלת...

חשבתי על זה, למה בעצם עד הספר השישי רולינג לא אמרה שום דבר על היכולת הזאת? אם זאת יכולת של קוסמים מתקדמים, שנלמדת רק בשנה השישית, ולא בקלות, למה עד עכשיו כל הלחשים שנאמרו בספר על ידי קוסמים מבוגרים אינם אילמים? אני מתכוונת בייחוד לקללות שהוטלו על ידי אוכלי מוות בהתקפות השונות.תחשבו על זה, איזה יתרון אסטרטגי זה היה יכול להיות עבורם אם האויב (הארי,חברי מסדר עוף החול) לא היה מצפה לקללה ולא היה יכול להתכונן אליה ולדעת איך להדוף אותה? זה פשוט לא מסתדר לי מבחינה הגיונית בספר.

אלאסטור

New member
לא נכון.

א. בהרבה מקומות מתוארים קוסמים שמטילים לחשים בלי לדבר, לא דווקא קללות. גם אוכלי המוות במשרד הקסמים, הטילו חלק מהקללות כך. ב. הנקודה היא שאם לא אומרים את הלחש, צריך יותר להתרכז, ובשעת קרב זה קשה יותר, ואגב, הארי חסם במשרד הקסמים את אותה קללה שפגעה בהרמיוני, בלי לדעת מה היא היתה. זה לא הכרחי לדעת מה היא בשביל לחסום.

גם הלטת הכרה!! היא אל אמרה על זה

כלום!! כה לסנייפ או לוולדי היה יותר קל לחדור למחשבות של הארי למה היא לא אמרה על זה כלום?? למה רק בחמישי? בשישי היא כבר הכניסה את זה עם סנייפ ומאלפוי...

oshriti123

New member
היא דווקא הזכירה את זה...../images/Emo100.gif../images/Emo28.gif

בארבע הספרים הראשונים הארי מזכיר הרבה פעמים שיש לו הרגשה שסנייפ/דמבי קורא מחשבות. בחמישי התברר שזה נכון. עד אז פשוט.... לא הייתה לו סיבה לדעת את זה.

A Radcliffe

New member
אולי..../images/Emo129.gif

הם פשוט כ"כ מטומטמים שהם לא יכולים לעשות את זה?
אבל באמת נראהלי שקשה להתרכז כשנלחמים......

למעלה