לא מועיל, לא מזיק
יש את גישת התזמון. היא מבוססת על ההנחה שיחסי מין בזמן ביוץ הם מתכון לבן ואילו 3-4 ימים לפני - מתכון לבת.
(את הסיבה אני מניחה שאת יודעת - ההנחה שתאי זרע "זכריים" מהירים יותר, ולכן ביחסי מין בזמן ומייד לאחר הביוץ, תא הזרע שיגיע ראשון לביצית הוא זכרי. לעומת זאת תאי הזרע ה"נקביים" שורדים יותר, ולכן, אם מקיימים יחסים בתחילת חלון הפוריות, רחוק מהביוץ, תאי הזרע הזכריים ימותו עד הביוץ ואילו הנקביים ישרדו עד הביוץ וכך מגדילים את הסיכוי לבת).
בסביבה הקרובה שלי זה לא הצליח.
לפי העיקרון הזה, הבן שלי היה אמור להיות בת, והבת של חברה שלי היתה אמורה להיות בן... שתינו לא ניסינו לכוון למין מסוים.
חברה נוספת ניסתה לכוון לבת לפי אותה גישה, זיהתה מתי מתקרב הביוץ על פי שמ"פ והפסיקה לקיים יחסי מין 4 ימים לפני הביוץ. נולד בן בשעה טובה.
חברה נוספת עשתה את אותו דבר אבל באמצעות מעקב זקיקים באולטרה סאונד, אצל טכנאית אולטרה סאונד מקסימה המתמחה בכך. זה כמובן בתשלום ופרטי (יש לי את הטל' של הטכנאית אם את מעוניינת). נולד בשעה טובה לפני שבוע בן, רביעי מתוך ארבעה בנים
עם כל זה, אני חושבת שלא מזיק לנסות וייתכן שגם אני בהריון השלישי והאחרון שלי אנסה לתזמן. לא מועיל לא מזיק
כמוך יש לי שני בנים בבית ואשמח מאוד לבת. מאוד. זה החלום שלי מאז ומעולם להיות אמא לבנות (ברבים).
אבל כאמור, אני ממליצה להנמיך ציפיות
לגבי תזונה, לי אישית זה נראה הזוי. ואני לא מוכנה להזין את עצמי לקראת הריון בתזונה שאני לא מאמינה בה בשביל להשיג בת.
אני גם חושבת שאם זה הייעוד שלי להיות אמא לבנים, סו בי איט. אם הקב"ה (או מי מטעמה
) תחבר לתת לי שלושה בנים בריאים, אני אומרת יפה תודה...