לחשב את מין העובר

katayelet

New member
לחשב את מין העובר

אני מרגישה שהשאלה קצת מביכה ואני לא בטוחה שאני מאמינה בזה, אבל רציתי לשאול כאן...האם ניסיתם לקבוע את מין העובר ע"י חישוב או שיטות אחרות?
יש לנו 2 בנים וכמובן שבא לנו בת :)
כולם מסביב מספרים לי על טבלאות לחישוב מין או מאכלים מסויימים שצריך לאכול לפני וכד'
מה דעתכם?

יש כל מיני שמועות בעניין...

קראתי איפשהו, שזרע זכרי מהיר יותר מהנקבי (משהו עם זה שכרומוזום Y קצר יותר מX), והנקבי עמיד יותר. אז יחסי מין ביום הביוץ אמורים להפיק עובר זכר (כי Y מהיר יותר), ויחסי מין לפני הביוץ יפיקו נקבה (כי הזרע נושא X יחזיק מעמד בזמן שנושא Y לא ישרוד עד הביוץ).
מהמקרה האישי שלי אני יכולה לומר לך, שיחסי מין ביום הביוץ זיכו אותי בילדה מדהימה :)

יש גם איזו תאוריה דומה לגבי מי מגיע לאורגזמה לפני, משהו עם החומציות בנרתיק וX וY שאחד עמיד יותר ואחד פחות לחומציות הזו, אבל אני לא זוכרת מה זה אומר....
:)

לא מועיל, לא מזיק

יש את גישת התזמון. היא מבוססת על ההנחה שיחסי מין בזמן ביוץ הם מתכון לבן ואילו 3-4 ימים לפני - מתכון לבת.
(את הסיבה אני מניחה שאת יודעת - ההנחה שתאי זרע "זכריים" מהירים יותר, ולכן ביחסי מין בזמן ומייד לאחר הביוץ, תא הזרע שיגיע ראשון לביצית הוא זכרי. לעומת זאת תאי הזרע ה"נקביים" שורדים יותר, ולכן, אם מקיימים יחסים בתחילת חלון הפוריות, רחוק מהביוץ, תאי הזרע הזכריים ימותו עד הביוץ ואילו הנקביים ישרדו עד הביוץ וכך מגדילים את הסיכוי לבת).

בסביבה הקרובה שלי זה לא הצליח.
לפי העיקרון הזה, הבן שלי היה אמור להיות בת, והבת של חברה שלי היתה אמורה להיות בן... שתינו לא ניסינו לכוון למין מסוים.
חברה נוספת ניסתה לכוון לבת לפי אותה גישה, זיהתה מתי מתקרב הביוץ על פי שמ"פ והפסיקה לקיים יחסי מין 4 ימים לפני הביוץ. נולד בן בשעה טובה.
חברה נוספת עשתה את אותו דבר אבל באמצעות מעקב זקיקים באולטרה סאונד, אצל טכנאית אולטרה סאונד מקסימה המתמחה בכך. זה כמובן בתשלום ופרטי (יש לי את הטל' של הטכנאית אם את מעוניינת). נולד בשעה טובה לפני שבוע בן, רביעי מתוך ארבעה בנים

עם כל זה, אני חושבת שלא מזיק לנסות וייתכן שגם אני בהריון השלישי והאחרון שלי אנסה לתזמן. לא מועיל לא מזיק

כמוך יש לי שני בנים בבית ואשמח מאוד לבת. מאוד. זה החלום שלי מאז ומעולם להיות אמא לבנות (ברבים).
אבל כאמור, אני ממליצה להנמיך ציפיות

לגבי תזונה, לי אישית זה נראה הזוי. ואני לא מוכנה להזין את עצמי לקראת הריון בתזונה שאני לא מאמינה בה בשביל להשיג בת.
אני גם חושבת שאם זה הייעוד שלי להיות אמא לבנים, סו בי איט. אם הקב"ה (או מי מטעמה
) תחבר לתת לי שלושה בנים בריאים, אני אומרת יפה תודה...

kmiki

New member
אני עשיתי את זה

כמובן שלעולם לא נדע אם השיטה זה מה שהביא לנו בת, אבל עובדה שהגיעה בת... חישגתי את יום הביוץ המדוייק, עשינו סקס פעם אחת בלבד 3 ימים לפני הביוץ, כפי הטענה אומרת שזרעים זכריים עמידים עד 48 שעות והנקביים עמידים יותר. קיבלנו בת.

kmiki

New member
אם אינני טועה

אבל בדקי אותי מול רופאת הנשים או אפילו באינטרנט, זה 14 יום מתחילת המחזור, אני כבר לא בדיוק זוכרת, עברו מעל 4 שנים וזו היתה הפעם היחידה שזה עניין אותי.
דרך אגב, מקרי או לא, אני לא יודעת, אבל 2 חברות שביקשו את עצתי בנושא הרו גם הן עם בנות באותה שיטה.

יש שתי שיטות

אחת זה לדעת לבד באמצעות מעקב אחרי סימני הפוריות.
את זה כדאי לעשות בשיטת שמ"פ (שיטת המודעות לפוריות) שבה עוקבים אחרי מס' סימנים ומתעדים אותם בטבלה. אחרי כמה חודשים של מעקב אפשר כבר לדעת באיזה שלב של המחזור את נמצאת ומתי את מתקרבת לביוץ.

אופציה שניה היא מעקב זקיקים בא"ס. אפשר ללכת באופן פרטי למעקב כזה בשביל לזהות מתי מתקרב הביוץ.

בכל מקרה מה שכתבה קמיקי מעליי, שהביוץ הוא 14 ימים אחרי המחזור - ממש לא מדויק. הביוץ הוא 14 ימים אחרי המחזור רק אם אורך המחזור הוא 28 ימים. אבל אורך המחזור יכול להיות גם 25 ימים וגם 40. הוא משתנה מאשה לאשה, ואצל אותה אשה יכול להשתנות מחודש לחודש.
הדרך היחידה לדעת מתי הביוץ היא על ידי מעקב אישי, עצמי או באמצעות א"ס.

גם אם אורך המחזור הוא 28 יום הביוץ לא בהכרח

ביום ה 14- הוא מתרחש 12-16 ימים לפני התחלת הדימום. כלומר רק כשיתחיל דימום חדש נוכל לספור אחורה ולדעת מהם טווח הימים שבהן היינו פוריות. אם רוצים לזהות את הביוץ *לפני* שהוא מגיע, ספירת ימים לא תעזור.

שושונלה

New member
נכון מאוד

אצלי הביוץ כמעט תמיד מתרחש 16 יום לפני הווסת - מאובחן לפי מעקב זקיקים ודם.

ורד

נינושה2

New member
יש מיליון "שיטות"

את יכולה לקרוא ברשת.
לדעתי את יכולה להגביר קצת את הסיכויים לבת על ידי השיטות שרשמו גם קודמותיי, אבל זה עדיין לא מבטיח לך בת...
לי יש שני בנים ובת ולדעתי זה פשוט מזל או גורל או פוּקס וטו לא. גם היתה לי הפלה בשבוע 6 לפני ההריון עם הבת אז לכי תדעי מה היה שם, אם זה היה מתפתח.
מה שכן, הכי עזר לי זה להרגע, לא לחשוב על בן/בת אלא להיות שלווה ולהיות מוכנה לקבל באהבה כל מה שבא. אמרתי לעצמי שלא משנה לי בכלל. כמובן שכשהתבשרתי שזו בת יצאתי במחולות שמחה, אבל עד אותה סקירה הייתי לגמרי בשאנטי ובאשליה שזה ממש לא משנה לי. שאני רק רוצה תינוקי קטן ולא משנה מה יש לו בין הרגליים.
מציעה לך לנסות "להרגע" (לא אמרתי שאת לא) ולקבל את העובדה שאין שליטה. זה נשמע אידיוטי כשאני אומרת את זה, לא? קשה לביצוע. אבל אני חושבת שאת מבינה את כוונתי.

nuvnuv1

New member
יש לי המלצה אבל לא מנסיון אישי

חברה שלי הלכה למישהי שמתמחה בנושא קביעת מין העובר, לפי מה שהבנתי מגיעות אליה נשים מכל הארץ, היא טכנאית אולטראסאונד מומחית שלפי בדיקת אורלטראסאונד מעקב זקיקים וחישובים שהיא עושה כדי לתאם בדיוק את ההתעברות + המלצות תזונתיות שהיא נותנת לאישה ולגבר מצליחה לעשות את זה. לפי מה שהבנתי יש לה אחוזי הצלחה יפים. לחברה שלי זה עבד.
קוראים לה זהבה יפת ויש לה מרפאה בפ"ת, אין לי את הטלפון אבל בטח אפשר להשיג בגוגל או דפי זהב או משהו...

יש לי את הטלפון שלה לכל המעוניינת

חברה שלי הלכה אליה, היא מקסימה. ויחסית לאחרים שנותנים את אותו שירות גם לא יקרה.
אצל חברה שלי, הטיפול הסתיים בלידה של בן חמוד ובריא לפני כשבועיים. זה בן מספר 4 בבית, היא הלכה לזהבה בשביל לתזמן בת

למעלה