לחצן חדר מדרגות

lea7530

New member
לחצן חדר מדרגות

האם ניתוק לחצן חדר מדרגות בדירה וליפוף חוט פאזה וחוט 0 באיזרליבד כאשר הם לא מחוברים יגרום לכך שיהיה תאורה כל הזמן בחדר מדרגות???

תהייה תאורה מעצבנת

ידלק ויכבה כול כמה דקות . צריך לשנות על ידי חשמלאי במיתקן כיבוי והדלקה

ולריו

New member
בהרבה מממסרי תאורת מדרגות יש לחצן המאפשר

תאורה רצופה (או יש כאלו שלידם יש משהו דמוי נתיך שמאפשר עקיפת הממסר ותאורה רציפה)

lea7530

New member
נכון כעת יש תאורה רצופה בחדר מדרגות בית משות

תודה לתשובה המהירה ואני עדיין מנסה לפתור את התעלומה! מדובר על מפסק תאורה חדר מדרגות שהגיע זמנו והתקלקל!! קניתי מפסק ח.מדרגות ניתקתי את הזרם בארון חדר מדרגות וחיברתי את 2 החוטים פאזה + 0 חיברתי חזרתי את הזרם והתוצאה התאורה בחדר מדרגות פועל כל הזמן וכן המנורה במפסק! חשבתי לתומי שהמפסק מקולקל וקניתי מפסק נוסף , לאכזבתי גם כן המפסק לא אבד. ולכן ניתקתי את המפסק ועכשו יש תאורה כל הזמן לא מבין את הסיבה אני רוצה לציין שבמפסק הישן שהחלפתי היה בנוסף לכניסת 2 חוטים פאזה + 0 היה 2 חוטים דקים כנראה מחוברים למנורה של המפסק

זה שהחלפת לחצן שבור זה הכל טוב ויפה

אבל לא זו התקלה.

יש קצר בין חוט אפס לחוט לחצן באחד הלחצנים האחרים או איזשהו מקום במעגל התאורה של המדרגות.

הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לעבור בכל המדרגות וכל הדירות ולבדוק שאף לחצן לא תקוע או שבור.

מעבר לזה זה רק להזמין חשמלאי שיאתר את הקצר ויתקן אותו.

קרה לי פעם

יש מצב שזה האוטומט שנדפק אבל מה שלי קרה זה שאחד מלחצני חדר המדרגות היה ישן ויצר חיבור קבוע ובכך לא נכבה האור

יש מצב שלא איתרת את המפסק שבאמת דפוק
כך או כך אתה חייב חשמלאי
בהצלחה

lea7530

New member
ויתכן שהנורית בלחצן תאורה צריכה לדלוק

עוד שאלה של "הנודניק" והאם נורית לחצן התאורה שבדירתי צריכה לדלוק כל הזמן ??וממש מעניין דווקא שטיפלתי בלחצן תאורה בדירתי עכשו דולק האור בחדר מדרגות קשה להאמין שבאותו הזמן קרה שאחד מלחצני התאורה תקוע בחדר המדרגות באיזה קומה

לגבי מתי הנורית צריכה לדלוק

במפסק של חדר מדרגות הנורית דולקת כל זמן שהאור בחדר המדרגות כבוי כשהוא דלוק היא כבויה
הבנת?

lea7530

New member
מצטער במקרה זה ממש מצב הפוך

כרגע יש תאורה כל הזמן בחדר המדרגות וגם המנורה דולקת בלחצן של חדר המדרגות הנמצא הנמצא בדירתי ליד הדלת

תראה אני ציינתי מתי הנורה

צריכה לדלוק במצב נורמלי ותקין
אצלך המצב לא תקין
כשהאור דולק קבוע בחדר המדרגות זה אומר שמשהו לא בסדר עם האוטומט של חדר המדרגות או עם אחד או לך תדע שלא כמה מפסקים
אין כלכך מנוס מהעניין נראה כי אתה צריך חשמלאי...
בכל מקרה מקווה שיסתדר לך ותראה תצד החיובי התקלה היא שיש אור תמיד
יש בניינים שיש תקלה שהאוטומט נשרף לגמרי ואז יש חושך מוחלט בחדר המדרגות
יום טוב ותקרא לחשמלאי יאתר תתקלה יפתור אותה עם הידע והכלים שיש לו. וכסף? למי אכפת זה לא שאתה משלם לבד זה קופת הוועד
בהצלחה

חשמלאי זה הפתרון

נכון הוא צודק
והנה לך חשמלאי מוסמך אמין ומקצועי קוריאם לו אלמוג- 2569103 053

תגובה

כאשר מותקן אוטומט מדרגות (ולא תרמיון) הנורה בלחצן מדרגות נכבית ברגע הלחיצה ונדלקת כמה שניות לאחר מכן כשהאור עדיין דלוק.

אז כן - זה הגיוני שהנורה אצלך בבית דולקת.

lea7530

New member
לסיכום לפני שהחשמלאי מגיע

זה אומר שזה הגיוני שהנורה אצלי בבית דולקת בזמן שיש אור כל הזמן בחדר מדרגות ומכאן הסבירות גבוהה שאוטומט חדר מדרגות התקלקל אולי באשמתי בעת החלפת לחצן המדרגות בדירתי \ בכל אופן בדקתי את כל לחצני המדרגות בבנין ונראה לי שהם לא נתפסו ושלילת אפשרות שהלחצן שהחלפתי אינו תקין או לחילופין חיבור החוטים לא נעשה נכון כאשר ישנם רק 2 חוטים פאזה ואפס האם אני חושב נכון??

אז ככה

יש לך בבניין מפסק שהוא לא כמו החדשים? זאת אומרת מפסק שאתה לא לוחץ למעלה או למטה אלא הלחיצה עליו נעשית כמו בכפתור של שלט טלוויזיה כלפי פנים בדחיפה יש כזה?
כי אני נתקלתי בכזה שלא נתפס אבל המגעים בפנים מרוב שהיו ישנים המתכת כבר נשארה ביצירת מגע וככה נוצר מצב שהאור לא נכבה וגיליתי את זה רק כי לחצתי עליו הרבה רצוף ואז האור במפסקים בכל הבניין השתחרר לרגע והבנתי שהוא הבעיה.

אז תראה אם יש לך כזה מפסק בבניין יש מצב שזה כן מפסק ואין לך דרך לדעת כי חיצונית הוא לא נתפס אבל פנימית... הבנת.

וכך או כך אתה הרי הולך להביא חשמלאי אז אין הרבה מה להבין כי יש גם אוטומטים שמתנהגים אחרת עם התאורה במפסקים
אין לך יותר מה לברר לפני הבאת חשמלאי פשוט תביא אותו
ותאמין לי שכל דבר שתשאל אותו שלא מסכן את חייך הוא יענה לך בשמחה.

תשוב לעדכן כל טוב

למעלה