לחצי אוויר

enigo

New member
לחצי אוויר

לא מזמן נערך פה סקר על לחצי האויר בהם משתמשים הרוכבים בעת רכיבה בשטח סלעי. רב הרוכבים ציינו לחצים באזור ה 14PSI וצפונה, אם אינני טועה. מה שזכה להערות סרקסטיות קמעה מצד חליל וירחמיאל. והנה השבת, בעודי מעלעל להנאתי בגליון מוטו מאי שם ב 99, פגשו עיני מבחן לצמיגי שטח שערך המגאזין. בין הבוחנים גם טל ציון, גיא באומל ורז הימן (ויסלחו לי שאר המשתתפים על עליבות זכרוני). יסכימו איתי חברי הפורום כי לא בקוטלי קנים מדובר, ובטח ובטח לא "רוכבי דו"ש" חס וחלילה, כביטוי יריחמיאל (אם כי תאמר האמת כי רז רוכב כיום על ב.מ.וו 650, גם אם משופר קמעה). והרשו לי להביא מן הכתוב שני מספרים - בשטח החולי נבחנו הצמיגים בלחץ של 14PSI (אפילו אני נוסע בפחות, אחרת ה TT עושה הסבה לקבלן עבודות עפר) ובקטע הסלעי של המבחן (הר חורשן למיטב הבנתי) נופחו הצמיגים ללחץ 16PSI טיבין ותקילין!!! ובכן רבותי, מה בפיכם כעת? הגם אוסף רוכבים זה (ובינהם מיסד עמותת רוכבי השטח) יחשב בעינכם ל"פחדנים לשלום פנימיותיהם" (שבמבחן קרוב לוודאי לא היו על חשבונם)? ENIGO

hananlv

New member
מי שנוסע עם 1.2 אחוז שמן

מה אתה מתפלא אם הוא שם לחץ אוויר 2.4 ?

ניסן400

New member
לדעתי ...

לחץ אוויר - כמו כיוונון מתלים תלוי במידה רבה בטעמו האישי של הרוכב. שמעתי על כאלה שנוסעים עם לחץ אוויר 5 בחולות .... אם כבר הזכרת את הר חורשן, אז הוא וודאי לא דוגמא טובה לשטח סלעי (לפחות בהקשר של אנדורו צפוף). אמנם יש שם מספר עליות טכניות סלעיות, אבל הוא מכיל גם הרבה שבילים די מהירים שעליהם לא ממולץ "לטוס" עם לחץ אוויר נמוך.

mad dog 3

New member
אינדיווידואלי...ידידי...../images/Emo107.gif

ישנם באמת כאלו שיעדיפו לרכב עם מעט לחץ גבוה מפאת הפחד מהפנצ´ר... ישנו לדוגמא את אודי כליפא (ירום הודו)...הבנאדם היה נכנס במרוצי האינדורו בסלעים עם 20 לחץ מהפחד לנקר!!! אני אישית רוכב בסלעים עם 12-14 לחץ...אני מעדיף עבירות ולוקח את הריזיקה לפנצ´ר

enigo

New member
סכנת הצביטה

האם היא באמת כל כך גדולה? לי זה קרה רק פעם אחת, למרות מאות (אלפי?) ק"מ בשבילי מדבר זרועי שברי סלעים חדים ( אבל החוויה של נחיתה מקפיצה במהירות גבוהה בלי אויר בקדמי היא חויה מפחידה למדי! לא לנסות בבית ילדים וילדות!). בכל מקרה ההודעה המקורית עדין דורשת תגובה של ראשי הפורום, שהתבטאו בזלזול אל ציבור החברים שהשתתפו בסקר. היתכן כי יש מקום להודות כי 16PSI הוא לחץ סביר? ולגבי אינדיווידואליות, הרי הנושא תלוי מאוד גם בצמיג. זכורני MT18 HEAVY DUTY שהיה מורכב באחורי ה TT שלי, וסחב אותי כמה עשרות ק"מ עם פנצ´ר מבלי שארגיש (אבל את השרירים הרגשתי טוב טוב אחרי שהורדתי אותו עם כפות...). לעומתו קנדה 660 (צמיג סלעים לא רע בכלל, ד"א, חבל רק שהמחיר שלו עלה לרמה של הפירמות הידועות) שעם לחץ מתחת ל 12 כבר נראה מעוך לגמרי ומתנהג בהתאם.

ניסן400

New member
אם כבר מדברים על פנצ´רים אז ...

מהי לדעתכם הפנימית הטובה ביותר ?? (כלומר החסינה ביותר מפנצ´רים)

hananlv

New member
כמובן שמוס

חסין לחלוטין מתקרים. לגבי השאר- העבות יותר חסינות רק לצביטות מסמרים לא איכפת להם אם זו פנימית עבה שעלתה 100 ש"ח או פנימית בעובי של קונדום משומש שעלתה 20 ש"ח

ניסן400

New member
שאלה ל hananlv

הזכרת מוס. היית ממליץ לרכב איתו באנדורו? חולות? פעם אמרו לי שהוא טוב רק למדבריות, כי אחרת הוא מתחמם !! ואם כבר מדברים על מוס ,אז יש לך מושג לאיזה לחץ אוויר הוא שקול ? הזכרת פנימיות שעולות 100 ש"ח. האם הן חסינות לחלוטין בפני צביטות ? מי היצרן? תודה מראש ....

MexMex

New member
אם לא חנן לי מי לי.....

מוס מקובל גם באנדורו ואפילו במוטוקרוס, רוכבים מסוימים משתמשים בו... דווקא במסלולים אלו למוס אין בעייה... הבעייה של המוס היא במהירות גבוהה, שם הצמיג מתחמם, והמוס נאכל... כמה שאני יודע, המוס שקול ללחץ אויר של 8-10PSI, מה שנותן הרגשה קצת מוזרה בהתחלה... פנימיות מחוזקות (Heavy Duty), לא חסינות לגמרי נגד תקרים, אבל יותר מרגילות...בעיקר עדיפות כנגד תקרים שנגרמים מצביטות ולאו דווקא ממסמרים... ישנם המון יצרנים של פנימיות מחוזקות - פירלי, קנדה, MOOSE.... אדיוס

ניסן400

New member
נשמע לי הפתרון האידיאלי ...

1. אין פנצ´רים 2. לחץ נמוך שנותן אחיזה פצצה בסלעים וחול 3. אין בעיה לאדורו ומוטוקרוס ... למה לא הולכים עליו כולם ??? האם נסיעה סטנדרטית בשבילים תהרוס אותו ?? האם הוא "פג תוקף" אחרי תקופה קצרה יחסית ??

MexMex

New member
למה../images/Emo35.gif

ניסית לברר כמה זה עולה??? ה-מ-ו-ן...אם אני לא טועה, משהו בסביבות 100 דולר (או קצת יותר) לגלגל בודד, לא כולל התקנה... וההתקנה של המוס הינה עניין מורכב, מגעיל, ומלוכלך...שאל את נדב לוגסי/רז היימן.... וגם אורך החיים אכן מוגבל...אל תצפה ליותר מ1000 ק"מ... זה למה בגלל... אדיוס

שוב נדחפת...../images/Emo3.gif

שהיצרן יהיה פה והיועצת לא?
צדק היצרן ממכסיקו בכל מה שאמר. המוס משומש בדרך כלל לתחרויות בלבד.

hananlv

New member
עוד על המוס

אכן חסין לחלוטין מפני תקרים אבל: יקר להחריד קשה מאד להרכבה בעל אורך חיים קצר בדרך כלל בשימוש בתחרויות בהן כל תקר עלול לגרום לרוכב להפסיד את התחרות מעט מאד רוכבים אם בכלל נוהגים להשתמש במוס בחיי היום יום ואפילו ברכיבות אימון למרוצים פנימית עבה יש לכל היצרנים עד כמה שידוע לי המומלצת ביותר היא של מצלר - אני אישית מעדיף פנימית סטנדרטית מכמה סיבות: 1 - מחיר - פנימית עבה יכולה להיות יקרה פי 3 ויותר מפנימית סטנדרטית כאשר האמינות שלה רחוקה מלהיות פי 3 2 - משקל ונפח - כאמור לסחוב פנימית ספר עבה בתיק גב זה דבר שעולה במשקל ובעיקר בנפח התיק 3 - תיקון תקרים - יותר קל ונוח להדביק מדבקות על פנימית דקה

STIVENZ 426

New member
נגלה סוד? ב TS היו 2 פסי גומי בקדמי

כלומר, אחד ליד השני, מודבקים. ובאחורי היו 3. אפשר לתפור או להדביק אותם יחדיו, אבל הם לא מגנים מפני צביטה.. ובתכל´ס, נראה לי שמה שחדר צמיג עבה וטוב של אופנוע, יחדור גם 5 מ"מ של פס-גומי..
סטיב

hananlv

New member
יכולת להדביק גם

תמונה של הבאבא סאלי זה היה עוזר באותה מידה

STIVENZ 426

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo6.gif היה משהו דומה..

אמונות טפלות, לא מתווכחים איתן.. אבל זה סיפור לפעם אחרת.. סטיב

hananlv

New member
ממש לא

פס הגומי באופניים נועד להגן מפני חדירת קוצים בלבד באופנוע אותם הקוצים לא מסוגלים לחדור את הצמיג העבה

למעלה