לחצות את ים סוף

arana1

New member
עלית על בעייה מאוד מהותית

שכמו כל בעייה מהסוג הזה משקפת גם משהו עקרוני לגבי המערכת והגישה אליה

פגשתי בבעיה הזאת גם בפורום הזה
אוטיסטים בתפקוד גבוה
כאלה "שהצליחו"
כאלה שיש להם מה למכור ומה להראות לפי הפרמטרים העקומים של המערכת
הופכים לפוגענים ומסוכנים אפילו יותר מאנשים נורמטיבים

כי הם אנשים שהתמחו בנורמטיביות
מבחינתם זה הישג
שהם מתגאים בו ושמחים להשפיל בעזרתו אחרים
והם יודעים לעשות את זה יותר טוב מכל אחד אחר כי בגלל שבמקור ובפנים הם עדיין אוטיסטים,והם גם תמיד יהיו כאלה,אז הם מאוד רגישים וערים לכל סימן הכי קטן של חריגה מהנורמטיבי

אוטיסטים מאולפים,משתפ"ים,מהווים את אחד המכשולים והסכנות הכי גדולות להתפתחות תקינה של הזהות האוטיסטית
מציע לאנשים ללמוד לזהות אותם ולשמור על הילדים שלהם מפניהם

על זה בדיוק אני מדברת, הבת שלי מאוד הושפלה ולא מילדים שחוו השפלות להפך המוחלט הם ילדים שכולם באו כל השנים לקראתם כולל בתוך הבית שלהם..
הגישה של ההורים שלהם עברה אליהם שצריך להיות כמו כולם וזו פסגת השאיפות..
הבת שלי מעדיפה את חברת האוטיסטים הנמוכים ואף אחד לא מבין מדוע, מה קשה להבין אחרי מה שהיא עברה..
אז כיום היא יודעת שצריך להיזהר מאלו שפסגת שאיפתם להיות כמו כולם ומאוד מתחברת לנמוכים ממנה.. כי אצלם אין שאיפות לנורמה.

arana1

New member
כל הכבוד לה,ילדה חזקה שמעדיפה את האנושי

למרות שבחברה שלנו להיות אנושי זה הדבר הכי לא משתלם והכי לא מעשי,לפחות בינתיים.
אני מאמין,ואפילו בטוח,שעם הזמן יצטרפו עוד אנשים למעגל האור שלכן,ויאירו לנו עולם שבו הכי משתלם זה להיות בן אדם.

אני חושבת שזה גם בא מההורים

כבר מגיל צעיר הורים מנסים להמנע מלהפגיש ילדים עם תפקודים שאינם דומים אחרי שעות הגן. מגיל צעיר מרגילים ילדים לחשוב שהם ׳יותר טובים׳, שהשניים מסכנים יותר.
דיברתי עם אמא שממש פחדה שהבן שלה יחקה וידבק מילדים ׳נמוכים׳ ממנו ואפילו נתנה לי דוגמאות שבטוח לא באו מזה שהוא אוטיסט...

arana1

New member
אין ספק,גם דברים טובים באים מההורים

ונדמה שיכולתך לקיים מבט עצמאי אמיץ וביקורתי יש השפעה שהיא גם סביבתית וגם גנטית על הילדה

arana1

New member
מסתבר ,שכצפוי,אסור לכתוב את זה בפורום

נאמרים ונכתבים כאן ובמקומות אחרים דברים הכי נוראים על אוטיסטים
למעשה
עצם התיוג של אדם שונה כלקוי זו ההשמצה וההאשמה הכי נוראה
אלא מה
פתאום מתברר שיש מי שמוצאים לנכון להזדעזע מזה שמישהו כותב משהו לא יפה על אוטיסטים
וזה דווקא האנשים שכותבים כל הזמן את הדברים הכי נוראים על אוטיסטים
מה שממחיש עוד פעם את הקשר ההדוק בין רוע לב לצביעות

ענתנוי

New member
ירושלים?

איזה יופי. בדיוק אתמול נתקלתי במישהו מדהים והתנפלתי עליו עם הרעיונות שלי והוא הסכים לשתף פעולה אבל - בירושלים.....

יש לך קשר לאוטיסטים באזור? אני רוצה לארגן אירוע מוזיקלי "אחר" ולראות אם גם אוטיסטים אחרים מגיבים כמוני לצלילים האלו.....

והשאלה החשובה

האם משרד החינוך יישם את התוכנית של ענת במסגרות החינוך במחוז שלנו שידוע מראש שיש הורים שמתים, על הABA
ודומיהם! גם מסגרות של הילדים שלנו כיום!
לי ולכמותי חשוב דבר ראשון מסגרת חינוכית מתאימה בשיטות שונות הנהוגות כיום, השיטות שנהוגות כיום הביאו
את הבת שלי למקום שונה ממה שהיא יכלה להגיע..וכל הדיבורים על ההצפות שלה לא היו אם השיטות היו שונות..
לבת שלי מגיע לבקר בבית ספר, היא רוצה בית ספר ומסגרת בית ספר יותר מתאים לה בהתאם למה שהיא משתפת מלהיות בבית,
יש אומנם ילדים שחינוך הביתי זה האידאל והנכון ביותר,אבל במקרה שלה מסגרת יותר רצויה..

כשדיברתי עם יו"ר עמותת קבוצת השווים היא אמרה

לי שהם הכניסו את צורת העבודה שלהם לב"יס "יחדיו" בת"א, כתוכנית עבודה של אחה"צ וגם שם זה קרה באמצעות הורה שקישר בינם לבין מנהלת בית הספר החדשה (גם שם התחלפה מנהלת) וזה עוד לפני שענת דיברה עם האחראית על ההשתלמויות ב "עופר" וקבעה איתה. אני מאמינה שהשינוי יגיע, זה מתחיל בזה שענת מגיעה, פוגשים אותה, מקשיבים לה, ואני כבר דיברתי עם מנהלת בית ספר "עופר" על השינוי שהתחיל ב"יחדיו" והיא תיצור איתה קשר כדי לקבל את התוכנית,
לאט לאט, צריך פשוט כל הזמן לנסות ולהגיע איליהם...למשל בליאובאק, רכזת כיתות התקשורת בתיכון גם רוצה להזמין את ענת, להיפגש עם הבוגרים (כתה י"ד) ועם הצוות, נראה מה ייצא מזה.
בשביל להביא את ענת ל"עופר" זו לא היתה שיחה חד פעמית אלא מספר פעמים ונדנודים שלי ובעזרת השם זה יקרה.

יש הרבה מאוד מה לכתוב

ואנחנו בפורום ציבורי ואני נמנעת מלפרט עד כמה יש לעשות שינויים לפני שמיישמים תוכנית חדשה וזה רחוק מאוד משינויים מה שקורה בשטח, וכפי שאת יודעת מאוד טוב אף מנהלת בח"מ לא יכולה להנהיג שינויים ללא אישור מגבוה!!,
ומה שקורה בשטח גם אם התכונית תיהיה טובה ביותר לא תעבוד נכון אם השינויים שצריכים להיות לא יגיעו ודחוף
וזה כולל רשימה גדולה של שינויים שאני נמנעת מלפרט כאן כי יש כאן ציון שמות של בתי ספר וזה לא ראוי!! יש דברים בפורום ציבורי שראוי לשמור לא לחשוף!!

לא מבינה מה סותר, צריך גם וגם

בגלל שמערכת החינוך לא 100% אז לא לתת מענה 100% אחר הצהריים? הפרויקט של הבוגרים הוא לחלוטין של הבוקר ושל המערכת. צריך להתחיל מאיפה שאפשר, בכמה שיותר מקומות ובסוף זה גם יגיע למערכת החינוך.
אם איפה שאפשר זה אחהצ זה טוב. אם זה בבית ספר קצת מעולה, בסוף זה יחלחל. רוצה להאמין שבשורה התחתונה אנשים רוצים לעזור...

היות שאני לא רוצה לחשוף כאן

פרטים כי ציינו כאן שמות אי נמנעת מלהגיב, שצריך טיפול שורש לא עושים סתימה!
יש דברים שמאוד סותרים ואני שוב לא יכולה לפרט כי ציינו כאן שמות..

מתנצלת מעומק הלב, לא התכוונתי

זה נעשה בתום לב, חשבתי על החייפאים שקוראים בפורום ורציתי לעודד ולספר שאפשר לשנות לאט לאט דברים בתוך בתי הספר אם מנסים, אבל באמת שלא התכוונתי לשום דבר רע או פוגע. שוב מתנצלת.
אקח זאת לתשומת לבי להבא.

אין על מה לתנצל

מהניסיון שלי כאן בפורום רצוי לא לחשוף שמות, כי עלולים לצוץ דברים לא צפויים מראש כי זה פורום תמיכה,
אפשר לפנות להורים מחוז מסוים באופן כללי, הורים שרוצים יפנו אליך במסר אישי,

ניאו30

New member
זה גם מה שאני חווה

שיש המון כוונות טובות ורצון אמיתי לשנות ולהשפיע, וגם יש כל הזמן מיזמים חדשים שמנסים לעלות... ואז הם מנסים להשתלב במערכת ( כדי לקבל תקציבים, הכרה וכדומה ), ואיפה שהוא בדרך הזו משהו מאותו חזון ראשוני, מהניצוץ של השינוי שהקים אותם, הולך לאיבוד, אולי לא לגמרי, אבל בצורה מספיקה כדי שגם הם הפכו ל"חלק מהמערכת" ( המערכת כ"חור שחור" ש"בולע" כל מה שבא איתו מגע ).

לכן, לפחות במחשבה שלי, זה חוזר למשהו שצריך להיות מחוץ למערכת, אולי איזו רשת של משפחות שמחנכות בבית ( כי חלק גדול מהעניין כאן הוא התקשורת והקשר בין אנשים ובין ילדים ), רשת של חינוך ביתי, לא יודע... וגם יש את שאלת המימון והכסף, אבל אולי כאן צריך לגייס את אנשי החזון שיש להם את זה ( את הכסף, וכך טיפול אישי יוכל להעשות לא רק בשעות אחה"צ / ערב ), ובכלל לא ניתן לצפות מה יקרה אם זה יהיה תהליך מקיף, כלומר שבתקופה קצרה הרבה משפחות יעברו לחינוך הביתי, מסה קריטית שתוכל באמת לשנות משהו עמוק...

יש כוונות טובות ויש אנשים

מאוד טובים במערכת אבל לא כולם ושילד שלך נופל לאדם עצבני ושחוק זה מקלקל את כל ההשקעה של הרצון הטוב ושל הטובים שיש!
לגבי רשת חינוך ביתי החוק כיום לא מאפשר זאת וח"ב חייב להיות משהו פרטי בלבד אחרת אין אישור, אם רוצים להקים רשת אז צריך להוציא אישורים להקמת בית ספר פרטי
וכיום המגמה של שר החינוך הפוכה להקטין את הפרטיים ולהפתח את הציבוריים ואי לכך חייבים לשבת איתו לדון בשינוי משמעותי במערכת הח"מ לעשות שם ממש מהפכה!!
המהפכה צריכה להתחיל מועדות ההשמה יש הרב מה לשנות שם ועד הפרטים הקטנים בבתי הספר ובמסגרות, בנוסף לפתח את תוכנית הלמידה מהבית בדומה לתללי"ם רק שתללי"ם מיועדת לילדים חולים וצריך לפתח מודל דומה לילדים עם צרכים מיוחדים
שלא משתלבים במסגרות ולאפשר להם זאת!!

arana1

New member
לדעתי אתה צודק

מדובר בדברים כל כך עדינים וכל כך פגיעים שבמצב הנוכחי המערכת תבלע אפילו בלי להרגיש כמעט כל נסיון להתייחסות נכונה יותר
אולי יש במערכת אנשים טובים אבל גם הם חסרי אונים בתוכה

ולכן אני בעמדתך
הכיוון ההגיוני יותר הוא הקמת אלטרנטיבה שמנותקת ככל האפשר ממה שנחשב בטעות למערכת החינוך
רשת של חינוך ביתי
או משהו דומה
נשמע כמו דבר די ישים ואפשרי

יתכן שברגע שאנשים יתחילו להקים רשתות כאלה הם יגלו שהעניין מתפתח הרבה יותר ממה שאפשר לצפות
כי הסנטימנט מאוד קיים ברחוב
רק שבגלל שאין לו שום מענה אז אין לו גם הרבה קול
אבל בשיחות אישיות תמצא שכמעט כל האנשים מאוד מאוד מודאגים לגבי מה שקורה במערכת החינוך
ובוודאי שהורים לילדים רגישים מוכשרים חריגים

למעלה