לחץ

• פותח הנושא PUDOV
  • פורסם בתאריך

PUDOV

New member
לחץ

אני אתחיל מזה שכל עבודה שאני עובד בה אני מלחיץ את עצמי בטירוף, עבדתי לאחרונה במסעדה עם אנשי צוות נהדרים (מי יותר מי פחות
) ובוס נעים אבל הרגשתי כל כך לחוץ בעבודה עד שלא הצלחתי לתפקד יותר הרגישו את זה עלי והבוס אף (בנעימות..) העיר לי על כך, לאחר שראיתי שאני לא מצליח ללשלוט בלחץ והחרדה שלי עזבתי את העבודה. אחר כך מצאתי עבודה מהבית בתחום האינטרנט, אין בוס על הראש, אני קובע מה מתי ואיך, ועדיין היה לי מאוד לחוץ, הידיעה שאני אמור לעבוד, ולהגיש חומר פשוט הרגה אותי, אני שונא להיות לחוץ וזה משפיע עלי בצורה מאוד לא טובה.. אני מפחד עכשיו, אני לא יודע מה יהיה, ארי בכל עבודה יש אלמנט של לחץ כזה או אחר.. ותמיד איכשהו אני מצליח להתחבר אליו ולהרוס לי את ההנאה, עצות שימושיות מאוד יעזרו לי ולמרות הכוונה הטובה תוותרו על עצות כמו "פשוט תרגע" - אני צריך עצות יותר עמוקות ומבינות טכניקות ורעיונות שבאמת יעזרו

בירור עצמי

שים לב דוב, למשפט שאמרת - אני מלחיץ את עצמי בטירוף. זאת אומרת שאתה מודע לתהליך בו אתה מחולל חוויה, שלצורך השיחה אתה קורא לה - "לחץ". אז ראשית שום עצות וטכניקות חיצוניות לא רלוונטיות, רק אתה מחזיק במפתח לשחרור. והדרך היא קודם כל, בשלב ראשון להתבהר ולדייק בחוויה הרגשית. המושג - לחץ, כללי מדי ואינו נותן תמונה מדוייקת של החוויה. לכן, עליך להעלות את כל המחשבות, התחושות הגופניות והחוויות הרגשיות שעוברים בך. משם נמשיך. יום טוב, אמיר דרור

פולני

New member
יש פגיעה בתפקוד

אתה מתקשה בעבודה, לפיכך נראה לי שרמת הלחץ שלך דורשת טיפול. כידוע, לחץ הוא נגזרת של חרדה. כיום יודעים לטפל דיי טוב בחרדה. בנוסף, החרדה בד"כ גוררת גם דיכאון. כיוון שזה הגיע לרמה שמפריעה לך בתפקוד יומיומי, זה הזמן לא להזניח, ולטפל באופן מקצועי. לך לפסיכיאטר (או לרופא המשפחה) והסבר לו את הדברים. אני, בהתייעצות עם פסיכיאטר קיבלתי תרופה נגד דיכאון וחרדה (מהסגנון של פרוזאק ודומיו). עדיף לך ללכת לפסיכיאטר באופן פרטי, ככה תחסוך תורות ובירוקרטיה. חלק מהביטוחים המשלימים מחזירים את מירב הכסף על התייעצות עם רופא פרטי. בנוסף, טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי\התנהגותי קצרי טווח יכולים ללמד אותך להתמודד טוב יותר עם הלחץ. שים לב, שיש למצוא פסיכולוג כזה, כיוון שרוב הפסיכולוגים הם מטפלים דינמיים (טיפול ארוך, ולא ממוקד בלחץ). ספורט - עשה ספורט. פעילות גופנית משחררת אנדורפינים שהם חומרים מרגיעים טבעיים של הגוף. ככלל, פעילות גופנית היא דבר חשוב, טוב, ומועיל - וגם לנפש... בסוף, אומר שאתה יכול לנסות כל מיני שיטות הרפייה, יוגה, וכו'. אני לא מצאתי אותן יעילות - אבל זה אישי. אתה מוזמן לשאול עוד שאלות בפרטי... בהצלחה!!!

יאזמין

New member
אני דווקא לא חושבת שמדובר בחרדה

אלא בסוג של פרפקציוניזם קיצוני. אתה מצפה מעצמך יותר מדי, וזה נראה שזה מעגל סגור של ציפיות מוגזמות, ככל שעובר הזמן המעגל מתהדק עליך יותר ויתר וכך עולה הלחץ. אני הייתי ממליצה לך טיפול קוגנטיבי קצר טווח שממוקד ברמת הלחץ, כדי שזה יעזור לך להבין מאיפה תחושות הלחץ המוגזמות נובעות. טיפול פסיכודינמי יותר ארוך, אולי לא תוכל לעמוד בתשלומים, אבל האמת שלדעתי הוא יותר יעזור מטיפול קוגנטיבי, ויש אמנם גם טיפולים פסיכודינמיים קצרי טווח בשוק. אז שווה לחפש. בכל מקרה בטיפול שמטפל בפרפקציוניזם אתה תישאל - למה אתה מרגיש שלא תוכל לעמוד במטלה? איזה הוכחות יש לך שלא תוכל לעמוד במטלה? איזה אסון יהיה אם לא תוכל לעמוד במטלה (לאבד מקום עבודה זה לא נעים, אבל זה לא כמו לאבד את המשפחה בתאונה, העניין זה הפרופורציות). לדעתי כשתצליח לבנות לך מחדש את הפרופורציות, ואת הציפיות שלך צעצמך, אז תבוא הישועה, תתחיל להירגע יותר ותוכל לתפקד תחת לחץ. גם טוב מאוד למצוא פעילת מרגיעה, אבל זה לא עושה את כל העבודה. חשוב לשנות את החשיבה, להבין את הדברים יותר לעומק.

שיטה עצמית לטיפול בלחץ

בתור אחד שגם נלחץ בעבודה (למען האמת אני די וורקוהוליק, כך שאולי זה פוש מסוים), אני מבלה את השעות שאחרי העבודה ברגיעה. מוזיקה מאוד מרגיעה אותי, וכך גם עיסוק באנרגיות (טאי-צ'י, צ'י-קונג). למצוא משהו בספורט שמרגיע. זה יכול להיות בשחיה. זה יכול להיות אימון אינטנסיבי בפארק (תקרא לזה שיחרור אגרסיות). ואני אומר, "כשמחתימים יציאה מתחיל כל הכיף" חחחח
שיהיה לנו רק טוב.

למעלה