לחץ!

לחץ!

לחץ בעבודה, לחץ בזוגיות, לחץ להביא ילדים...
אני מרגישה קצת איטית.

תוהה אם אני צריכה להילחץ שאני לא כל כך לחוצה.

מטפטפים לי כל מיני דברים כמו:

זה עצוב וקשה להיות לבד
תחשבי על החיים שלך
כל יום שעובר לא חוזר
מה זה שווה אם אין המשכיות
שלא תפספסי את הייעוד שלך
את כבר מעל גיל 30. פשוט תבחרי מישהו

או לחילופין,
את משהו מיוחד, אין לך מה להילחץ - יש לך הכל
תמשכי לבנות את עצמך ואת חייך (רוחנית, כלכלית, חברתית וכו')
תהני מהחיים, הגבר כבר יבוא
אפשר לקחת לבנאדם את הכל למעט מה שהוא
האושר שלך צריך לנבוע ממך

יצא לי להיות במערכות יחסים בחיים שלי.
לפעמים זה מרגיש הרבה יותר לבד.

קראתי בעיתון על זוג שהיה נשוי 60 שנה והבעל רצח את אישתו בפטיש כי היא עצבנה אותו.
אין לי רצון ואפילו אפשרות להתפשר על פחות מאהבה וזוגיות טובה. אני לא בנויה ככה נפשית ופיזית.
זה יהפוך אותי לאומללה וחולה.

ממש טוב לי עכשיו. החיים שלי דבש גם שאני לבד.
ילדים אני יכולה להביא לבד או בהורות משותפת אם ארצה
אני לא חייבת להיות במסגרת זוגית לשם כך.

אז נכון שעדיין לא שיכפלתי את הגנים שלי ואין לי מערכת יחסים זוגית
אבל כל יום שאני שמחה ומאושרת אני מרגישה הגשמה.

נשארתי חסרת מילים

אין לי משהו מתחכם להוסיף או ידיעה מרעישה, עשית סיכום מצב שהרבה מאיתנו יכולים להזדהות איתו.
קבלי חיבוק.
וכן יש משהו קטן לומר- אל תוותרי על החיפוש ותדחי אותו לאין קץ ו...
תהני גם מהדרך, למרות שלא קלה.

FineSilverMan

New member
הדבר האחרון זה "פשוט"

יש שני סוגים של אנשים בעולם: ההולכים באופן עיוור אחר העדר -- מסמנים "וי" על משימות בהתאם לסדר הנורמלי
וכאלו שזה לא מסתדר להם.

בסך הכל החיים טובים יותר בזוג, כנראה. כמעט לא הייתי במצב כזה.

בהחלט לא כדאי להתפשר יותר מדי.

אני חושב שאנשים מבוגרים שיש להם יחסים בריאים ואוהבים עם ילדיהם הם אנשים מאושרים יותר מאשר...

לחץ זה דבר מאוד לא בריא

השאלה היא אחרת מה בשבילך הוא האושר
אם להיות לבד ולהמשיך את החיים כמות שהם או למצוא זוגיות ולהקים משפחה וילדים ולהמשיך את הדור הבא
אם מראש את חושבת ומתכננת להיות אם חד הורית אז גם לזה כדאי שתתכונני כי גם להביא ילד לבד צריך להתכונן ולא כדאי להתחיל את זה בגיל 40 פלוס

אני לא חושבת או מתכננת מראש

להיות אם חד הורית.

כתבתי שלא חייבים להיות בזוגיות כדי להביא ילדים.

אוקיי ואז גם לזה יש צורך בתהליך שלוקח זמן

כך שבכל מקרה בשני המקרים צריך לפעול
לא מתוך לחץ אבל כן מתוך רצון להגיע למטרה

אביeג7

New member
אני מבינה אותך.. אמנם אני לא רואה

את חיי מלאים בלי זוגיות.. אבל אני שומעת על יותר ויותר רווקים שטוב להם בחייהם כמו שהם.. אז למה בעצם לשנות אותם?

מכיר את הרגשה

קשה בדורנו כל כך הרבה מזוגיות ועד דירה וקריירה!

אבא צעיר לא נהיה אולי בגלגלו הבא אבקש להתחתן בגיל 18 בשביל הסלפי בפייסבוק ולהראות לכולם איזה משפוחה וכו שבפועל זה לא מעניין אף אחד

גם לי היה ויש את כל האופציות לכל מיני מערכות יחסים ! אם את אדם שקשה לו בזוגיות או להתנהל בזוגיות !אלא אם כן אתם מבהירים מראש הכל מה הזוגיות כוללת וכו בכדי לא לסבול אולי!

אני גידלתי 7 נפשות שלשה אחים שאבי זל בא פעם בשבוע הביתה מצבא משירות קבע ,ו4 של גיסתי ואחי באירוח שבוע וגם באמצע השבוע בגלל יוקר המחיה ,כולל הריונות ומה לא ובגלל שאביב לא מוכן לשחרר כסף,כי הוא נעול ופרמיטיבי שהבעל ידאג לך !
ובן יחיד מקבל את הכל וכו

וזה לא קל בכלל הביחד האינטנסיבי לכן יש לא מעט חיכוכים ומריבות בין זוגות והפתיל קצר כיום!

כל מה שאתה רואה ושומעת אלו תולדה של הכעסים והסבל המתמשך של הביחד כשלא התחיל טוב ולא היה טוב ,ונשארו מפחד מהסטיגה של להיות גרושה ולהפוך נטל עם הילדים!

אז היום גם חותכים מהר וכו

להיות חד הורי לאישה זה לא נורא להבדיל מגבר שצריך למצוא ולסבסד ולהיות נתון לסחיטה והתשה לגבי גידול הילד עד שאין לו כמעט מילה ,מכיר את הזוגות האלו והגברים סובלים כי הם נהפכו לסמרטוטים ולא יכולים לקבוע לגבי הילד כמעט !

supersonic777

New member
צעד,זה בשבילך...

למעלה