לחץ

orne15

New member
לחץ

שלום רב,

זו כבר תקופה ארוכה שאני מרגישה מועקה שבאה והולכת באזור החזה שנובע מלחץ נפשי כתוצאה מקושי רב בזוגיות. הקושי הולך ומחריף ואיתו גם הכאב הפיזי. אני בת 45 בריאה לחלוטין ואני לא חוששת מתרופות אבל אני מאמינה שהם יעילות ביחד עם טיפול פסיכולוגי (יש לטפל בשורש הבעיה יחד עם הסימפטומים) ומאחר ואני לא הולכת לטיפול פסיכולגי (עקב לחץ כספי) אני, עדין, בוחרת שלא לקחת אותן.

אשמח לדעת אם יש כדורים או תמציות טבעיות שיכולות לעזור בחודשים הקרובים?

תודה
א.

תמציות פרחי א"י

ניתן להעזר בתערובת של תמציות פרחי א"י, שנקראות "טיפות שקט", ובשמנים אתרים כגון עלי הדרים, נרולי, תפוז מר ועוד.

אבי 122

New member
אני חושב...

ששיחות ישירות וגלויות עם בן זוג
- עדיפים בדרך כלל על טיפול פסיכולוגי.
טיפול פסיכולוגי- הרבה פעמים לא עוזר
ולפעמים גם מזיק.

ותמיד עולה הרבה כסף.

orne15

New member
לפעמים

לפעמים אין כוח לדבר ולפעמים דיבורים לא עוזרים ולפעמים, רק לפעמים צריך עזרה. כאן נשאלת השאלה איזו עזרה
בתור רייקיסטית ומתרגלת (לא ממושמעת) אני באמת מאמינה שלכל דבר יש זמן ועתה הגיעה זמני לבקש עזרה.

ינוקא1

New member
לפעמים טיפול אנרגטי

הוא יותר טיפול בשורש הבעיה מאשר טיפול פסיכולוגי (לדעתי הוא הרבה יותר).

הלחץ בחזה הוא פעמים רבות סימפטום לכח רצון (של מישהו אחר או שלך) ש"חונק" אותך.

יש מספר דרכים אנרגטיות לפתוח את זה , וזה יוכל לעזור גם לבן זוגך.

ההמלצה שלי אלייך כרייקיסטית -
כל יום תציירי 8 שוכב על האיזור שבמפגש בין בית החזה לבטן כ10-20 פעמים לפחות.
צורת ה8 השוכב היא צורה שסגולתה היא הפיכת מאבק להרמוניה (כתבתי על זה מאמר לא מזמן).

תביני שהקושי עם בן זוגך משקף לך מאבק פנימי בתוך עצמך גם כן.
וברגע שהדברים מסתדרים אצלך מבפנים זה משפיע גם על ה"בחוץ" שלך ועל בן זוגך.
תציירי צורה זו גם על המצח מספר פעמים , כאשר כוונתך בעת הציור תהיה להפוך את המאבק הנ"ל להרמוניה גם ברובד המחשבתי.

(הציור על המצח ישפיע על הרובד השכלי , הציור באיזור בית החזה על הרובד הרגשי. ציור באיזור בטן תחתונה ישפיע על הרובד המעשי.
באיזור בטן תחתונה לפעמים יש לצייר את ה8 השוכב מעט מתחת לאיבר המין לכיוון הירכיים ולא על הבטן עצמה).

ותבקשי בליבך להפוך את המאבק הספציפי הזה להרמוניה.
יתכן שילמדו אותך עוד דברים שתוכלי לעשות , או שתגיעי לעוד דברים קשורים.

0 אור 0

New member
למה כדורים?

מה שבאמת יכול לעזור ללחץ זה טיפול הוליסטי, בחלקו גם עצמי ובחינם.
כל שיטות המגע, כל השיטות האנרגטיות, שיטות שעובדות על דיבור ומודעות , שיטות התנועה , ליווי רוחני - כולן יכולות לעזור לך בצורה מדהימה לצאת מהלחץ, למצוא את הכוחות והכלים לבנות לעצמך את הזוגיות מחדש או לבנות את עצמך מול פרידה מזוגיות שהסתיימה,
מה שאת יכולה לעשות לעצמך: לפרגן לעצמך מנוחה, לפרגן לעצמך חיבור לטבע - לים, ליערות, לנחלים צוננים או אפילו הליכה נינוחה בפארק באיזור מגוריך, לפרגן לעצמך חיבור למוזיקה ותנועה, לצאת עם חברות טובות, לפנק את עצמך במודע וללא היסוס, לעסוק בפעילות גופנית שנעימה וכיפית לך, כל יום להגיד לעצמך כמה דברים טובים שיש בך,
פעילויות כל כך פשוטות, וכשנמצאים בלחץ של החיים כל כך קל לשכוח אותן

יעל ND

New member
כפי שאמרת הצדק רב

יש לטפל השורש הבעיה.
הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול זוגי.
ואם לא ניתן הדבר - למצוא לעצמך משהו שיעשה לך טוב על הלב: להשקיע יותר בנכדים, להתנדב, להשקיע/לפתח תחביב... אני מאמינה שזה יעזור לך יותר מטיפולים חיצוניים.
וגם - דברי עם החברה/אמא/אחות... מישהי שתבין ותהיה לצידך.
תרגישי טוב,
יעל

orne15

New member
תודה אבל

תודה על העצות שהן נכונות וראויות אבל אני מעדיפה בשלב זה לקבל המלצה לגבי תמציות או/ו כדורים טבעיים להורדת לחץ ומתח

גם אם אני בחורת לטפל בסימפטום במקום בשורש הבעיה לפעמים זה בסדר.

א.

טאוֹ

New member
המלצה לגבי תמציות

בזמנים של לחץ כספי נראה לי חשוב עוד יותר לתעל משאבים, כסף ואחרים, לפי סדר עדיפות מוגדר וברור, בין השאר של הדברים שמרימים אותך. מניסיון אישי לא מוצלח בעבר, שלי ושל מטופלים, לגבי תמציות רסקיו וכדומה, יש לי ספק ביעילותן במצבים של קושי ומועקה בהיקף שאת מתארת, כך שלקנות אותן עשוי למעשה להיות בזבוז כסף מצער. לדעתי, גם אם את רוצה במודע להתמקד כרגע בהמלצה סימפטומטית על תמצית או כדור, את תפיקי תועלת גדולה יותר אם תפני למטפל בצמחי מרפא שיוכל להתאים לך תמצית כלשהי באופן אישי ורציני. זה עדיין יכול להיות טיפול סימפטומטי, ובכל זאת יעיל בהרבה ממוצר מדף מסחרי וכללי.

אם גם בזה את לא מעוניינת, אני מניח שתוכלי לקבל המלצות מסוג זה בכל פארם - המוכרים ישמחו להמליץ ולמכור לך כדורים כאלה ואחרים.

בכל מקרה אשמח אם תחזרי לעדכן בהמשך במצבך.
בהצלחה ובהקלה בתקופה הלא קלה שאת עוברת.

למעלה