לחץ

L2010

New member
לחץ

שלום לכולם, אין לי יותר מידי דברים על הראש, אולי יש לי אפילו פחות דברים על הראש מאחרים, אבל אני לוקח דברים בצורה קשה, ונלחץ מאוד מהר מדברים יחסית קטנים שאחרים יעבירו הלאה. זה משפיע עלי מאוד ובלימודים אני כל הזמן חושב על דברים אחרים במקום להיות מרוכז, גם כשאין לי באותו היום כלום על הראש אני חושב ומחפש דברים ישנים ומתעסק בהם במקום להקשיב. איך אני מוריד את העומס הזה ממני?

Tom Aras

New member
אלה טיפים שאני מכיר ../images/Emo13.gif

1
- לכתוב הכל על דף.
ברגע שאתה מרגיש שהמחשבות שלך מתחילות להתעופף ברחבי המח ולהסתחרר וקשה לך לתפוס אותן אחת-אחת, קח מיד נייר ועיפרון (לא מחשב! מיד אני אסביר למה) ופשוט תכתוב. אתה יכול לצייר קשקושים ופרצופים, לכתוב מילים או את רשימת המטלות והדברים שאתה חושב עליהם. אפילו תסחוב איתך נייר מקופל ועט כל הזמן, שניהם נכנסים לתוך הכיס.
2
- תרגיל למניעת לחץ.
תרגיל שאני מכיר למניעת לחץ הולך ככה: שב על כסא עם משענת, תישען לתוכו ותרגיש נוח. תעצום עיניים לאט, ואז תיקח נשימה עמוקה. תרגיש את האוויר נכנס מתוך האף, עובר דרך הריאות, ונכנס הישר לתוך הבטן- ממלא אותה, מנפח אותה, ואז תנשוף הכל. חשוב שתרגיש שאיזור הבטן מתנפח, ולא רק הריאות כמו בנשימה רגילה- זה מוריד לחץ בוודאות.
3
- עוד תרגיל למניעת לחץ.
את התרגיל הזה למדתי דווקא למניעת OCD (מחשבות אובססיביות), כדי להפסיק את המחשבות לכמה זמן, אבל יכול להיות שזה יעזור גם כאן. בתרגיל הזה צריך להשתמש רק בעיניים, בלי להזיז את הראש: א. פקח את העיניים לאט. ב. הבט עם האישונים למטה וימינה. ג. הבט עם האישונים למטה ושמאלה. ד. עשה סיבוב עם האישונים (360 מעלות) בכיוון השעון. ה. עשה סיבוב עם האישונים אותו דבר, בכיוון ההפוך. ו. זמזם במשך 10 שניות את "יונתן הקטן". ז. תספור לאט עד 10. ח. זמזם שוב במשך 10 שניות את "יונתן הקטן". תעשה את זה בכל פעם שאתה מרגיש הרבה דברים על הראש.
4
- להימנע ממסכים.
ככל שתימנע יותר ממסכים של מחשב ופלאפון (כולל אייפדים וכו'
) תהיה יותר רגוע, למרות שזה קשה. הסיבה לכך היא שכשאנחנו מביטים במסך, המח שלנו מפעיל איזורים של "סכנה", משום שיש בנו צד קטנטן שחושב שמה שיש במסך הוא אמיתי כמו המציאות- מדענים אומרים שזה ככה בגלל האבולוציה, המח עדיין לא רגיל לחיות מול מסך ולכן לעכל את ה"מציאות" החדשה. לכן, כשנמצאים מול מסך נהיים טיפה יותר לחוצים (ולכן העולם המודרני נהיה יותר מהיר, כי לאנשים כבר אין סבלנות לחכות- הרי בכל רגע יכול לקפוץ עוד דבר מול מסך הפלאפון או הטלוויזיה או המחשב, אנחנו כבר חיים בתוך זה). מה שכן, זה יהיה קשה
ככה שבתור התחלה פשוט תנסה להפחית את השימוש בפלאפון ובמחשב... זהו, בהצלחה

Bakbook1

New member
תשמע

מהנסיון שלי נראה שמדובר בסוג מסויים של מחשבות טורדנית/OCD נסה לפנות לפורום OCD יכול להיות שיהיו להם טיפים בשבילך.

L2010

New member
אני לא חושב שזה קשור...

אני פשוט לוקח דברים קשה, אולי זה קשור לחוסר ביטחון

Shazi

New member
לא בטוח. אולי "סתם" דאגנות יתר

יש כל מיני שיטות לטפל בכך. קודם כל, מה שתום הציע מעולה
. בנוסף, קיימת שיטה שנקראת ACT ("קבלה ומחוייבות"), שעיקרה ללמד את המטופל להיות "צופה מהצד" במחשבות של עצמו, לא להאמין להן ולא "להיכנס" לתוכן. השיטה מלמדת גם Mindfulness, שזהו סוג של מדיטציה שעיקרו ריכוז בגירוי מסויים או בחוויה מסויימת שמתרחשת עכשיו, במקום להעניק את תשומת הלב למחשבות המיותרות.

גרא.

New member
L2010,זו אינו סמפטום של OCD כפי שנאמר בתגובה

קודמת,אלא ביטויים מובהקים של מצבי לחץ פסיכולוגי.אתה יכול לפנות כמובן לעזרת פסיכולוגי,אבל יכול לנסות בעצמך ללמוד להתמודד ולשלוט במצבי הלחץ האלה.ראה את הקישור הבא,ממנו אתה יכול ללמוד תרגילי נשימה,הרפייה, ושיטות נוספות.

למעלה