לחץ

טרי

New member
לחץ

שלום!! אני לא יודעת מה לעשות יותר..... אני בד"כ בן אדם חזק שנורא יודע לקחת דברים בפרופורציות והפעם התפרקתי. אני בת 24, רווקה, ולפני שבועיים בערך נקרע לי קונדום עם מישהו שהוא לא חבר שלי. בדיקות הריון שהתחלתי לעשות החל מיום שבת יוצאות סותרות - 2 חיוביות, 2 שליליות, בדיקת דם שלילית. הרופא שלי אמר שאין ברירה, צריך לחכות שבוע ואז לראות. ואני מ-ש-ת-ג-ע-ת. אני לא מתפקדת, אני רק בוכה כל היום, אני בהיסטריות מוחלטות, אני לא מכירה את עצמי ככה. אני לא יודעת מה לעשות כדי לעזור לעצמי לעבור את השבוע הזה. הרציונל לא עוזר לי. ברציונל אני יודעת שזה לא כזה ביג דיל. כבר ביררתי הכל על תהליך ההפלה וזה לא כזה נורא. אני לא נכנסת למחשבות על מהות ההריון ועל ההשלכות של זה. אני פשוט לא יודעת ממה אני כ"כ בהיסטריה, אבל אני פשוט לא מתפקדת. חברים שלי ואמא שלי מקיפים אותי. הם נהדרים. הם כאן כל הזמן, אם לא פיזית אז בטלפון, וכל הזמן דואגים להיות איתי. אבל זה לא עוזר. אני עדיין מרגישה כ"כ ל-ב-ד!!!!!!!!! אני משתגעת מהמטוטלת הזו של הבדיקות, מחוסר הוודאות, וכל הזמן עסוקה בספקולציות. אני גם מתביישת מעצמי ומהסובבים אותי על ההיסטריות. אני לא בחורה היסטרית. מעט מאד פעמים בחיים הגעתי לבכי כמו בימים האחרונים, למרות שהיו לי סיבות מאד טובות לזה באי אילו מקרים בעבר. הייתי בטוחה בהתחלה שאני כ"כ היסטרית שלא "באשמתי" - אלא בגלל הורמונים - או בגלל ההריון או בגלל בעיות בבלוטת התריס (יש לי איתה בעיות מדי פעם) - בדיקות מראות שהבלוטה בסדר, ולגבי הריון ?????? אני לא יודעת מה לעשות יותר. אני מרגישה שהשבוע הזה לא יעבור בחיים. אני יודעת שבטח תגידו לי - אין מה לעשות, זה רק שבוע ואחריו יהיה בסדר, אבל אני ממש מרגישה שהימים האלה משנים לי את הגישה לחיים..... אני נבהלת מההיסטריות שלי ואז נכנסת לעוד יותר היסטריה מהכעס על עצמי. אני ממש לא יודעת יותר מה לעשות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

נונינה

New member
מהר מהר גלולת היום שאחרי....

ואח"כ חופשת סוף שבוע רגועה עם מסג´ים..........

גרא.

New member
טרי,לבטח היית רוצה לישון שבוע,ואז

להתעורר,כשהכל כבר סגור,אינך בהריון...ואת כבר יכולה להרגע.אבל,כיוון שזוהי רק פנטזיה,והבעייה שאת מתחבטת בה,היא כיצד להתמודד במצב הלחץ בו את נתונה..רק שבוע,עד התוצאות,אבל בשבילך מן הסתם כל יום זה נצח..ועלכן אפרט מעט כיצד תוכלי להתמודד עם המצב שנקלעת אליו,ואשר אינו בשליטתך.במצב כזה,ניתן להפעיל מנגנונים לשיכוך הלחץ,שהם תמרונים שונים של מיתון והרגעה חשיבה חיובית,העלאת זכרונות נעימים,תקשורת בינאישית,אמונה תקוות וחיפוש משמעות,הם בין המנגנונים היעילים להקטנת הלחץ.יש חשיבות לקחת עלייך ,ולמלא תפקיד כלשהוא,לארגן,לדאוג לזולת,וכדומה,תוך ניצול נסיון קודם,או נטילת יוזמה חדשה.מערכת תמיכה חברתית,חברים ובני משפחה אוהבים ותומכים,עשויים להעניק לך כוח,ובטחון לעבור את הימים הקשים הללו.יותר ספציפית,ישנם חמישה מרכיבים של התמודדות שעשויים לעזור לך לעבור את השבוע בשלום.בתחום הרגשי-פעילויות של שחרור וביטוי רגשי ברמה אישית,או בינאישית. בתחום הגופני-מאחר ולכל תחושת לחץ יש מרכיב גופני,פעילויות של הרפייה ושליטה על תגובות הגוף.(יש קלטות מתאימות,שאת יכולה מיידית להעזר בהן). בתחום השכלי-נסי לארגן את מחשבותייך,לבנות סדר עדיפות, ולחפש תשובות משל עצמך,להפחתת הלחץ בתחום החברתי-תמיכה של חברים,השתלבות בתוך פעילות חברתית. בתחום המשפחתי-המשפחה מהווה מוקד מרכזי לתמיכה וסיוע נפשי (ע"פ מודל להתמודדות יעילה עם לחץ רג"ש ח"מ .מולי להד/עפרה איילון). טרי,כדי להפחית את תחושת הלחץ לכן,הצעתי היא לפני הכל,שתתקשרי לער"ן (עזרה ראשונה נפשית) טל מקוצר 1201 ,בכל פעם שסף המתח יירד..ותחושי שאת כמעט מתפוצצת..תמיד תמצא שם אוזן קשבת,ומילות עידוד ותמיכה.פעילויות של הרפייה,מועילות במיוחד במצב בו את נמצאת..את יכולה כפי שציינתי להגיע להרפייה עצמית,מאד מהר דרך שימוש בקלטות,למשל של ד"ר אליצור.אבל גם בפגישה טיפולית,קצרת מאד אצל פסיכולוג,שיתמקד בכך.יתכן גם באמצעות היפנוזה,העשוייה מאד להקל עלייך.מעבר לכך,פעילות גופנית,וכל פעילות שתעסיק אותך,ותעזור לך לדחוק את המחשבות הטורדניות לזמן מה..נסי להתמקד בשבוע הזה,רק בתוצאה החיובית,לה את מצפה (שאינך בהריון),ולא בכל האפשרויות,מה יהיה אם,מה יהיה אחר כך וכו´..חשיבה חיובית,כלומר תהליך הכרתי של בחירת היבטים חיוביים מתוך המציאות,תוך התעלמות מכל מה שעלול להפריע להרגשתך הטובה ולהשגת מטרותייך.את היא שעשוייה לחזק את הבטחון העצמיש לך,על ידי שכנוע עצמי בכוחך וביכולתך,עלמנת להגיע לתוצאה המבוקשת דרך העיקרון של נבואה המגשימה את עצמה..ולבסוף טרי,זה באמת רק שבוע... והוא יעבור,כך או כך.מחזיק לך אצבעות..

יהיו כאלה שיגידו.....

זה המחיר ששוכבים עם מישהו שלא חבר שלך. לא תמיד יהיה אפשר לסמוך עליו בכדי שיהיה לצידך ברגעים קשים.:) :) אבל,שיהיה בהצלחה.

למעלה