לחץ נפשי על היריב....

empeone

New member
לחץ נפשי על היריב....

אני לא בטוח שזה המקום הנכון . בכל מקרה אני א.מחפש יריב אימונים קשוח לתירגול "קרב מבטים" face to face כפי שמתבצע בין יריבים לפני קרב איגרוף או קרב האבקות. ב.מחפש חומר בנושא - פסיכולוגיה של היריב. האימייל שלי - [email protected]

ZaZen

New member
יריב קשוח

"קרב מבטים" אינו מתקיים בזמן קרב. המבט אותו אנו מסגלים מכונה בחלק מהמקורות "ראית הנשר" ואינו מבוסס כלל על נעיצת מבטים בעייני היריב

ZaZen

New member
"ראית הנשר"

או יותר נכון לתרגם ראיית העיט דומה לפוקוס במצלמת רפלקס כאשר במרכז היא חדה ובפריפריה היא מטושטשת מעט אבל קיימת. זו ראיה כוללת שאינה מתמקדת ומצד שני רואה את כל התמונה לא רק ידיים רגליים או עניים. יש גם דרכים לתרגול סוג זה של ראיה. כשאני חושב על כך יש דמיון בתאורים של קסטנדה על "הראיה" שאינה ממוקדת אבל את זה נראה לי שאתם מכירים טוב ממני
ZaZen

empeone

New member
לחץ נפשי על היריב....

אין קשר בין "ראית הנשר" [יצא בחרוזים] לבין מלחמת מבטים לפני הקרב.קיימות מס´ שיטות לעירעור הבטחון העצמי של היריב בין השאר זו השיטה של נעיצת מבטים ממרחק אפס בין שני יריבים. וכאמור קיימות שיטות נוספות שנהוגות לפני קרב האבקות סומו.

מי זה אתם?

אם ב"אתם" אתה מתכוון לכל שאר חברי הפורום מלבדך, אז אני משוכנע שאתה מכיר את קסטנדה הרבה יותר טוב מהממוצע, כי אתה לפי עדותך קראת את ספריו ואילו הם - מה להם ולקסטנדה??? זה לא פורום דרך הלוחמים כאן... (שגם בו, אגב, יותר ממחצית האנשים לא קראו כלל קסטנדה...) בקיצור, למיטב ידיעתי, רוב חברי הפורום לא יודעים דבר וחצי דבר על קסטנדה, לידיעתך...

ZaZen

New member
O.K

פשוט לפי מה שקראתי את השרשורים חשבתי שהאנשים בקאים בדון חואן ומשנתו של הנגואל

ראיה רחבה בזמן קרב

משמשת בעיקר לקבלת מירב הנתונים בו-זמנית ולהפחתת ההשפעות המזיקות של אפקט ה"סריקה" על רמת הקרב שלנו. נראה לי שכוונתו של השואל היתה יותר לדברים הקשורים להשפעת המבט שלנו על היריב - ואילו אתה התכוונת יותר ל"פרקטיקת העיניים" המשמשת אותנו לצורך קריאת היריב. אני צודק?

ZaZen

New member
נכון

מתוך נסיוני בקרבות שאומנם איני מתרגל אותם כבר מספר שנים איני זוכר "קרב מבטים" לא היה כל "משחק מקדים". לדעתי קרב מבטים קורה רק בקרבות זירה באהבה ZaZen

קרב מבטים

קיים לדעתי [כמעט] בכל קרב, הן לפני יצירת המגע הראשון והן תוך כדי הקרב עצמו, ברובד מסויים... המבט שלך משפיע על היריב כל הזמן, במישורים עמוקים. הוא יכול לשתק אותו, להפחיד אותו, להפוך אותו לחסר בטחון ועוד. זה אפילו קורה הרבה פעמים באופן אוטומטי ללוחמים טובים (שהמבט שלהם אקטיבי בכיוונים האלה, מבלי שהם שמים לב לכך). לדוגמא, כשאתה עומד מול לוחם טוב מאוד, אתה מרגיש את זה עוד לפני שהוא עשה אפילו תנועה אחת, נכון? אתה מרגיש שאם אתה תבעט בו למשל, נבלמת כבר מראש... אתה מרגיש את המוכנות שלו ואת ה"סגירה ההרמטית" שיש סביבו מפני אפשרויות ההתקפה שלך, אפילו מבלי שתקפת... לא? ואם ההתקפה שלך "תעלה" לך בפגיעה רצינית, גם את זה אתה לפעמים יכול להרגיש, נכון? היריב עשוי לשדר לך תוקפנות, אגרסיביות, רוגע, נחישות, טמטום, זריזות, איטיות, הרבה דברים... וזה קורה כל הזמן לדעתי, בין אם אנחנו מודעים לכך ובין אם לא.

כמה תשובות ../images/Emo13.gif

הפורום הזה עוסק, חלקית, גם באמנויות לחימה, אבל יותר דרך ההיבט הרחב שלהם (התמרה אישית). פורומים יותר רלוונטיים לשאלתך הם: פורום אמנויות הלחימה של "תפוז" פורום הוו-שו של זאב פוקס פורום אמנויות הלחימה בניהולו של אילן גטניו אני בטוח שאם תפנה את שאלתך לכל שלושת הפורומים הללו, אין סיכוי שתתאכזב...
חוץ מזה, אולי אתה יכול יותר לפרט כיצד אתה מתכוון לתרגל ו/או מתרגל "קרב מבטים"? נראה לי שזה עשוי לעזור במציאת הפרטנר/ית המיוחל/ת.
לגבי הפסיכולוגיה של היריב, זהו נושא מאוד רחב, כמעט כמו להגיד "עבודת רגליים באמנויות הלחימה"... מה מעניין אותך בתוך הנושא הזה? הצץ נא באתר של מנזר שאולין (המצורף בקישור בתחתית הודעה זו). אולי יש שם בין היתר את מה שאתה מחפש?

למעלה