לחץ מטסט

לחץ מטסט

הנה הודעה שפירסמתי בפורום רוחני: המורה שלי לנהיגה קבע לי טסט (שלישי) לעוד שבוע - שבועיים. אני מתעסקת במאגיה, דימיון מודרך ורייקי, ולפני 2 הטסטים הקודמים שלי ניסיתי כל מיני דברים כדי שאהייה רגועה במבחן עצמו, אבל זה לא עזר, ובטסט הייתי מאוד מאוד לחוצה, עד כדי כך ששתי הרגליים שלי רעדו על דוושת הגז ודוושת הקלאץ´. לפני הטסטים עשיתי כל מיני טקסי מאגיה כדי שיהיה לי ביטחון עצמי, ולפני הטסט עצמו לקחתי קצת "רסקיו". באופן עקרוני, למרות הרעידות, הצלחתי להשתלט על הנהיגה שלי, אבל עשיתי כמה טעויות ולא עברתי את המבחנים. מאז שהמורה שלי הודיע לי על התאריך החדש לטסט, זה מטריד אותי מאוד, קשה לי להתרכז בדברים אחרים כי אני מרגישה מאוד מוטרדת מבחינה נפשית ומאוד לחוצה. כל פעם שאני חושבת על הטסט עצמו אני נכנסת לחרדה ומתחילה לבכות. אני מנסה לעודד את עצמי בזה שאני אומרת לעצמי שאני נהגת טובה (וזה נכון), ושזה לא משנה אם אני אעבור או לא, כי זה בסך הכל טסט. אבל שום דבר לא עוזר. אני מרגישה שאני לא מוכנה מבחינה נפשית לעבור את ההשפלה של הכישלון שוב ושוב, ואני מרגישה שאני בוגדת בעצמי על ידי זה שאני קובעת עוד טסט (טסט=השפלה). ניסיתי להזיז את הטסט לתאריך קצת יותר רחוק, אבל לא הצלחתי, חוץ מזה שאני יודעת שהתאריך עצמו לא משנה, אלא רק ידחה את ההתמודדות שלי עם המבחן. אני כבר לא כל כך יודעת מה לעשות כדי להרגיע את עצמי. אני באמת נהגת טובה, אבל הטסט עצמו מלחיץ אותי מאוד מאוד מבחינה נפשית, וזה משפיע על התיפקוד שלי בטסט, ויותר מזה - זה משפיע על התיפקוד שלי בחיי היום יום, ועל המצברוח הכללי שלי. אם יש לכם משהו להמליץ לי לעשות כדי שאני אוכל לצאת מהלחץ, אני אשמח, אני אנסה כמעט כל דבר
------- אני אשמח לקבל גם טיפים מתחום הפסיכולוגיה.

תגובה

אין לי ממש עצה.... כי אני לא במצב לתת עצות. אני רק יכולה להגיד שאת ממש צודקת, זה רק טסט, וזה לא הפלה בכלל! את יודעת שאת נהגת מצויינת, וזה רק עניין של מזל!, את יודעת שזה רק מהלחץ, אז אין פה שום השפלה, אח שלי עבר בטסט שני ולקח לו שנה וחצי אחרי הטסט ללמוד איך חונים כמו בן-אדם! הטסט הוא לא מה שקובע באמת. וחוץ מזה רק יש לי להגיד לך שכולנו פה איתך ותומכים בך ומאחורייך, לא משנה מה יקרה בסופו של דבר... כל מה שנשאר לי לייעץ לך זה שתקחי את זה בקלות, וזהו.... תמיד את יכולה לחזור לפה להתייעץ.. ואני בטוחה שגרא יענה לך תשובה יותר מקצועית עוד הכי הרבה יומיים- מקווה שעוד לפני... ותקראי שוב את מה שכתבתי... הפעם יותר לאט ותחשבי על כל מילה. יעל

תודה יעל ../images/Emo13.gif

אחי הגדול לא מוכן לספר לי באיזה טסט הוא עבר... אבל הוא סיפר לי שהוא עבר רק בטסט שני באופנוע, ותחשבי על זה לרגע - בטסט על אופנוע הטסטר אפילו לא נמצא איתך על האופנוע, אז זה צריך להיות די קשה להיכשל
אני מקווה שאני אצליח בטסט הזה, ואת (וכולם בעצם...) צודקים בזה שזה בסך הכל טסט. תודה רבה

גרא.

New member
הלחץ שאת חשה בשעת הטסט,הגורם לך

לטעות,ולהכשל שוב ושוב,לחץ ההולך ומתגבר לקראת טסט נוסף,מכונה חרדת בצוע. שכנראה חוזרת ומופיעה אצלך,גם לפני מבחנים בביה"ס,או שעה שאת נבחנת,ואז עלולה לחוש משותקת,לא מסוגלת להוציא מהזכרון מאומה,יחד עם תחושות גופניות לא נעימות,שאת חלקן תארת בכשרון רב.הובדה שאת עוסקת והתנסית בדמיון מודרך יכולה לעזור לך להכין את עצמך טוב יותר לטסט.סגנון הטיפול המקובל במקרים כאלה,נקרא דיסנטיזאציה.דהיינו,הקהיית החרדה.אפשר לנסות לבד ללמוד את זה, אבל רצוי ומומלץ לרכוש את היכולת הזאת דרך טיפול.מכל מקום.תחילה עלייך ללמוד הרפייה עצמית (דרך האזנה לקלטות.למשל זו של ד"ר אליצור).ברגע שרכשת את היכולת להרפייה עצמית.כבר עשית את רוב העבודה.לאחר מכן.נסי את התרגיל הבא.בכורסא נוחה בביתך,אחר תרגיל הרפייה,נסי לדמיין את יום הטסט.אם זה גורם לך לחרדה..עשי מיד תרגיל הרפייה.ושוב התחיל מחדש לדמיין..את יוצאת בבוקר לכיוון מכונית הטסט..בסדר?? המשיכי..מגיעה,אומרת בוקר טוב למורה.. ונכנסת למכונית..מרגיש נוח? אם לא,חזר ועשי תרגיל הרפייה..ואז שוב מהתחלה..העיקרון: עליך לדמיין את תהליך הטסט בשלבים.ובכל פעם שאת מתחילה להרגיש חרדה,עשי תרגיל הרפייה.כך גם תגיעי בדמיונך עד טסט..וגם תעברי אותו בהצלחה,בדמיונך.אבל רכשת לך יכולת לשלוט בחרדה.ואם תופיע,כנראה שלא ביום הטסט,בשעת המבחן.עלייך תמיד בכמה תרגילים פשוטים שתלמדי בקלטת,להרגיע את עצמך..והטס יעבור בכף !! קדימה לעבודה...

דווקא אין לי את החרדה הזאת

במבחנים אחרים (של בי"ס או של הצבא) אני מרגישה את זה רק לפני טסטים. אבל אני בכל זאת אנסה את מה שאמרת. תודה

למעלה