לחץ - מה דעתכן?

danonit

New member
לחץ - מה דעתכן?

שאלה לי. אומרים שהלחץ יכול להפריע לכנס להריון ובכלל להשפיע לרעה, עד כמה לדעתכן זה נכון? עד כמה לחץ יכול להשפיע?

פוקית27

New member
לפי מיטב הבנתי לחץ יכול לשנות את -

תיזמוני הביוץ. שמעתי על בנות שבגלל הלחץ התעכב להן הביוץ ואז כשאיחר הן היו בטוחות שהן נקלטו ובעצם רק הביוץ התאחר. אבל אני לא מבינה גדולה אבל תיכף המומחיות ידעו לעזור לך.

מאד מאד משפיע

זו עצה מס' אחת שאני מקבלת מכל אחת - לא להלחץ ולא לחשוב על זה. אסור להלחץ אך זו בדיוק הבעיה. זה מזכיר לי סיפור על אחד שבא לפסיכולוג ומבקש ממנו פתרון לבעיה כלשהיא. הפסיכולוג נותן לו טיפול, אך מתנה את הצלחת הטיפול בכך שלא יחשוב על דובים לבנים. כמובן שברגע האמת, המטופל שאף פעם לא חשב לפני כן על דובים לבנים, לא יכול היה להפסיק לחשוב על כך.

lulyK

New member
אני יכולה לומר לך

שחודשיים אחרי ההפלה החלטנו לנסות שוב, הייתי מאד מאד לחוצה (מכל הסיבות הרגילות, וכבונוס גם חששתי שהגרידא דפקה לי את המערכת) ונקלטתי מיד. אני יודעת שמאד טרנדי להגיד שלחץ משפיע, אבל עדיף לנו לא להאמין בזה כי זה הרי רק מוסיף עוד לחץ... שלא לדבר על אשמה.

טאיה1

New member
בספר של בר הוא כותב שללחץ אין השפעה

לי אישית כבר נמאס לשמוע שאם אני ארגע הכל יהיה בסדר. לשיא הגיע הבוס שלי (בחור נחמד בדרך כלל) שגם אמר לי שאם אני ארגע אני גם אצליח למנוע את ההפלה שעוברת עלי ממש ברגעים אלו.

danonit

New member
שתי סטירות!!! ../images/Emo67.gif

ושאלה - מה לבוס שלך ולענינים כאלה בכלל? אל תשתפי אותו להבא בשום דבר אישי!

טאיה1

New member
בד"כ אנחנו די מיודדים

ובזכות זה שהוא יודע מה עובר עלי, יותר קל לי לחפף בעבודה ולשקוע ברחמים עצמיים
.

danonit

New member
לא נשמע רעיון טוב ../images/Emo10.gif

אבל אני לא מכירה אותך ואותו אז אולי אני סתם מקשקשת.

גורבי

New member
../images/Emo123.gif../images/Emo46.gif פשוט מזעזע ../images/Emo123.gif../images/Emo46.gif

מול חוסר רגישות כזה, אין לי מילים. מוסיפה שתי סטירות משלי...

dorlim

New member
באמת חסר טאקט לחלוטין ../images/Emo46.gif

אפילו שכתוב כך בספר של בר - לי ברור שיש השפעה של לחץ (כמו על כל דבר אחר בחיים, אגב), אחרת איך תסבירי את כל אותם זוגות "לא מוסברים" שלכאורה הכל בסדר והם לא מצליחים להרות????? אני אישית מכירה מספר סיפורים שבהם כשהלחץ נפסק נכנסו להריון (ספונטאני!): 1. אמא של הבעלול - היתה במקום מכובד ברשימה לאימוץ ו....הבעלול נולד ואחריו עוד שני אחים 2. זוג חברים - הילד הראשון אחרי הרבה מאד עזרה (כדבריהם = טיפולי פוריות), תכננו ילד נוסף ו"הצליח" להם טיק-טאק באופן ספונטאני אפילו הם היו מופתעים מהמהירות 3. שכנים של ההורים - אימצו ילד אחרי מליון שנים של עקרות והיום יש להם עוד שני ילדים משלהם 4. בת דודה שלי - הריון ראשון אחרי 10 שנות טיפולים, בידיעה שזה הראשון והאחרון ובלי שום תוכניות היום היא אמא לשניים ... מקווה שהבהרתי את עצמי ובכל מקרה שיהיה בהצלחה ולא לשכוח להנות

טאיה1

New member
ok. הבנתי את הנקודה../images/Emo8.gif

רק שלא יתפרש כאילו אני חושבת שלחץ עוזר להיכנס להריון
אני רק חושבת שמספיק קשה לנו גם ככה, והלחץ הוא בסך הכל טבעי. אני אישית, לא ממש מצליחה לכפות על עצמי להרגע כשאני לא רגועה, אז עדיף לקבל את זה בהשלמה. חג שמח ורגוע לכולנו.

28קטנה

New member
גוף ונפש(אני נשמעת כמו קורס בפילוסו

בפילוסופיה), ברור שיש קשר , לדעתי, לחלק הנפשי יש לא פחות השפעה מכל דבר גופני. מניסיוני הדל יש גם לפקטורים כמו מזג אויר מדכא ובעיות כלכליות השפעה... לפעמים צריך גם קצת מזל...

למעלה