לחץ,לחץ,לחץ!!!

לחץ,לחץ,לחץ!!! ../images/Emo178.gif

אני זוכרת את זה עוד מימי מקדונלדס' המאושרים:לפני צהריים,הכל שקט, רק אני בקופות והמנהלת במטבח ושתינו מתלוננות על שיעמום. במקדונלדס' אסור להשתעמם אז המנהלת מבקשת ממני לעבור עם סמרטוט על כל הקירות,אני בסבבה הולכת להביא סמרטוט רטוב וכשאני חוזרת כל שיערי סומר-(מתחת לכובע הירוק פלורסנט,כמובן)מהקופות ועד הדלת ניצבים אנשים ועוד אנשים וכולם משוועים לאוכל,אוכל מהיר!ואנחנו מתחילות לעבוד באטרף-לוקחות עשר הזמנות ביחד,מכינות מאסות של צ'יפס,מחזירות עודף תוך כדי מילוי כוסות וחלוקת קטשופ וכלום לא עוזר-עדיין נשארים אנשים בכמויות וכולם מתלוננים על האיטיות שלנו. לסיכום-יאוש,פשוט יאוש! גם כמלצרית אני נתקלת בזה-אני רצה במהירויות מטורפות אבל כמות הפניות והבקשות ומספר השולחנות החדשים הוא היסטרי וכלום לא יעזור,אני יכולה לרוץ עד מחר כמו אווזה בלהבות. אני בטוחה שלכל מלצרית יש את הדרכים שלה להתמודד עם מצבי לחץ ביעילות ושאחת המטרות של פורום הוא לתת עצות וללמוד אחד מהשני אז אני אשמח לשמוע על דרכי ההתמודדות שלכם במצבי לחץ

get well

New member
אצלי רוב הזמן זה לחץ!!

וזה באמת מכה.. אין לי עצות מיוחדות פשוט אני משננת לעצמי את מה שאני צריכה לעשות לדוג'.. שולחן 10 מאפרה שולחן 6 לנקות 2 סלטים ל4 חשבון ל3 בירה ל1 וכך אני משננת את זה לעצמי כדי לא לשכוח...

אני אתחיל

1.אתם ניגשים למחשב כדי להוציא חשבון להיא עם האייס קפה ולזה עם התפוד כפרי והקולה,מעבירים את הכרטיס ולפניכם נפתחים המון שולחנות-כולם נראים אותו הדבר ואין לכם מושג מהו מס'השולחן שאתם מחפשים ואז,כשאגלי זיעה מעטרים את מצחכם והתור למחשב מתארך אתם מתחילים לפתוח שולחן אחרי שולחן. תחסכו את זה-כל שולחן שאתם פותחים תוציאו את החשבונית שלו ושימו בכיס וכשאתם מחפשים שולחן מסויים תוכלו לפרוש את כולם אל מול עיניכם. 2.הדבר הכי מלחיץ במצב לחץ הוא האנשים המעצבנים (והצודקים) שרוצים שירות,משום מה...לכן צריך להראות לכולם שהם תחת טיפול-שלא ישבו וירגישו זנוחים ובודדים,חלקו את העבודה כך שכולם יהנו מחיוככם הקורן-במקום לשים לשולחן אחד מזלגות ומים ורק אז לקחת הזמנה מהשולחן השני-שימו לשולחן אחד מזלגות,קחו הזמנה מהשולחן השני ורק אז תנו לשולחן הריאשון מים 3.אם כבר מים-נסו לתת קנקנים,במקום למלא כל כוס בזהירות ולהניח על המגש-קחו קנקן,מלאו אותו בקרח ולימון,שימו על זה טיפת מים,שימו איזה שתי כוסות והאנשים יהיו מאושרים 4.כשלוקחים הזמנה בזמן לחץ לוקחים אותה בשכל-אין דבר כזה "תרצה אולי משהו בחביתה של ארוחת הבוקר?""תרצו אולי סוג נוסף של רוטב?" "יש לנו גם דיאט קולה לימון,אם אתה רוצה במקום הדיאט קולה..." במקום זה יש סטנדרט של ארוחת בוקר(אם הוא לא מבקש משהו אחר) יש רק רוטב אלף האיים שנהוג להוציא עם כל מנה ויש רק דיאט קוה כשמישהו מבקש דיאט קולה. כמו כן אין אלף סוגים של עוגות וגלידות כי לקוחות לא יוצאים מזה ראש. 5."המקסימום האפשרי למען המינימום ההכרחי" טקטיקה מלחמה שיש לאמץ- אם יש לכם שולחן אחד מומלץ להמטיר אותו בשאלות,לתת מענה לכל תנועה שהוא עושה שאולי מעידה על חוסר נוחות,לתת מים כשלא מבקשים ולהציע מנה אחרונה. כשאין זמן עושים את המינימום שצרחך למען כל לקוח כך שכולם יהיו שבעים ומרוצים 6."הכל בסדר?" מת!!! ישנם אנשים שזה בדם שלהם לקטר וגם אם הכל יהיה בסדר,שאלה כזו היא פתח למטר של תלונות סטייל "יש לנו שיערה במרק" ,נא לא לשאול את זה כשאין זמן כי אז מתחילם עם החזרות למטבח,ביטולים וכל הסיבוך המיותר הזה. 7.פינוי בארגזים-במקום ללכת עשר פעמים עם המגש לחדר שטיפה אפשר פשוט להביא ארגז וללכת פעם אחת,אם ממש יש לחץ אפשר גם להשאיר את הארגז בצד ולקחת הזמנות... זהו,בערך,אני אשמח לשמוע עוד הצעות לעבודה יותר יעילה ומהירה

עצות נוספות

אצלנו סדר העבודה מובנה ומוקפד ואסור לעבור עליו (אם לא רוצים להסתבך עם המנהלת שעדיף שאני לא אצמיד לשמה שמות תואר), ומה שעוזר לנו להסתדר גם בזמני לחץ זה: 1. הולכים מעמדה לעמדה עם מקסימום. ז"א: אם אני נכנסת למטבח אני אפנה בדרך את השולחן שצריך לפנות (גם ובמיוחד אם הוא לא שלי), ויחד עם המנות לשולחן 90 אני אוציא גם שתיה לשולחן 300. רצוי גם לבדוק אם הכל בסדר עם כולם לפני שאני נכנסת, ככה שאם הבחור משולחן 730 רוצה כוס מים, אני אוכל להביא לו אותה בדרך. 2. כולם עוזרים לכולם - כמו בדוגמה של השולחן שמפנים ומנקים לא משנה של מי הוא, ובנוסף מוציאים אחד לשני מנות - אם יש לי מקום על המגש אני אוציא יחד עם המנות שלי את השתיה של השולחן של נעמה וכוס מים לשולחן של מיטל. אם שולחן מבקש חשבון ומשה נמצא ליד המחשב - אני אבקש ממנו שיוציא לי את החשבון. 3. לוקחים הזמנה משולחן אחד ומייד אחר כך משולחן שני (תקף רק בשולחנות קטנים). ככה גם ההמשך - עורכים ביחד, מוציאים שתייה ביחד וכו'. 4. אני אישית רושמת הכל על המגש יחד עם ההזמנה את מספר השולחן ובקשות מיוחדות וככה אין שום סיבה "ללכת לאיבוד".
כל הזכויות שמורות לבוסית ה... שלי

למעלה