לחץ חברתי עצום

tabletless

New member
סיטואציה לא נעימה בעליל

אני לא מבין איך יש לבהמות האלה חוצפה לדבר ככה.
אבל זכותך גם להחזיר להם: "סתמי את הפה שלך יא מורעבת", נראה מה אז היא תגיד.

יש אנשים זבל וחסרי רגישות. זה הכל.
ועם כל הכבוד, שומן זאת ממש לא הבעיה הכי גדולה בחיים.

פנינה21

New member
דעתי

אני בת 25. אני עדין בעודף משקל אבל צמצמתי אותו בחצי(איזה 20 ק"ג). זה נורא קשה ויש משברים
אני גם יודעת שאני לא יורדת עד למשקל תקין כי ככה החלטתי .למה כי במשקל תקין אני נראת כמו איזה שלד זה דוחה.

בדיוק כמוך העצמות שלי רחבות

בעבר הגעתי למצב שהייתי בוכה ומתרגזת
בסוף למדתי לענות (מה לעשות לדעתכם? אולי נוותר על האגן..)
ומי שלא הבין אני לא מדברת איתו(וזה כולל את סבתא שלי החמודה בלי עין הרע בדיוק היא שמנה פלוס כל מחלה אפשרית עוקצת אותי על זה)

לא לקחת קשה,ולעשות מה שטוב לך.
ומי שיש לו מה להגיד שיגיד זאת בעיה שלו

ליאת5500

New member
היי

אני ממש מבינה אותך...אני עד לפני שנה הייתי שוקלת 108 קילו..ובאמת אני נשבעת שהרגשתי מצוין עם עצמי והיה לי טוב מבחינת הביטחון העצמי וההרגשה העצמית שלי , רק הסביבה בעיקר היא זאת שמורידה את הביטחון ונותנת להרגיש כמו אפס.. נאלצתי לרדת במשקל כי היו לי כאבי ברכיים (הצלחתי לרדת תוך כדי רכיבה על אופניים בצורה מטורפת של נסיעה יום יומית למשך שעתיים בשנה הצלחתי לרדת 25 קילו) האמת שאני מרוצה.. וזה לא בגלל ההרגשה שלי עם עצמי, כי תמיד היה לי טוב עם מי שאני וזה לא משנה באיזה מידה אני אהיה, זה רק בגלל הסביבה שמבקרת אותי ,זה כל כך לא נעים "שמצביעים" עם העיניים כאילו אני איזה חייזר ..
תאמיני לי אני ממשיכה לאכול טווב לצחוק להנות ממה שיש לי , ואני מסתכלת רק על עצמי ועל הדברים הטובים בחיים שלי.

ואת לא היחידה שמבקרים אותה אם זה משקל, גובה, צבע עור, דת , לאנשים תמיד יהיה איזה לכלוך ואיזה משהו נבזי וחסר טאקט להגיד!!

אני מקווה שעודדתי קצת..

אגב אם תירצי להצטרך לנסיעות אופניים הליכות או בכלל לפרוק מהלב :) את מוזמנת....

avihayk

New member
בתור גבר מבוגר אני אומר

לך על סמך נסיון אישי שאל תשימי לב למה שאומרים . אהבי את עצמך , וכל מה שאומרים לך שיעבור לך ליד האוזן
ולא יכנס פנימה לנשמה, אני גם הייתי שמן וירדתי אני גם אוהב מאז ומתמיד בחורות שמנות חיי את חייך כמו שאת רוצה וראי זה פלא החיים יחיכו אלייך בחזרה....

אנה לי69

New member
עזבי אותך מתארים חברתיים

יופי זה עניין סובייקיבי
אבל מה עם הבריאות?
BMI מעך 35 זה דבר מסוכן לבריאות [ואני לא מדברת על אריק אבי ושות' שה-BMI שלהם מעל ל-35 בגלל מסת שרער גבוהה. אני בטוחה שאת לא אחת מהן]
השותפה שלי בת 30 עם BMI 39 ובשנה האחרונה אובחנה כסכרתית מסוג 2 שתעלם כשתרזה. בשנתיים האחרונות היא עלתה דרסטית במשקל [25 ק'] עוד לפני כן הייתה שמנה והייתה לה אז סכרת סמויה [תסמונת עמידות לאינסולין] וגם דלקת בכבד
היא רק בת 30 טבל נכנסת ויוצאת מבתי חולים
זה מה שאת רוצה שיקרה לך?

Divine Rose

New member
עצוב לשמוע שיש אנשים שמדברים ככה

לדעתי כמישהו מעיר לך הערה כזו את חייבת להעמיד אותו במקום, ולגרום לו להרגיש לא בנוח עם מה שהוא אמר.
גם אני לוקחת את זה קשה לפעמים כשמעירים לי על החיצוניות, ואני מגיבה או בסרקאזם או בהתבדחות על הבן אדם השני ולרוב מביאה אותם לומר "סליחה שדיברתי בחוסר טאקט"

vicz

New member
הפרד ומשול

יש כאן 2 דברים נפרדים:

1. אנשים.
בני אדם.
יש להם דעה על הכל, כולל דברים שהם ממש לא עניינם, והם לא יהססו לחלוק את דעתם איתך, בביטחון מלא שבכך הם עושים לך טובה ענקית.
מה שלא תעשי - תמיד ימצא מישהו שיעיר.
כדאי לך לפתח מנגנוני התמודדות.
להחליט מה חשוב לך ברגע נתון ולמיין את ההערות בהתאם.
אם העירו לך על משהו שאין לך בעיה איתו - לזרוק את ההערה לפח ולא לחשוב עליה פעמיים.
אם העירו לך על משהו שאת עצמך רוצה לשנות - לקחת את ההערה, גם אם עוקצנית או לא נעימה - ולהפוך אותה לדלק במנוע שדוחף אות לשנות.

2. משקל
את אומרת שאת חיה בשלום עם עצמך - מי אני שאתווכח.
אבל כשקראתי את התיאור של תהליך ההרזיה ותוצאת ההרזיה - אולי נדמה לי - יש שם לא מעט כאב.
לא רק שתהליך ההרזיה היה הקרבה גדולה מדי (לא אכלת והיית עצבנית) - תוצאת ההרזיה לא הייתה פרס גדול מספיק (כצפוי בני אדם תמיד מוצאים על מה להעיר ומישהו אמר שאת רחבה).
זה לא חייב להיות ככה: או הרעבה ותסכול או עשרות קילוגרמים של עודף משקל.
יש גם אמצע.
רק על עצמי לספר ידעתי.
לפני שנה היה לי עודף משקל של 23 קילו - לא מעט בשביל בחורה נמוכה.
שום הערה של הסביבה לא יכלה להניע אותי לעשות שינוי, פרט לרצון שלי וביום מסוים הרצון הגיע.
היה לי כבד מדי.
כמו אצל אנשים רבים - האכילה אצלי היא רגשית. אני אוכלת מתוך לחץ, מתוך עצב ומתוך תסכול. הייתי חייבת לחפור עמוק בתוך עצמי כדי למתן את האכילה לא רק בכוח רצון אלא בבשליטה על הסיבה לאכילה.
ממש לא הרעבתי את עצמי.
פשוט לקחתי שליטה.
הקצאתי לעצמי כמות מכובדת של קלוריות ותיעדתי את כל מה שאני מכניסה לפה. בהקצאה שלי אני מרשה לעצמי גם דברים שדיאטות אוסרות. אבל נגמרה ההקצאה - נגמר האוכל.
תמיד הייתי בטוחה שאני שונאת ספורט והתחלה באמת היה קשה. אבל שילוב של התמדה קצרה ובחירה של פעילויות כיפיות הוכיחו לי שגם בטטות יכולות להתמכר לספורט. עכשיו אני כבר לא צריכה לגרור את עצמי לאימונים - אני ממש רוצה ללכת.
יש גם תוצאות. מתונות. 8 קילו בשנה. 8 קילו פחות משנה שעברה. לא שווה כתבה בעיתון אבל שווה בשבילי - כל גרם וכל שיפור בכושר גרם להקלה. פחות כבד לי, יותר קל לי לזוז, פחות חם לי.
ואני חושבת שההישג הגדול ביותר - מצאתי דרך שבה אני יכולה לחיות.
לא משהו קיצוני מדי שאני מחכה לסיומו אלא משהו שניתן להתמיד בו.
נכון - זה לא מביא לתוצאות מהירות ומעלפות, אבל אט-אט.

מאחלת לך למצוא את השלווה הפנימית שתעזור לך להתמודד עם הערות הסביבה.
שנה טובה

neophile

New member
לאנשים תמיד יש מה לומר

בייחוד אם הם יכולים להרגיש טוב עם עצמם על ידי זה שהם יורדים על אחרים
אם זה לא היה משקל זה היה משהו אחר...אז מה זה משנה ??

אנשים כבר שכחו מה זה לפתח מעלות טובות , העיקר שהם בנורמה ... בינוניים ומשעממים .

kerenhen

New member
תודה רבה לכולם אבל לא מדובר על עודף משקל גדול

גדול אצלי התכוונתי שבתקופה הכי רזה שלי שקלתי 60 ק"ג על 1.70 ס"מ ועכשיו עליתי די הרבה ואני יודעת שאני יכולה לעשות את השינוי הזה ואני אעשה אותו כמו שתמיד הצלחתי ,מה שכואב לי שאני אדם רגיש ואנשים תמיד מקשרים את המראה שלי לזה שאין לי בעצם זכות קיום,אפילו אישה אחת ממש שמנה בלימודים האקדמיים שבהם אני לומדת אחת שחשבתי שהיא חברה הרשתה לעצמה להעיר לי , וזה כנראה גם הדימוי העצמי הנמוך שיש לי שאנשים מרשים לעצמם לרצות לנצל אותי ..כנראה שאני נופלת רק באנשים רעים ומי ייתן ובשנה החדשה אפול רק באנשים טובים,והמון תודה על כל התגובות

HH husa

New member
הרגישות שלך נפרדת מהשומן ומבנה

הגוף.

אם תתרכזי בלשפר את עצמך ללא קשר מה שאחרים שופטים אותך , אז לא תושפעי מהם.

בעיה של רגישות ודימוי עצמי יש להרבה אנשים ללא קשר למשקל או מבנה הגוף.
גם לאנשים עם מבנה גוף צר יש בעיות עם אכילה רגשית לא בריאה וכו. (זה שזה לא תמיד מתבטא במשקל רק מקשה עליהם לזהות את הבעיות)

neophile

New member
אנשים יכולים להיות רעים וטובים

אם אנחנו לא נוקטים בגישה ובמעשים החלטיים זה רק פותח פתח לכל השדים שמתרוצצים בראש של האנשים , האחריות היא שלנו ... כי רוב האנשים פועלים מדוגמה אישית , מה שאת מקרינה זה מה שאת גם מקבלת בחזרה ולא רק במובן "קוסמי" אלה גם במובן ההתנהגותי .

limor2510

New member
שקר החן הבל היופי

צודקת בכול מילה . אני מאוד מזדהה איתך . העיקר הוא להיות שלמה כמה שאפשר ולאהוב את עצמך .
לצערנו אנשים חוצפנים וחושבים שיכולים להגיד כל דבר מבלי לחשוב על מי שעומד מולם . אז תלמדי פשוט לחפף .
הטירוף הזה של הלחץ החברתי פשוט גורם להרבה מאיתנו להיות עצובים .ממש לסבול ולהרעיב את עצמנו כד שלא ידברו או יסתכלו בעין פוזלת . אני אישית שאני לא אוכלת אני עצבנית ושאני אוכלת אני מאושרת נוחתת עלי מן רוח שלווה .
זה מעצבן שחושבים שרק מי שרזה יש לה זכות להתלבש כך או אחרת . והכי חשוב שאין בחורה שאוכלת הכוללל ונשארת רזה . זה שקר מי שרזה מרעיבה את עצמה וגורמת לעצמה עוול גדול שתצטער על כך כשתתבגר ותבין את מהות החיים .
אני לא אומרת לטרוף בלי הכר אך כן להנות מהאוכל ולאהוב את עצמך . כי אוכל זה לא עונש .

ga26

Member
הי

כגבר אני אגיד לך שיש הרבה גברים שלא מעניין אותם המשקל ויש גם לא מעט שמעדיפים אחת שאינה רזה ודקיקה (ולדעתי רזון יתר אופך את האישה לפחות נשית מבחינה חיצונית ופחות מושכת אבל זה כבר עניין אישי שלי).
לגבי ההערות של אנשים - תשתדלי להגיד לעצמך שאת יפה ומוצלחת ובחורה טובה וחכמה ומי שלא מוצא חן בעינו משהו בך - שיקפוץ לך. תעבדי על הביטחון העצמי שלך ואל תתני לאחרים להוריד לך את הביטחון בעצמך.

בהצלחה

SupermanZW

Well-known member
עושים לך את זה כי רואים שאת מתעצבנת

יש אנשים שנהנים לעצבן ועושים לך בכוונה. אם תתעלמי מהם הם יפסיקו.

אכן לחץ חברתי, אבל..

את לא יכולה לשנות את החברה.
את יכולה להחליט שאת משתנה בעצמך (יורדת במשקל) או פשוט שמה זין על כולם.

זה כניראה ממש מפריע לך אם כל כך הרבה אנשים שמים לב לזה. ההגיון מאחורי המשפט הזה שיש אנשים שלא באמת איכפת לכם מהמשקל שלהם אז גם אף אחד , ולא במפתיע, לא שם לב. ואני מכירה אנשים כאלו. חברה מאוד טובה שלי מאוד שמנה אבל היא לא עושה מזה עניין וכך גם שאר העולם.. הייתה לי מורה כזו גם בכיתה, היא הייתה ממש ממש שמנה. בתור ילדים זו הייתה המחשבה הראשונה שלנו עד שהיא פתחה את הפה והאישיות שלה יצאה החוצה, אף אחד כבר לא שם לב.

אני יכולה להגיד לך שלי אישית זה הפריע מאוד שאני שמנה. ירדתי בסביבות 25 קילו ויש לי עוד איזה 2-3 בכדי לסיים את התהליך. לא הפסקתי לאכול ואני גם בכלל לא אוהבת את האימרה הזו שכדי להרזות צריך להפסיק לאכול, זה חרטה! לקח לי אומנם איזה שנתיים וחצי אבל עדיף לאט מאשר מהר - הרבה ספורט. בכל מקרה, אני ירדתי כי יש כל כך הרבה דברים שהגבילו אותי בתור שמנה.. בגדים יפים שרציתי ולא יכולתי ללבוש, הרבה פעמים לא הרגשתי שווה וגם מבחינה בריאותית התחילו לי המון בעיות שכבר אמרתי די. אם אני יכולה לשנות, אני אשנה. אני לא יכולה לשנות את הגובה שלי ולא אעשה ניתוחים פלסטיים שהם לא סופר הכרחיים.. משקל זה דבר שאפשר לשנות בקלות. אני מניחה שזה לא מה שרצית לשמוע אבל אם זה באמת מפריע לך, את יכולה.

העולם לא השתגע להיות שמן זה גם לא בריא. כן, אני נגד תרבות הפוטושופ ונגד רזון חולני.. אני גם לא מאמינה שגברים אוהבים כזה גועל.. אבל להיות שמן זה לא בריא.

דרך אגב, 80 זה לא משקל כל כך גבוה... השאלה היא על איזה גובה את?

בכל מקרה, צריך החלטה.. מה את משנה? גישה או מראה?

מה שתהיי שלמה איתו, כך גם העולם ישלים איתו

חMודי

New member
אני אומנם 23, אוטוטו אבל אל תחשבי

שרק 60 90 60 זה מה שאת צריכה להיות
תעזבי את הקישקושים האלה.
בזמן האחרון אני נדלק על מלאות
יותר מאשר על רזות או מוצקות שמתלבשות סקסי
אבל הן גדולות ממני, לצערי בלא מעט שנים.

חMודי

New member
הבנת את מה שרציתי להעביר,

אני גם מאוד רזה, ואנשים גם אותי רוצים להשפיל ולרדת
אין לזה סוף, גם אם אתה רזה, גם אם אתה מלא
אם הבחורה מקסימה , היא מעריכה אותי ,
זה מה שחשוב,
ולא שיש פה נשים ששוקלות 200 קילו
80-70 קילו זה לא נורא.
גם 100.

MrRotten

New member
תשימי לב

נראה כאילו כל העקיצות הללו באות מנשים...
בטח יש לזה משמעות כלשהי...

למעלה