הפרד ומשול
יש כאן 2 דברים נפרדים:
1. אנשים.
בני אדם.
יש להם דעה על הכל, כולל דברים שהם ממש לא עניינם, והם לא יהססו לחלוק את דעתם איתך, בביטחון מלא שבכך הם עושים לך טובה ענקית.
מה שלא תעשי - תמיד ימצא מישהו שיעיר.
כדאי לך לפתח מנגנוני התמודדות.
להחליט מה חשוב לך ברגע נתון ולמיין את ההערות בהתאם.
אם העירו לך על משהו שאין לך בעיה איתו - לזרוק את ההערה לפח ולא לחשוב עליה פעמיים.
אם העירו לך על משהו שאת עצמך רוצה לשנות - לקחת את ההערה, גם אם עוקצנית או לא נעימה - ולהפוך אותה לדלק במנוע שדוחף אות לשנות.
2. משקל
את אומרת שאת חיה בשלום עם עצמך - מי אני שאתווכח.
אבל כשקראתי את התיאור של תהליך ההרזיה ותוצאת ההרזיה - אולי נדמה לי - יש שם לא מעט כאב.
לא רק שתהליך ההרזיה היה הקרבה גדולה מדי (לא אכלת והיית עצבנית) - תוצאת ההרזיה לא הייתה פרס גדול מספיק (כצפוי בני אדם תמיד מוצאים על מה להעיר ומישהו אמר שאת רחבה).
זה לא חייב להיות ככה: או הרעבה ותסכול או עשרות קילוגרמים של עודף משקל.
יש גם אמצע.
רק על עצמי לספר ידעתי.
לפני שנה היה לי עודף משקל של 23 קילו - לא מעט בשביל בחורה נמוכה.
שום הערה של הסביבה לא יכלה להניע אותי לעשות שינוי, פרט לרצון שלי וביום מסוים הרצון הגיע.
היה לי כבד מדי.
כמו אצל אנשים רבים - האכילה אצלי היא רגשית. אני אוכלת מתוך לחץ, מתוך עצב ומתוך תסכול. הייתי חייבת לחפור עמוק בתוך עצמי כדי למתן את האכילה לא רק בכוח רצון אלא בבשליטה על הסיבה לאכילה.
ממש לא הרעבתי את עצמי.
פשוט לקחתי שליטה.
הקצאתי לעצמי כמות מכובדת של קלוריות ותיעדתי את כל מה שאני מכניסה לפה. בהקצאה שלי אני מרשה לעצמי גם דברים שדיאטות אוסרות. אבל נגמרה ההקצאה - נגמר האוכל.
תמיד הייתי בטוחה שאני שונאת ספורט והתחלה באמת היה קשה. אבל שילוב של התמדה קצרה ובחירה של פעילויות כיפיות הוכיחו לי שגם בטטות יכולות להתמכר לספורט. עכשיו אני כבר לא צריכה לגרור את עצמי לאימונים - אני ממש רוצה ללכת.
יש גם תוצאות. מתונות. 8 קילו בשנה. 8 קילו פחות משנה שעברה. לא שווה כתבה בעיתון אבל שווה בשבילי - כל גרם וכל שיפור בכושר גרם להקלה. פחות כבד לי, יותר קל לי לזוז, פחות חם לי.
ואני חושבת שההישג הגדול ביותר - מצאתי דרך שבה אני יכולה לחיות.
לא משהו קיצוני מדי שאני מחכה לסיומו אלא משהו שניתן להתמיד בו.
נכון - זה לא מביא לתוצאות מהירות ומעלפות, אבל אט-אט.
מאחלת לך למצוא את השלווה הפנימית שתעזור לך להתמודד עם הערות הסביבה.
שנה טובה