לחץ והפרעות

יניביX

New member
לחץ והפרעות

שלום לכולם רציתי להתייעץ איתכם לגבי תקופה מסויימת שכרגע עוברת עלי ואיך אפשר בתוך כל המתח הזה עדיין לקבל פרופורציות לחיים אני כרגע בשנה האחרונה ללימודי ומאחר והשנה מאוד מאוד תובענית וקשה הלימודים לוקחים חלק מאוד נכבד מהחיים שלי עד לרמת של חוסר שינה ושעתיים שלוש שעות שינה בלילה כאשר אני מרגיש שאני עושה את הכל על מנת לצמצם פערים ולהרים את הפרוייקט שלי כמה שיותר חשוב לי לציין שאני לומר אדריכלות וכרגע אנחנו בפרוייקט גמר המרצה שלי טוען שאני לא עובד מספיק והפרוייקט שלי אינו מתקדם למרות שאני כן מרגיש שהוא מתקדם ואני מאוד מאוד אוהב את מה שאני עושה לצערי הרב הדבר משפיע אלי בצורה רבה עד כדי שאין לי זמן להקדיש לחברי ולכל האנשים שאוהבים אותי וסובבים אותי הפרוייקט מנוהל בצורה כזאת שיש הנחיה משני מרצים כאשר שניהם בדעה שאני לא מתקדמת ולא עושה כלום התחושה מלווה עוד מספר לא קטן של אנשים בקרב אותו קורס ראשי וישנה התחושה הדבר גם נובע מאגוצנטריות של המרצים חשוב לי בנוסף לומר שזוהי השנה הראשונה בכל מהלך שנת לימודי בה מרצה בא ואומר לי שהפרוייקט אינו ראוי שבעבר הפרוייקטים היו בעלי הצלחה ולא נתקלטים במשפטים כמו אל תשן כדי שיהיה ממך משהו אשמח לקבל תשובה בנושא מאחר ולצערי הדבר כבר מפשיע רבות על חיין ואני אפילו שוקל לפרוש בשלב זה למרות שאני לא חושב שאני צריך תודה מראש על היחס

גרא.

New member
יניבx,לימודי תוארף וודאי אדריכלות,

משלוים לרץ מרתון,היוצא לדרך ארוכה,לעיתים עד אין קץ..כך השנה האחרונה, ופרוייקט הגמר, הן כמו מניין הקילומטרים האחרונים לקראת סיום הריצה..אתה מותש לחלוטין,חש איכשהוא שאתה כמעט מגיע למטרה..קשה לך ואתה חייב לגייס את כל כוחותיך המנטליים והפיזיים כדי לסיים את שהתחלת.אני כמוך,למדתי המון,במסלול רצוף קשיים כלכליים,מנטליים,חברתיים ומה לא..אבל היתה לי,כמו לך,מטרה ברורה.ידעתי לאן אני רץ, ומה אני רוצה מעצמי..ידעתי מהן היכולות שלי,גם אם מרצה זה או אחר,לא כל כך אהב אותי, בלשון המעטה..אין לך בעצם ברירה, אלא לשנס מתניים, לעבוד עוד יותר קשה..כן להתחשב בדברי המרצים,אבל לדבוק בעצמך וברעיונות שלך..שלא תעיז לפרוש על סף קיום המירוץ..מנסיון של רבים אחרים, כדאי שתדע. שבקרה כזה, לא תסלח לעלום לעצמך על ההחמצה, על העמל הרב, ועל ההצלחה שפספסת בגלל שלא יכולת לעמוד בלחץ,נשברת וויתרת.לפי שעה,לפחות בעיני, עזוב את כל מעגלי החיים סביבך והתמקד במטרה שלפניך..אם תכשל, לא תוכל לתקן.לפחות לא בתחום האדריכלות..אם תפסיד לפי שעה כמה חברים, תמיד תוכל לחזור אליהם,ואל הסביבה החברתית שזנחת..

יניביX

New member
אבל השאלה עדיין קיימת

דבר ראשון רציתי להודות על התגובה אבל השאלה שאני שואל את עצמי תמיד אם זה שווה את הבריאות את חוסר השינה ואת המרדף האין סופי ואולי אני עושה לא מספיק מצד שני כי יש הרבה חברים לכיתה שישנים יפה מאוד בלילה ועדיין מצליחים ואני גם לא ישן גם לא אוכל כמו שצריך עובד כדי לממן את עצמי ובכל זאת לא מצליח אם יש משהו באמצע שאני מפספס ואולי דווקא שנה של הפסקה בכל המירוץ הזה יתן לי כוח ??? הבעיה השניה שלי היא אם עד כמה אני צריך לסנן את דברי המרצים ששלי כי בכל זאת הם אלה שאחראים על ההציון שלי והם אלה שנותנים ליי לסיים את התואר שלי או לא כי עפ"י דברי המרצה המשך התואר שלי מותנה בפרוייקט שלי כרגע והדברים עפ"י דעתם לא מתקדמים למקום הנכון אז השאלה היא שלמרות שטוב לי וכייף לי לעשות את מה שאני לומד אני צריך לקחת שניה מנוחה ולחשוב אולי עם כל האהבה שלי אני אולי לא מתאים .... תודה מראש

למעלה