לחץ דם

אדמית

New member
לחץ דם

שלום לכם, אני לא יודעת באיזה פורום בדיוק לשאול, אז התחלתי כאן. אני בת 42 ובזמן האחרון לחץ הדם שלי קצת עלה. פעם (כשהייתי צעירה) לחץ הדם היה 120/80. בחודשים האחרונים הוא 130/90 - 135/95. קודם כל רציתי לדעת אם זה גבוה ? מה צריך לעשות כדי להחזירו למצב הקודם, רצוי ללא תרופות. יום טוב אדמית

ה מוזה

New member
לפנות לרופא

זה דבר ראשון,לוודא שהערכים תקינים ולוודא שאין סיבה מהותית לעלית לחץ הדם ואחרי כן תוכלי להעזר בעצות הסבתא המופיעות במילון המונחים כגון: שום,עלי זית ועוד לבריאות

ערב טוב לך אדמית ../images/Emo140.gif

אכן, לגילך לחץ דם 135/95 - ייקרא יתר לחץ דם. בטרם תתחילי בכל דבר אחר עלייך לדעת כי יתר לחץ דם נקרא בשפת אנשי הרפואה "הרוצח השקט" ולכן אבחון מוקדם וטיפול בהתאם - חשובים ביותר. יתר לחץ דם (יל"ד) תלוי בהרבה מאוד גורמים, הן גופניים, הן גנטיים והן נפשיים. כדאי מאוד לבצע סדרת בדיקות מעבדה ולדעת כי אין בעייה הגורמת ללחץ הדם הגבוה. ואחר כך להתחיל בדיאטה דלת מלח, אכילה (אפשר גם בליעה) יומיומית של שום. ירקות ירוקים מסוג סלרי, חליטת זקן תירס, חליטת פטרוזיליה - כולם משתנים וגורמים לירידה בלחץ הדם, וכמובן אם יש צורך - ירידה במשקל. קראי עוד בקישור המצורף על יתר לחץ דם. הרבה בריאות.

נ.ב. ../images/Emo92.gif

חזרי אלינו עם האיבחון - יש לי עוד כמה עצות טובות למענך, ישר ממטבחה של הסבתא. תודה

אילנית12

New member
ברבורה קצת באיחור,אבל אני רוצה

כמה עצות ממטבחה של הסבתא.
תודה.

למעלה