לחץ דם גבועה

JAQUEK

New member
לחץ דם גבועה

שלום לכולם,

אני חדשה בקבוצה זו, בת 45. עם משקל עודף.ונטייה לדיכאון.
אני סובלת מחום, במיוחד בעבודה.
השבוע עשיתי בדיקת דופלר ללחץ דם. לאלה שלא יודעים, אני השתמש במכשיר למדידת לחץ דם במשך 24 שעות.
ובכן, אני חושבת שכבר הבנתם שהתוצאות לא היו נעימים, להיפך אני לא הייתי כותבת כאן.

יש לי טור לרופה רק ביום שישי. אבל לפי התוצאות שקיבלתי אפשר להבין שאני בבעיה לא נעימה. בעיקר בשעות הלילה בזמן שישנתי.
האם יש למישהו מושג מה אני יכולה לעשות?

תודה

שאלה ל- Jaquek

האם את יודעת מה הסיבה ללחץ הדם שלך?
האם המקור מכלי דם או מהכליות?

ניתן לסייע לך בבעיה זו גם בדרכים טבעיות.
צריך להיות במעקב אצל הרופא.

בהצלחה

JAQUEK

New member
לא

אני עדיין לא הייתי אצל הרופא. בטח הוא ישלח אותי לעוד בדיקות.
האם זה הכליות, זה אומר שאני אצטרך לעשות דיאליזה?

תשובה ל- JAQUEK

חס וחלילה!! את זה אני לא אמרתי.
לשינוי בלחץ הדם יש בדרך כלל סיבה מסוימת.
סיבה אחת, היצרות כלי דם.
והסיבה השנייה מאיזה שהוא תפקוד כלייתי.

מעבר לזה לא כתבתי לך כלום.
את חייבת לעבור אבחון דרך רופא.

צריך לדעת מה מקור הבעיה.
יש אפשרות לעזור לך גם בדרך טבעית.

JAQUEK

New member
תודה

תודה לכם על התגובות.
מאז שאני מכירה את עצמי, זה מאוד קל לי להיכנס ללולאות של מחשבות שליליות וגם מאוד קשה לי לצאת מזה.
אני זוכרת הכל, כל דבר רע שקראה לי או שעשו לי בשלב מסוים בחיים.
אני מאוד כועסת על עצמי על שאני לא יכולה לשכוח דברים כמו כל אדם נורמלי אחר. לא לקחת ללב.
טוב, אני אלך ביום שישי לרופא, וכצעד ראשון אבקש ממנו הפניה ללכת לתזונאי ואישור ללכת לחדר כושר.
תודה

0 אור 0

New member
אני ממליצה על שילוב

לפי מה שכתבת , את נמצאת בתחילתו של תהליך בירור רפואי להבין מה מצבך הרפואי ומה מקור הבעיה לפי הראיה המערבית,
אני ממליצה למצוא מטפל טוב באחת משיטות הרפואה המשלימה באיזור מגוריך, ולשלב אבחון וטיפול הוליסטי עם תהליך האבחון המערבי - בתקווה שהמצב עודנו הפיך, ומאפשר בדרך בריאה למנוע את ההתחלה של תרופות או דברים גרועים יותר כמו דיאליזה (ואני מניחה שאם המצב שלך היה מצביע על כשל כליתי חמור שמצדיק דיאליזה, אז לא היית ממתינה לתור לרופא עד יום שישי אלא מזומנת דחוף לבדיקות בבית החולים)
כיוונים להמחשה:
לחץ דם וחום - אפשר לטפל באמצעות תזונה מקררת ומרגיעה, צמחי מרפא מותאמים אישית, טיפולים להורדת הסטרס (כמו רפלקסולוגיה, שיאצו ועוד שיטות )
גם עודף משקל יטופל באמצעות תזונה ותנועה
בדכאון ניתן לטפל בשיטות שהוזכרו קודם, או בשיטות יותר ורבאליות אם זה מתאים לך (כמו דמיון מודרך, NLP ועוד)

0 אור 0

New member
מצאתי לך בדיוק מאמר על ההבדלים ביניהם

ראי
http://www.operationlp.com/nlp/guided-imagery/
ההצעה שלי היא למצוא מטפל טוב באיזור מגוריך, ואז אם יש מטפל טוב פחות חשובה השיטה, כי במרבית השיטות קיימים כלים להתמודד עם נושאים שונים

izackv

New member
קודם כל, תנשמי

ברור שקשה והדמיון רץ לכל המקומות הכי רעים, אבל בנתיים אין לך מושג אם יש בעיה אמיתית ועד כמה הבעיה קשה.
בדיוק בשביל זה יש את הרופא. והוא יודע לקרא את הבדיקות, לנתח אותן ולהסביר לך את המשמעות.
עד אז, הלחץ מהבדיקות רק גורם לך נזק.
תנסי פשוט להתמקד בדברים שאת אוהבת ונהנית מהם במקום להתמקד בבדיקות.
---

אבל הרבה לפני התוצאות של הבדיקות יש כאן בעיות אחרות שאת מודעת אליהן.
ובלי קשר לתוצאות של הבדיקות, כדאי לטפל בבעיות האלה.
משקל עודף, נטיה לדיכאון - יכולים לגרום למגוון רעות חולות בלי קשר לטיפול הנקודתי בלחץ הדם (בהנחה שצריך טיפול כזה)

הרבה מתחומי הרפואה המשלימה יכולים לסייע לך בשיפור הבעיות וגם לאבחן ולזהות ממה באמת את סובלת.
תבחרי משהו שאת מתחברת אליו, תחליטי שאת רוצה לעשות שינוי באיכות החיים שלך ותתחילי לעבוד על השינוי הזה.

---
ושני טיפים בנושא "מחשבות/דאגות"
1. איך לא לחשוב על "פיל ורוד" :
ברור שאף אחד לא חושב על פילים ורודים.
עד שמישהו מבקש ממך "לא לחשוב על פיל ורוד"
מאותו רגע, לא תצליחי להעלים את המחשבה על "פיל ורוד" מהמוח שלך.
מהסיבה הפשוטה - אי אפשר להגיד למוח על מה לא לחשוב.
ולכן גם הפתרון פשוט - להגיד למוח על מה כן לחשוב!
המוח לא מסוגל לחשוב על יותר מדי דברים במקביל.
תעסיקי אותו במחשבה אחרת (למשל תחפשי דברים שעושים לך טוב ותנסי להגיע אליהם) ואז כשהוא עסוק, באופן טבעי המחשבה השלילית לא תמצא מקום.
נסיון להעלים את המחשבה השלילית (לעומת נסיון להחליף אותה במחשבות אחרות) רק ימקד את המוח שלך ואת תת המודע שלך במחשבה שאותה את מנסה להעלים.

במקרה שלך, תוצאות הבדיקות הן פיל ורוד גדול מאוד.

2. דאגה:
דאגה היא משאבת האנרגיה הכי גדולה שקיימת.
בדרך כלל כשאנחנו דואגים, מה שקורה זה שאנחנו חוזרים במוח על משפט שמציין בעיה.
(למשל "יש לי בעיית לחץ דם ואין לי מושג מה לעשות")
אנחנו חוזרים (במחשבות) על המשפט הזה באופן מעגלי (שוב ושוב, בלי לשים לב אפילו)
החזרה על המשפט גורמת לשני דברים - אין יכולת לחשוב על דברים אחרים (למשל על פתרון לבעיה) ולאט לאט מרגישים חוסר אנרגיה קיצוני.

אז מה לעשות?
קודם כל לזהות את המחשבה המעגלית! זה החלק הכי קשה. להבין שאנחנו נמצאים בלולאה של "דאגה"
אחרי שזיהינו את הלולאה, בדיוק כמו בדוגמת הפיל הורוד, צריך להחליף את המשפט

--
אז תנשמי, תפנקי את עצמך, צאי קצת החוצה ותהני ממזג האויר.
ואחר כך תתחילי (בקצב שלך) לתכנן תוכניות לשיפור איכות החיים

--
לדעתי.

JAQUEK

New member
|חדשות טובות

ביום שישי הייתי אצל הרופא , הוא הסתכל על הבדיקות ואמר שהוא לא סומך על הבדיקות האלה.
"אז למה הוא שלח אותי לעשות אותם!??"
לדבריו, במהלך היום התוצאות היו טובות, רק כשישנתי בלילה היו תוצאות גבוהות יותר.
טוב, תנסו לישון עם מכשיר שלוחץ לכם על הזרוע עד העצם כל חצי שעה.
אז הרופא מדד לי הלחץ הדם שלי ויצא 12/8.
ובכן, יצאתי משם שמחה יותר, פחות מודאגת ומחזיקה ביד אישור לחדר כושר והפניה לתזונאית.
תודה לכולם על כל העצות.
שיהיה לכולכם שבוע מקסים

טאוֹ

New member
חדשות משמחות, תודה על השיתוף

אימונים בחדר כושר יש לבצע באופן מותאם אישית ליכולות, בהדרגה ובתשומת-לב, כיוון שלעתים קרובות הרצון להוריד משקל, לחטב את הגוף ולחזק או לנפח שרירים בא על חשבון הבריאות, והמטרות של הטווח הקצר לא לוקחות בחשבון בריאות בטווח הארוך. זה לא אומר שעלייך לוותר על האימונים שם, אלא רק להיות מודעת לכל אלה ולפעול בהתאם כדי לשמור על בריאותך. במקביל לזה ולשיפור התזונה הצפוי, וכעת כשאת מודאגת פחות, אולי תשקלי לבדוק בנוסף גם איזו פעילות סדירה שמביאה תועלת לאורך זמן - אחת מאומנויות התנועה מהמזרח כמו טאי צ'י או צ'י קונג, משהו מערבי שמדבר אלייך יותר או כל דבר אחר שתוכלי להפיק ממנו תועלת ארוכת טווח - גם בעוד 20 שנה, לצורך העניין. למשל, הליכה של 20 דקות באזור פתוח וירוק, מספר פעמים בשבוע.

בכל מקרה בהצלחה, ושבוע מקסים גם לך.

JAQUEK

New member
בדרך כלל...

בדרך כלל אני אוהבת לעלות על האליכון.
וגם אני אוהבת לעשות ארובי במים.
דברים שלא משעממים אותי, אחרת אני מעבדת הכוח רצון.

למעלה