לחץ בעבודה ותרומה

מילי7777

New member
לחץ בעבודה ותרומה

היי בנות, אני מעונינת לשמוע את דעתכן או אם אתן מכירות מחקרים בנושא הקשר בין לחץ בעבודה וסיכויי קליטת הריון
אני עוברת תקופה מאד לחוצה ואינטנסיבית בעבודה וזה צפוי עוד להתגבר בחודשים הקרובים
מאד חוששת שהלחץ עלול לפגוע בסיכוי הקליטה שלי להריון
עם זאת, לא יכולה להמתין יותר מדי ולדחות את התרומה
מצד שני, גם מחויבת מאד לעבודה
בטוחה שישנן נשים שנקלטת להריון גם במצבי לחץ ומצוקה אבל לאלה אולי אין בעיות פוריות
מה דעתכן?
מה אתן הייתן עושות?
אגב, הלחץ מגיע לרמה של הזעה בכפות ידיים, מדי פעם העבודה מגיעה גם לחלומות,מרגישה כיווץ בכל הגוף ובכלל אחריות גדולה מוטלת על כתפי ואני נדרשת להוביל מהלכים גדולים ופרויקטים משמעותיים
לא מדובר בלחץ של יום או יומיים אלא כזה שילווה אותי חודשים ארוכים
רמת הלחץ לא נשארת גבוהה מאד לאורך זמן אבל מגיעה בגלים. לחץ גבוה ואז קצת מתון ושוב חוזר ועולה
כמעט ולא נמצאת במצב של רגיעה מוחלטת

gluten free

New member
הי מילי

אחלוק איתך את המעט שאני יודעת על לחץ והריון-
בגדול כמו שאמרת, נשים לחוצות וחרדות נכנסות להריון כל הזמן. זה בטח לא המדד הכי משפיע בעניין הזה- כן/ לא הריון. א ב ל כן מצאתי מחקרים על זה שכאנחנו בלחץ, רמות הקורטיזול עולות ומשפיעות איכשהו על האיזון ההורמונלי.
אני ביני לבין עצמי חשבתי שיש הגיון בזה שיהיה שיבוש כזה בזמני לחץ כי זה כאילו מאותת לגוף "לא עכשיו, יש סכנה" (בין אם היא אמיתית ובין אם לא)...
ושוב- נשים נכנסות להריון במצבים מאוד הזויים (אונס למשל) ומעוררי לחץ.
&nbsp
כך ש.... נסי להוריד מעלייך את השאלה הזו, כי גם היא בעצמה תורמת ללחץ... :)
&nbsp
וחוצמזה, יש לך איזשהן דרכים / זמן להפגת הלחץ? ספורט זה מפרק מעולה להורמוני סטרס.. למשל.
ואם זה ברמה ככ רצינ ית אני הייתי לוקחת משהו טבעי להפחתת לחץ (הומאופתיה/ צמחי מרפא).
&nbsp
כמו שמלכת אנגליה אומרת:
KEEP CALM AND CARRY ON
&nbsp
מאחלת לך סופטוב והצלחה בקרוב

דעתי בנושא:

כשזה צריך להגיע, זה מגיע !! ואם יש לך תורמת טובה, גם אם תתפסי את האוורסט אחרי החזרה ,תיקלטי...עובר עקשן וטוב יקלט בכל מצב. עזבי שטויות, תשתדלי לא להגזים עם עניין הלחץ, אבל לדעתי זה לא מה שיוריד לך את סיכויי ההקלטות. בהצלחה !!

אישית לא חושבת שיש קשר מה שאני הייתי עושה זה ללכת לטיפול שיעזור להוריד את הלחץ הנפשי ולי דיקור עזר להרגיע את המערכת בדקי מה עוזר לך ונותן לך כוחות אם הייתי מחכה לזמן רגוע לעולם לא הייתי מגיעה לטיפולים או לילד.... חיבוק ענקי איילת

אשרת 1972

New member
לחץ הוא לא דבר פשוט אני ממליצה לנסות

למצוא פתרון להבטים הפזיולוגים , לשכעצמי בתור עצמאית אני בד"כ בלחץ בעבודה , בטיפול המנצח ביליתי בחול וחזרתי לעבודה מטורפת מה שהעביר את הזמן עד לבטא במהירות יחסית , המון בהצלחה .

למעלה