לחסידים והחסידות

שיינדי

New member
לחסידים והחסידות

בס``ד לא יאומן אחרי שכתבתי משהו ארוך המחשב נפל (שיילך לאלף..). אבל וכאן האבל הגדול אני לא מתיאשת ,מזל שיש איזה רבי שאמר שאסור להתיאש אחרת הייתי מתאבדת.:) ראשית,אלול אודה לך אם תפנה אותי כמו שציינת,רק הבהרה קטנה א- לדעתי זה נושא שראוי מאוד להכתב כאן אפילו במס` שורות עלובות ,אתה יודע תמיד אפשר לתמצת. ב- כתבתי שם ביתר תמימות ``אם הייתי יודעת שהיו מקבלים אותי כמו אחת מהם...``- אז באמת הייתי משתייכת ,לא התכוונתי שאנשי חבד כופים את דרכם זה כלל לא נכון. לאלה שפספסו זה עניין מהעמוד הקודם ואחזור בקצרה 1 - יש עניין כזה שחבדניקים אוחזים שהרבי חי איך תתכן סברה כזאת אם הוא מת וזאת מציאות? אולי קשה הפרדה? אולי זה לא כל חבד רק חלק תמהוני ומתועתע? היו הרבה צדיקים גדולים וטובים שמתו ובזה נגמר סיפור חייהם אולי גדולתם ותורתם עדיין עומדת אבל מציאות הם לא חיים.(שלא תשמע נימת זלזול, אני רק שואלת) 2 - יש אמונה שהרבי הוא המשיח,האם זה לא מפחית מהציפיה והערגה אל הלא נודע? גם אם יש לכך את כל הסימנים הברורים שזה הוא,אני הייתי מעדיפה לא לגלות מה הטוב והמושלם שמחכה לנו ודרך מי הוא מגיע,זה קצת ``הורס`` את הנעלם לא?. 3 - יש דבר כזה שאני לא יודעת איך להגדיר אותו אבל בערך ככה, פונים דרך אזשהוא ספר לרבי על מנת שיעזור בהיסוס מסוים ואז הרבי שולח תשובה דרך הספר, א - איך עושים את זה ? ב - האם זה נכון ? ועד כמה ? רק מי שניסה יידע לענות עד כמה זה נכון, ג - כל אחד יכול להעזר בזה או רק החסידים? ברמת העיקרון יש לי מאגר של שאלות בנושא הרבי אבל אני לא יציף מתוך התחשבות שלא לשמה. אולה. שיין.

michaeln

New member
Don`t doubt anything ....

To whom it may concern , Not EVERYONE is suppose to believe EVERYTHING , but as far as it comes to things of religion , I stress you don`t have to believe everything but you can`t say anything is incorrect either , and that`s not an innerconflict , the RAMBAM said that you can`t learn from the agadot cause you can`t be sure they happened but you can`t say they didn`t either , !!!!!!!! B.T.W. ``Hahamim hizaharu bilshonhem shema ilmedu mitoham leshaker `` ---- Maybe even if that`s what you think people can learn from others to cancel-out things that don`t `seem` to be right from their point of view. P.S. sorry about the english I can`t write in hebrew from this computer maybe next time , hope it wasn`t too much of a bother.

שיינדי

New member
או קיי ..ועכשיו בעברית?

בס``ד נגיד שהבנתי בערך, לא הבנתי מה אמר הרמבם בנדון.

למעלה