לחנך את הגננת....

אפרת_ח

New member
לחנך את הגננת....

הודעה אופטופיקית בפורום חינוך לגיל הרך, בעניין פניות "מקטינות" לנשים http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=192&msgid=2521148

טל קר

New member
נזכרתי בכל מיני "טל יקירתי"

או "טל חמודה" שחזרו ונשנו גם לאחר שביקשתי כל פעם מהכותב להפסיק. בכל אופן אני לא אוהבת כינויי "חיבה" או מילות תואר כאלה מאנשים שאני לא ביחסים קרובים איתם. יחסים מספיק קרובים כדי שיפסיקו כשאני מבקשת הכוונה...

חה....בדיוק השבוע

ביקשתי ממנהלת בית הספר של הבת שלי להפסיק לקרוא לי "אפרתינק´ה" ו-"אפרתיניו"....הקירבה הצבועה הזו יותר ממרידה ממקרבת.

המבט מזרה האימה שאני שולחת

לכל מי שמנסה להדביק לי שם חיבה די קוטע את המנהג המגונה באיבו. לאנשים שאני ממש מחבבת, אני נותנת להמציא לי שמות חיבה על סמך ההכרות שלהם איתי, והם תמיד כינויים שיקרים לליבי, אפילו אם הם דבילים.

טוב בואי נבדיל,

אנשים קרובים יכולים לקורא לי איך שבא להם, יש לי חברה שקוראת לי "אפריים" וזה דוקא כינוי חביב עלי. אבל לגבי אנשים כמו אותה מנהלת, נו באמת, אנחנו לא "סחבקיות" ולא נהיה, מקסימום שלום מחויל ועוד החלפת שתי מילים במידה וזו לא שיחה יזומה על מצב הילדים בבית הספר. אני לא זורקת מבט, אני פשוט אומרת, בצורה ברורה ולא משתמעת לשתי פנים. אגב אם אני זוכרת נכון עיניים מדהימות כמו שלך לא ממש צריכות תוספת של מילים
אפרת

ספיר ק

New member
איך עושים את זה?

איך אומרים למישהו שכינוי מסוים, או הבעות אינטימיות אחרות לא מקובלות עליך? אף פעם לא ידעתי איך לעשות את זה.

תלוי מי זה.

בדרך כלל רצוי בנימוס. אפשר גם בצחוק. אם הבנאדם לא קולט את הרמז, אפשר להמציא לו כינוי מעצבן ולנסות לקרוא לו ככה לאיזשהו זמן. השורה החצי קבועה שלי היא "אתה יודע שאף אחד שקרא לי ככה לא נשאר בחיים בשביל לספר על זה..."

ציפי ג

New member
ציפוש

אחד בגולשי פורום חוק ומשפט מקפיד לכנותיני בכנויי חיבה מעצבנים. לאחר אחת ההודעות שהוא כינה אותי ציפוש, הערתי לו על כך. האם זה עזר? לא . להיפך, עכשיו זה נהיה איזה כלי משפחק אצלו להתנגח בי.

אז תבהירי לו שאת רואה בהמשך השימוש

בכינוי הזה הוכחה שאין לו בעצם בסיס קונקרטי לנגח את הטיעונים שלך, ולכן הוא יורד ברמה ומנסה לעצבן אותך כמו ילד. ומאותו רגע, בכל פעם שהוא משתמש בכינוי, תשאלי "מה קרה? נגמרו הדברים העניינים להגיד?"

אביא

New member
אני מקווה שאינך כועסת גם עלי....

למיטב זכרוני אני פונה אלייך בטלפון בכינוי... בכל אופן האם רעייתי סיפרה לך שפעם מתדיין פנה אליה בכינוי מותק? (וכמו שאת מכירה אותה הוא אפילו לא נקנס)

נון שלה....

מבין השורות אני מבינה שהיא שופטת וראוי ששופטת תשמור על דיסטנס מסויים למרות שהיא כאישה כמובן "נחותה" וראוייה לחלוטין לכינויי חיבה הממעיטים מעמדתה המקצועית....או שהתבלבלתי ?

soulbird

New member
הכינויים שאני הכי שונאת

הם כפרה נשמה אחותי. האדם היחיד שלא אכפת לי שקורה לי בשמות חיבה זה סבא שלי שבדרך כלל קורה לי מיידלה ואני מחזירה לו בזיידלה והוא צוחק . ישנם חברים של שנים שגם כן קורים לי בשמות חיבה יחודיים למרות שאני שונאת את זה אני בדרך כלל לא אומרת כלום .

אז ככה ../images/Emo13.gif

חנה גונן היא סיפור התבטאותי בפני עצמו (אפרת, אם את חותמת איתי על שביתת נשק לשבוע אשלח לך מייל בנדון....סחטנית זולה שכמוני
). לכן ראיתי את ההודעה הזו עוד ביום שהיא הוצבה והתעלמתי ממנה. לגבי ביטויים מקטינים - כמו בכל דבר, הכח בידינו ואני מזמינה אתכן פשוט להגיב מיד באי הסכמה אסרטיבי. מי שקשה לה עם זה (וזה קורה לכולנו - כי זה תלוי לא מעט בזהות המקטין והקשר שלנו איתו) - תתאמנה בבית מול הראי. זה תרגול מקובל. וב-
לאפרת וטל ועוד כמה שהציבו קישורים של copy paste בעמוד הזה - אנא הקלידו את הקישור לא רק לגוף ההודעה אלא גם ל"קישורים בתוכן ההודעה" - גם לשורת המילה בהודעה וגם שורת הקישור. סתם כדי להקל עלינו....

אפרת_ח

New member
שולם שולם לעולם

דבר ראשון - התנצלות מעומק הלב על הקופי-פייסט השגוי... בעניין חנה גונן שקלתי כמה תגובות. התגובה הראשונה והילדותית במיוחד (לקרוא לה בחזרה חנה בננה) נפסלה בזכותך
אני עדיין שוקלת אם לנסות התכתבות אישית, ומה אפשר לכתוב שם.

אכן

שני כינויים הציקו לי מאוד בילדותי ונעורי - חנה בננה וחנה´לה התבלבלה. שלחתי לך מסר בעניין חנה גונן.

אפרת_ח

New member
חנה´לה התבלבלה מזכיר לי אותך ../images/Emo8.gif

"...החתן רוצה להיות לאבא, בן מחנה´לה דרש חנה´לה אמרה לו בה! זה לגמרי לא יפה לא ארצה ולא אובה אם תרצה בן או בת לך עשה לך לבד כי חופש פעולה לפרט..."

soulbird

New member
ניזכרתי שהייתי קטנה

להורי היו זוג חברים בעל ואישה שהיו קורים לאחת השניה חמד במיוחד בציבור אז אני הדבקתי להם את הכינוי צמד חמד . היום הם לא ממש צמד ורחוק מאוד מלהיות חמד אבל הכינוי נדבק.

למעלה