לחמניות של חכם

רות ש

New member
לחמניות של חכם

עם החג (אחרי שקנינו חבילת מצות- 12 במס' - ב 70 ש"ח )הזזתי עצמי לחנות המיפעל של חכם בירושלים, חוץ מהעוגיות קנינו גם לחמניות. מניסיון כושל עם חברות אחרות לקחתי רק 10 זה בטח נס של פסח כי הן מדהימות כולל לאחר חימום במיקרוגל ובאופן מפליא לא מיתפוררות!!! מומלץ בחום....

ואם כבר מחמאות - פיצה מטר

הרגע לעסתי קצת פחות מרבע מטר (הירכיים, הירכיים...) מעולה. לגמרי. וגם החבר מאשר שזו פיצה לכל דבר ועניין. ושאלה - איך לדעתכם אפשר להקפיא? לקנות את זה לא מוכן? או שאפשר להקפיא גם מוכן? למישהו יש ניסיון בעניין?

daniela21

New member
יש ניסיון :)

אני בהתחלה קניתי אותן מוכנות ורק חיממתי, אבל זה יוצא טעים כמו לקנות את הפיצה קפואה ולחמם אותה לראשונה בתנור. הטעם מדהים, לדעתי, לא פחות מפיצה רגילה.. ופחות מרבע מטר? איך אפשר..?

תכנון לוגיסטי לקוי

הפיצה הגיעה כשלא הייתי רעבה בכלל
אז אם הבנתי נכון - אפשר לקנות מוכנות ולהעמיס על המקפיא? (אני מניחה שקנית ללא תוספות? או שגם עם תוספות הכול שרד יפה?) נ.ב נזכרתי במעשה שקרה לפני כמה זמן - ישבנו כמה חברים במסעדה, הגיע הזמן לחשוב על קינוח וכולם היו מלאים. ואז מישהו הציע גלידה, ואחד החברים אמר - טוב, גלידה זה כבר קיבה אחרת.

daniela21

New member
../images/Emo9.gif ניסיתי עם ובלי תוספות

והכל שרד יופי. גם הרגילה וגם זו עם הזיתים. הייתי קונה מטר, מחלקת אותו ל-4 ועוטפת כל פיצה קפואה בניילון נצמד. טוב שיש את פיצה מטר. העמותה פרסמה שאפשר לרכוש גם פיצות בסבארו, אבל הייתי אתמול וזה מקמח מצה. ואם הפיצות של פיצה מטר זהות לאלו של השנה שעברה, הן לא מהבצק של נטורל קייקס, אלא מקמח תפו"א רגיל, לא של חברה מוכרת. מחר אני בונה על איזה חצי מטר בתור ארוחת ערב.. :)

YoC30

New member
איזה כיף-הזמנו עכשיו ../images/Emo13.gif

בשנתיים האחרונות קנינו בסוף החג 2 קילומטר פיצה (טוב אולי אני מגזימה...) בסכום כולל של כמה מאות שקלים..... חילקנו את הפיצה המוכנה לקופסאות, הקפאנו וכל פעם חיממנו בטוסטר ויצא מעולה מעולה מעולה!!!!!!!!

ועוד פינוקים... בתל אביב

ברחוב לוינסקי בת"א, איפה שהשוק, ליד התחנה המרכזית החדשה, ראיתי אתמול בבוקר קרטונים כאלה מכוסי ניילון נצמד עם ימבה דברי מתיקה נהדרים - עם קוקוס, מאפינס וכל מיני דברים משגעים. יוווווו.... מחיר קרטון כזה - 12 ש"ח. מחר אני הולך לעשות שם פשיטונת.... ואיפה יש פיצהמטר בתל אביב?...

leali

New member
איפה בדיוק?

איפה זה בדיוק מחר אני בסביבה ? כי השוק די רחוק רגלי מהתחנה החדשה.

...

אם מגיעים מרחוב העליה לכיוון דרום אז פונים ימינה וזה די בהתחלה, מצד שמאל. לא זוכר את המיקום המדויק אבל קל למצוא, כי הכל מוצג לראווה גם מחוץ לחנות.

daniela21

New member
אבל איך אתה יודע שהם נ"ג?

אמא שלי קנתה משם את הממתקים שכתבת עליהם והם נראים משגע, אבל אין שום אריזה עם סימון או רשימת רכיבים.. אולי זה מקמח מצות?

נועית7

New member
דניאלה- אם אפשר הבהרה

ראשית כל אספר שאני ואחותי הצליאקית גם קבענו מראש וביום רביעי בצהריים חיסלנו ערימות של פיצה מטר... הייתי עם חבר שלי ולקחנו הביתה והוא עד שכמעט התעלפתי בזמן ההמתנה מרוב כמיהה לפיצה... אז לאחר הקתרזיס, מספר שאלות- קונים מוכן עם הכל, ופשוט מקפיאים? האם צריך לחכות שיתקרר בחוץ? כמה זמן זה מחזיק במקפיא? והשאלה הגדולה מכולם- למה עוד לא מצאנו אנחנו מתכון מנצח לפיצה? חייבים לשחד את פיצה מטר... בנוסף שאלתי את הבחור שם אם הם מוכרים רק את הבצק, והוא אמר שכבר שלושה אנשים שאלו אותו והוא צריך לברר. אז אם אפשר בטח יותר פשוט (וזול) להקפיא רק את הבצק. תודה מראש על התשובות וחג שמח

daniela21

New member
היי נועית,

אני הייתי קונה את הפיצות קפואות ולא אפויות ומחממת אותן בתנור כשחשקתי בהן :) במקפיא הן החזיקו מעמד בערך 3 חודשים. אין לי מושג אם זה בגלל זמן ההקפאה או בגלל שאת הסטוק האחרון קניתי 5 חודשים אחרי פסח, בכל אופן הן לא היו טעימות כמו הפיצות שנקנו בסמוך לחג ושלא שהו זמן רב בהקפאה. אני חושבת שכדאי ללמוד איך הם מכינים את הפיצות הטעימות האלה.. חבל שאני לא מכירה משם אף אחד, אבל לא יתכן שהם מכינים משהו שאנחנו לא יכולים להכין בעצמנו ואפילו לשדרג לפי הטעם האישי. את הבצק לבד מעולם לא קניתי, אבל במידה ואפשר, זו יכולה להיות אופצייה מעולה, כי את כל בסיסי הפיצות האחרות שקניתי (של אורנים למשל) ממש לא אהבתי, הן היו קשות כמו אבן וכל הקצוות לבנים ובלתי אכילים..

לא מטריד אתכם שמוכרים גם פיצה לא

כשרה? אם כך, הסביבה לא נקייה מגלוטן ומתעופף לו גלוטן במקום... שוחחתי איתם כדי לבדוק האם ניתן לקנות בצק קפוא (והם צריכים לחזור אלי). לקנות מהפיצרייה אני חוששת.

פיצה מטר וסבארו

האם יש פיצה ללא גלוטן בכל אחד מהסניפים של הרשתות האלה. אני מאיזור חיפה ורציתי לדעת אם גם אני יכולה להינות מפיצות. דרך אגב , יש פיצריה בנצרת עילית שנקראת לצ'ה צ'ה ( מפורסמת בעמותה ) , והם כל הזמן מכינים פיצות ללא גלוטן מעולות , כך שאפשר לקנות מהם כמות גדולה ולהקפיא ( זה כבר מגיע קפוא ) ולהינות לא רק בפסח. אם מישהו מעוניין , אני אשמח לכתוב את הטלפון שלהם. באמת מומלץ.

kk75

New member
פיצה מטר? מותר?

היום ביקרתי בסניף פיצה מטר באבן גבירול, כולי מתרגשת ומצפה, ולאחר בירור קצר עם המלצרית מסתבר כי השנה פיצה מטר משווקים שני סוגי פיצות -כשרות מקמח תפוחי אדמה ולא כשרות מקמח חיטה. לטענתם את שני סוגי הפיצות מכינים על אותם משטחים ואופים באותם תנורים מבלי יכולת לנקות במעבר בין הפיצות. לטענתם אין דרך ליצור הפרדה מלאה לכן למעשה הפיצות נעשות בסיבה נגועה בוודאות. כמובן שבצער רב מאוד מאוד עזבתי את המקום. ונכנסתי עכשיו לפורום לקרוא שכולם אוכלים בכל זאת. האם יש סניפים בהם יש הקפדה על ניקיון? אשמח מאוד לשמוע שכן. חג שמח

daniela21

New member
זה ממש מאכזב ):

אולי אני אבוא לשם ואביא איתי איזה משטח מהבית? אני לא מוכנה לאכול פיצה שבודאות מכילה גלוטן..

למעלה