לחם

MMIICCHHAALL

New member
לחם

בזמן האחרון אני מכינה לחם כול שבוע ואני רוצה לחדש אשמח למתקונים טובים ללחם וספרים טובים תודה מרוש

roihand1

New member
את משתמשת במכונת לחם או מכינה את הלחם ביד?

והאם את מעדיפה לחמים כבדים/אווריריים מקמח מלא/לבן?

roihand1

New member
יש לי מתכון נהדר!

אבל אני צריך לנבור קצת בניירת בשביל למצוא אותו... אעלה אותו בהקדם

roihand1

New member
../images/Emo26.gif מתכון

לחם אוורירי מקמח מלא נתחיל את ההכנה ב"ראש" של הבצק: - 4 כפיות שמרים יבשים - 3/4 כוס מים חמימים - 1 כוס קמח מלא ולבצק עצמו: - 1.5 כוסות מים חמימים - 4.5 כוסות קמח מלא - 2 כפיות גלוטן (להשיג בחנויות המתמחות, אפשר להחליף בחצי כוס קמח לחם) - 2-3 כפות שמן זית - 2-3 כפות דבש (לא חובה) - 1 כפית מלח - בקערה, מערבבים היטב את כל הרכיבים ל"ראש", מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים למשך שעה. - לאחר שעה, מערבבים את הקמח, המים, הגלוטן, הדבש וה"ראש", ומתחילים ללוש במרץ: אם משתמשים במיקסר, מתקינים את וו הבצק ולשים במהירות בינונית במשך 10 דקות; אם לשים ביד, לשים במשך לפחות 20 דקות (ועדיף 30), ניתן לקחת הפסקה של עשר דקות באמצע. - 2 דקות לפני סוף הלישה מוסיפים את שמן הזית והמלח ונותנים להם להתערבב היטב. - מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומקומחת, ומניחים במקום חמים, נותנים לו להכפיל את נפחו (כשעה-שעה וחצי)(*). - מוציאים את הבצק מהקערה ולשים שנית במשך שתי דקות ומעצבים בצורה חופשית על נייר אפייה או מניחים בתבניות אפייה. - מתפיחים בשנית (ההתפחה תהיה מהירה יותר). במקביל, מחממים תנור ל-180 מעלות. - כשהבצק סיים את התפיחה (**) מכניסים אותו לתנור ואופים במשך 45 דקות, או עד שהקשה על בסיס הלחם נותנת צליל חלול. - ממתינים לפחות חצי שעה לפני הפריסה. (*) אני מעדיף לשים פחות שמרים ולהתפיח במשך יותר זמן, ככה הלחם יוצא עשיר יותר בטעם. (**)קצת קשה להסביר איך יודעים שהבצק מוכן, הוא אמור להכפיל את נפחו ולהיות אוורירי. אם הוא לא תפח מספיק, זה לא נורא, הלחם ייצא קצת דחוס, אבל טעים מאוד; אם הוא תפח יותר מדי, הבצק יקרוס ונקבל סוג של פיתה מוזרה - לא מומלץ. גם אופים מנוסים מפקששים לעתים קרובות עם זמני התפיחה. בהצלחה

royis2

New member
אני ממליץ על

אני ממליץ הל הספרים: "על הלחם לבדו" של סמדר זורע ברמק וגם "ששת מאפים" של קרין ורונן גורן שניהם ספרים מעולים! בבקשה בקלי טעמים מתוך הספר "על הלחם לבדו" צ'אבטות לבצק המקדים: 3 כוסות קמח 2 כוסות מים 2\1 כפית שמרים יבשים לבצק: 3 כוסות קמח 2\1 2 כפיות מלח 1 כף סוכר 2\1 2 כפיות שמרים יבשים 2\1 כוס מים + 1-2 כפות לפי הצורך 2 כפות שמן זית להכנת הבצק המקדים: מערבבים בקערה בינונית את הקמח ואת השמרים. מוסיפים את המים ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומשהים בטמפרטורת החדר 18-12 שעות. להכנת הבצק: מנפים לקערת המיקסר את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שייתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים את הסוכר ואת השמרים ומערבבים עם הקמח. יוצרים גומה בקמח ושופכים לתוכה את הבצק המקדים שתסס והוא נראה עתה כבצק רטוב ומלא בועות. מוסיפים חצי כוס מים ואת השמן ולשים בקרס הלישה במהירות אטית עד שכל החומרים יתערבבו לבצק אחיד. בשלב הזה הבצקצריך להיות דביק מאוד ולהיצמד לדופנות הקערה. אם הוא מתאסף סביב הקרס ונפרד מיד מדופנות הקערה - מוסיפים 2-1 כפות מים, אחת בכל פעם. מגבירים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ןלשים עוד 12-10 דקות.עם התקדמות הלישה הבצק נהיה פחות דביק ומתחיל להימשך ולהיפרד מדופנות הקערה. בתום הלישה הבצק רך מאוד ועדיין דביק למדי, אך חלק וגמיש מאוד. מעבירים את הבצק את הבצק לקערה נקייה, משומנת בכשתי כפות שמן זית, הופכים אותו כך שיצופה מכל צדדיו בשמן, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כ-45. בידיים משומנות וללא לישה הופכים את הבצק בקערה, מכסים אותה שוב ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל את נפחו, כ-45 דקות נוספות. בתום התפיחה הבצק רך, תפוח מאוד ומלא בועות גדולות, והוא חלקלק משמן, הופכים את הבצק על משטח משומן היטב בשמן זית בידיים משומנות וללא לישה נוספת, מותחים בעדינות את הבצק, משטחים אותו למלבן גדול וחותכים ל-2 חצאים לאורך. חותכים כל מלבן ל-10-8 מלבנים קטנים. בידיים משומנות ובעזרת מגרד מעבירים את יחידות הבצק 0ל0בניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפיה, ומעצבים ומיישרים אותן בידיים למלבנים בתוך התבניות. אין צורך לדייק כי הבצק יתפח ויקבל "צורה חופשית". זורים מעט קמח על הצ'אבטות, מכסים במגבת מטבח ומשהים לתפיחה כ-60-45 דקות. מחממים את התנור ל-210 מעלות מרססים את הצ'אבטות במי במרסס ידני אופים כ-20-15 דקות, עד שהצ'אבטות השחימו מעט ורומן התקשה. מוציאים אותן מהתנור ומעבירים לצינון על רשת. בהצלחה!

לחם

הספר של ארז קומרובסקי (לחם ארז) על לחם הוא מצוין. אם אני לא טועה יש שם מתכוני לחם מחיטה מלאה וכו' גם לג'יימי אוליבר (השף העירום) יש כמה מתכונים מוצלחים ללחם

למעלה