לחם שיפון מקמח מלא

הילית111

New member
לחם שיפון מקמח מלא

ערב טוב לכולם שאלה לגבי לחם שיפון מקמח מלא אני משתדלת לאכול בכל ארוחה מזונות משביעים –ערך גליקמי נמוך בנושא של הלחם הבנתי שלחם שיפון מקמח מלא נחשב ללחם הכי מומלץ מבחינת ערך גליקמי כלומר משביע לאורך זמן לגבי הטעם אין לי מושג כי לא נראה לי שטעמתי להכין בבית אני לא חושבת שאוכל אין לי מיקסר ואופה לחם יש לי דוקא של מורפי ריצרדס אבל הוא נראה לי מסובך לשימוש איפה ברעננה אפשר לקנות לחם כזה? אני שואלת כי יש מן הסתם מאפיות אבל אני מרגישה לפעמים שהמוכרים בעצמם מבלבלים בין לחם חיטה מלאה או דגנים וכו וכו השאלה איפה אפשר לקנות לחם כזה ולהיות בטוחים שאכן זה שיפון חיטה מלאה ולא לחם חיטה מלאה רגיל או גרוע מכך לחם עם צבע מאכל (שמעתי על דברים כאלו ) ולגבי טריות של לחם כזה האם הוא נוטה להתיבש מהר יותר מלחם רגיל ? ואיך הכי מומלץ לשמור אותו במקרר ?

סיביון

New member
רק לגבי השאלה האחרונה

הכי מומלץ לשמור דברי מאפה בפריזר ולא במקרר מאחר ובמקרר יש את הטמפרטורה האידאלית להתפתחות עובש.

אני

אני לא הייתי מודעת לזה ולא הבנתי למה מתפתח לי עובש בלחם:) זה קורה אגב רק ללחם השיפון. אם אני שמה במקרר לחם מקמח לבן או מלא חלקי לא קורה ללחם כלום. אגב לגבי השאלה ששאלת למעלה הייתי רוצה בגל זאת לכתוב לך תשובה מכיוון שאני די חריגה בנוף הפורום. מהבחינה שלי אין בעיה ללכת למסעדות בשריות כי אני לא מנדה את עצמי חברתית ולא מצפה מהחברים שלי שלמעט אני אוכלים בשר וכו'. אם היה חשוב לי להיות בחתונה כי האנשים חשובים לי ואני אוהבת אותם- הייתי הולכת ולא משנה אם זו מסעדה בשרית או חלבית. אם לא הייתי אוהבת את האנשים - לא הייתי הולכת גם אם היו מגישים אוכל טבעוני. זו כמובן דעתי האישית והכל תלוי באיך את מרגישה.

סיביון

New member
שמחה שחידשתי לך לגבי העובש ../images/Emo13.gif

ותודה על הדיעה לגבי הדילמה שלי. כנראה שאנחנו הפוכות בעניין הזה, אין לי בעיה ללכת לאירוע של אנשים שאני לא מחבבת אם הנוכחות שלי מתבקשת מסיבה כלשהי, אך יש לי בעיה רצינית מאוד ללכת לאירוע שבו כל השולחן מלא בבשר. זה מבחיל אותי. אני פשוט צריכה להיות יצירתית ולחשוב על דרך לבוא קצת לקראתם בצורה שיהיה לי נוח איתה ושאף אחד מהצדדים לא ייפגע.

דגנית

New member
מה עם ללכת לתחילת האירוע ובמנה העיקרית

להיעלם קצת החוצה / ללכת לגמרי?

דגנית

New member
גם אני לא מנדה את עצמי מאירועים / מסעדות

בגלל בשר, מקסימום סובלת קצת
מה שכן, אם המפגש הוא עם חברות אנחנו נבחר מקום שכן יהיה לי בו מה לאכול, בדרך כלל יש סלט / פסטה. תמיד אפשר למצוא מה לאכול, תוך התעלמות מהרעיון שזו מסעדה בשרית
מעולם לא הפסדתי אירוע חברתי / בעבודה / חתונה וכו' בגלל הצמחונות. יש הרבה הרבה מעבר לאכול.

גם אני

גם אני כשאני יוצאת עם חברים מוודאים קודם שיהיה לי מה לאכול במסעדה. אני יכולה לספר לך שבן זוגי מת על דגים ופירות ים וכשיצאנו לחופשה לפני כמה זמן אני יודעת שהוא רצה לאכול במסעדה מאוד נחשבת מהבחינה הזו. ידעתי גם שכטבעונית לא יהיה לי מה לאכול שם כי המנה היחידה שהיא על טהרת הלא דגים היא צמחונית ולא טבעונית. ולא הסכמתי לא ללכת לשם כי ידעתי שהוא מאוד רוצה ללכת. הלכנו כמה ח'ברה ביקשתי מהמלצרית שתבדוק עם השף עם במקום ביצה הוא יכול לשים לי משהו אחר (יותר מהתוספות למשל) והם אכן עשו כך. אומנם שילמתי מחיר די מופרז כי המנה שלי לא הייתה מתומחרת ולכן תימחרו אותה כמו המנה הצימחונית ובכל זאת זה היה ערב מעולה. אם אני במקום ששמים לי פרמז'ן על האוכל בהנחה שזו אשמתי שלא ביקשתי בלי אני פשוט מוציאה את הגבינה ולא עושה מזה ביג דיל. אני לא הייתי רוצה שחברים שלי ירדו על הבחירות שלי בחיים באותה מידה אני לא ארג על הבחירות שלהם בחיים.
:))

דגנית

New member
את מזכירה לי את הפיצות בפיצה האט בתאילנד...

שילמתי 60 באט יותר!! שזה היה בערך מחצית ממחיר הפיצה, כי ביקשתי פיצה בלי גבינה! ... וכשאוכלים לאורך תקופה כל יום פיצה-בלי גבינה זה משמעותי
וזה בעיקר מגוחך כי הם עושים את כל התהליך מול העיניים, אז למה לחייב על משהו שאתם מורידים.. מה שכן, בהודו נהניתי מאוד מהאוכל, בכל מקום יש את הנקודה הירוקה, אומר שאין שם בשר, אחלה

dani551

New member
הילית יקרה... חבל שאני לא גר ברעננה....

אלא סתם בפתח תקווה.... אני אישית אופה כבר כמה וכמה שנים טובות לחמים בבייתי. לא באמצעות שום אופה לחמים ולא באמצעות שום מכשיר - אלא כמו פעם - בשני ידיים אוהבות. אני לא מכרתי עד היום ממש לחמים שעשיתי מתוצרתי משום שזה ממש לא משתלם כלכלית בשבילי. ובמיוחד לחמים מקמח שיפון מלא, ובמיוחד אם לא מרמים והם 99 או 100 אחוז קמח שיפון מלא ולא עוד כל מיני דברים שמוסיפים להם בתהליך יצור במאפיות. אני מעביר סדנאות וקורסים - חינם, בזמני הפנוי, באופן חופשי, ובגלל ההנאה הפרטית שלי מכך, שבהם אני למלמד אנשים להכין את הלחם שלהם בעצמם , בבית. ללא שום מכונה (חוץ מהתנור בסוף). כל מה שאני יכול לעזור לך כעת בקשר ללחם משיפון מלא: אין מה לעשות, לחם אמיתי, שנעשה והוכן ללא חומרים משמרים - מאבד את טריותו מהר יותר, ומתייבש מאוד מהר. מה שאמרו לך כאן - זאת האיצה הכמעט יחידה הנכונה: להקפיא מייד אחרי האפייה. רצוי לעטוף בנייר אלומניום צמוד ואז בשקית. ההקפאה מאיטה מאוד את תהליכי הפירוק הטבעיים. וכן, לצערי ברוב המוחלט של המאפיות אם לא בכולן לא ישתמשו לך ב100 אחוז קמח שיפון מלא, גם מסיבה טכנית פשוטה: קמח שיפון מלא לא מתגבש לעולם כבצק (כי אין בו גלוטן) וחייבים להוסיף לו מעט קמח לבן או קמח מלא רגיל. הבעיה היא אם האחוזים. יש כאלה שיוסיפו לו רק 10 אחוז ויש שהרבה יותר..... ולא - אין לך ולא תהיה לך דרך לדעת כמה הוסיפו לו באמת קמחים אחרים, ולא תהיה לך דרך לדעת אם הוסיפו צבע קרמל או כל צבע אחר כדי לשוות אמינות וטעם וריח "אוטנתי" ללחם, אלא אם כן תתגנבי למאפייה בלילות, בדלת האחורית של המחסנים....שם תראי את כל השקים עם צבעי המאכל, החומרים המוספים ושאר מרעין בישין שכמעט כל מאפייה חייבית להוסיף ללחמי "הבריאות" שלה, על מנת שיוכלו להאריך את חיי המדף שלהם...ולא לזרוק את כל מה שלא נקנה באותו היום... את רוצה לחם שיפון אמיתי מלא, ללא שום "זיופים"... תצתרכי לעשות בבית, או לקנות מאנשים שמכינים בבית.... (-:

לחם שיפון של ד"ר מרק

בכל החניות טבע. וגם במעדניות של הרוסים יש לחם מס 1 הוא מאה אחוז שיפון מלא הכי טוב במקפיא, את יכולה לחלק לשקיות ולהוציא לך את הכמות המומלצת

דגנית

New member
אני קונה בסופר - לחם של ד"ר ליבן, שיפון מלא

מקפיאה, מוציאה שתי פרוסות בבוקר, תוך חצי שעה מפשיר לאכילה. לי זה טעים, לגבי השאלה על מרכיבים - תסתכלי על רשימת המרכיבים, בדרך כלל כתוב אם השיפון הוא מלא, או שיש גם קמח חיטה מלאה על הדרך.

דגנית

New member
היום בהרבה סופרים רגילים יש לחם שיפון מלא

כמו ד"ר ליבן, פשוט צריך לבדוק שהלחם שישנו מכיל רק שיפון מלא ולא קמחים אחרים. אני קונה בסופרסלדיל, פעם היה במכולת השכונתית, לצערי הפסיקו להביא, מאז אני צריכה ליסוע לסופר רחוק יותר.. [אני קונה 2 ומקפיאה]

למעלה