לחם/ פיתה/ לחמניה

נטלי22

New member
שלנו עבות ובשרניות, יותר מרגילות.

אני אבדוק בבית בדיוק מה הכיתוב עליהן ואכתוב כאן.

נטלי22

New member
בדקתי עבורך - הפיתות שאנחנו קונים

מקמח מלא נקראות "כפרית", מיוצרות ע"י מאפיית המכבים בפ"ת, ואני מניחה שנמכרות גם בסופרים באזור. כאמור - הן ממש עבות ובשרניות, רכות, ונשארות טריות לאורך זמן. אצלנו אוכלים רק אותן, גם בפיקניקים וכאלה. (חוץ מהבת הגדולה שהיא חולת צליאק).

אימאי3

New member
../images/Emo51.gif אבל אני לא זוכרת שראיתי כזה

דבר בסופרמרקטים שאני מגיעה אליהם. בכל מקרה, אחפש שוב (אני מהניק השני, פשוט היו לי בעיות עם המחשב).

לחם/ פיתה/ לחמניה

אני רוצה לשלוח את אלון לכיתה עם סנדביץ בריא אז אחרי שהבנו והכנו את התפריט מה כל יום מורחים ואיזה ירק ופרי לוקחים נשאר לי עניין הלחם עצמו . אלון אוהב םיתה - אבל אני יודעת שזה לא הכי בריא . הוא ילד גדול מבחינה גופנית , וצריך משהו משביע , אבל אני לא רוצה שזה יהיה משמין פיתה מקמח מלא?? איזה סוג לחניה ? איזה לחם ? מישהו מבין בעניין הזה?

נטלי22

New member
זה לא אותו סוג. למרות שאני רואה

שהשם "כפרית" לפיתה מקמח מלא כנראה די נפוץ, אז זה לא עוזר יותר מדי... אני אנסה לשאול אותם איפה מוכרים את הפיתות שלהם (חוץ מאשר ישירות אצלהם), בפעם הבאה שנקנה שם.

נמשיר

New member
פיתה מקמח מלא נטרבת בקלות רבה מידי לצערי

אני עדיין לא הצלחתי למצא פיתה מקמח מלא ששורדת גם ממרחים לא רטובים יחסית
כעיקרון כמות הקלוריות בקמח מלא ורגיל היא אותה כמות, ההבדל הוא שקמח מלא הוא בריא יותר ומתפרק לאט יותר ולכן גורם לתחושת שובע לאורך יותר זמן. יש לחמים מלאים טעימים למדי (יש גם קלים אם זה רלוונטי למישהו) ואופציה נוספת היא כמובן לחמניות מחיטה מלאה.

מחשבות

New member
לחם מלא הוא לחם קל ולכן אין מה לשלם במיוחד כי

הוא קל ובטח שלא לשלם על זה עם הסמל של אי"ל כי ממש אין צורך להתרשם מההונאה הזו.

ornaok

New member
אני מכינה את הכריך מלחמניה שעשויה 100% קמח

מלא. לחמניה קטנה יחסית שמתאימה בדיוק לסנדויצ'ים לילדים. נמכר בשקית כשישיה. אני קונה כל שבוע ושומרת במקרר. מכינה את הכריך בבוקר ועד שעת האכל הוא כבר בטמפרטורת החדר.

נטלי22

New member
אצלנו סער אוכל רק פיתה מקמח מלא.

אפילו אם נותנים לו לבחור - הוא מעדיף את הקמח מלא על פני פיתה רגילה. מאז שמצאנו את הסוג הזה אנחנו בכלל לא קונים הביתה פיתות רגילות. המלאות ממש טעימות ורכות, ונשארות כך לאורך זמן, ואפילו יש להן מתקתקות מסויימת. אנחנו קונים אותן במאפיית המכבים בפ"ת, אבל אני יודעת שהן נמכרות תחת כל מיני שמות בכל מיני סופרים. אני מקווה לזכור להסתכל בבית ולראות מה שם המותג שרשום עליהן.

מחשבות

New member
דווקא פה אביע דעה שטיב הכיסוי פחות

חשוב מהמילוי. פיתה מקמח מלא מתפרקת ויש לה מראה וטעם של קרטון. לחמניה היא שיא חוסר הבריאות. לחם מלא זה הכי טוב, אבל גם לחם שחור אחיד זה בסדר.

אימאי3

New member
לחמניה מקמח מלא בהחלט בריאה ובטח

שבריאה יותר מסתם לחם שחור אחיד (וגם מתפרקת פחות מפיתה מקמח מלא). לחמניה לא בריאה היא לחמניה מקמח לבן, אבל כך גם כל סוג אחר של לחם.

למעלה