לחם מקמח תופח ????

nomibb

New member
לחם מקמח תופח ????

שלום וערב טוב, ברצוני להכין היום לחם, יש לי רק קמח תופח של אוסם ? האם זה אפשרי להכין לחם/לחמניות מקמח זה ? תודה מראש.

ברוכה הבאה לפורום../images/Emo24.gif

בהחלט יש, תיכנסי למאמרים - לחם/....... וחפשי. תמצאי המון מתכונים ללא שמרים.

ayeletba

New member
לחם פקאנים ומשמשים

טרם נוסה על ידי - אבל מצאתי אותו בynet וסביבו המלצות רבות ואני זוממת להכינו
- אפשר להחליף קמח רגיל+אבקת אפיה בקמח תופח. לחם עם משמשים מיובשים ופקאנים של הילית רינון חמו מהספר "ספר לחם" הוקלד ונוסה ע"י מיצמיצ מומלץ מאוד חומרים: 1.5 כוסות משמשים מיובשים 80 גרם חמאה 1 כוס מים רותחים 1 כוס סוכר 2 כוסות קמח לבן 1.5 כפיות אבקת סודה לאפיה (סודה לשתייה) חצי כפית מלח חצי כוס קמח מלא 1 כוס פקאנים קצוצים = 120 גרם 4-5 ביצים(אני שמתי 4 ביצים מספר אחת) חצי כוס מיץ תפוזים (אני סחטתי טרי ובפעם אחרת מקרטון פריגת) הוראות: 1. לחמם תנור ל 180 מעלות 2. לשמן שתי תבניות לחם מלבניות 3. לקצוץ את המשמשים (רצועות דקות דקות) ולשים בקערה עם החמאה והסוכר. לצקת עליהם את המים הרותחים ולהניח להתקרר. 4. לערבב את הקמח הלבן עם הסודה והמלח ולהוסיף לתערובת המשמשים. 5. להוסיף קמח מלא, פקאנים, ביצים ומיץ תפוזים. 6. לערבב היטב עד שהתערובת אחידה אבל מעט גושית. לא להרבות בערבוב. 7. לצקת את הבלילה לתבניות לחם והניח לבלילה לעמוד 15 דקות. 8. לאפות במרכז התנור כשעה או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז הלחם. (אני אפיתי שעה בדיוק ויצא מושלם) 9. להעביר לרשת ולצנן. (לא עשיתי את זה) 01. לעטוף בניילון נצמד ולקרר כמה שעות לפני שמגישים. (לא עשיתי את זה) בתאבון. טעים מאוד עם חמאה. חמאת שום, חמאת תפוזים, וכו.

silvey

New member
לחם מהיר ובלי התפחת שמרים הוא

לחם בירה שאני נוהגת לאפות במהירות כשצריך. אז, אני מצרפת לינקים ללחם בירה קלי קלות עם צילום, לחם בירה של אורן גירון עם צילום. שניהם מפורסמים לא בפעם הראשונה אז כנראה הם כבר במאמרים. וברוכה הבאה

limim

New member
מתכון: לחם בירה וגבינה

מתכון: לחם בירה וגבינה רכיבים: 500 ג´ קמח תופח 1 בירה (330 מ"ל) 2 כפות סוכר 1/2 כפית מלח כוס גבינה צהובה מגוררת (קשקבל, צ'דר, טל העמק וכו') אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים ורק חצי כוס גבינה צהובה. מכניסים לתבנית משומנת. מפזרים מעל את שארית הגבינה הצהובה ואופים בחום בינוני כ- 45 דקות. הערות: מקור המתכון: פורום תפוז-קלרה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
מתכון: לחם בקלי קלות

מתכון: לחם בקלי קלות רכיבים: 350 גר'קמח אוסם תופח (שקית קטנה) פחית בירה שחורה (330 מל') חצי כפית מלח זיתים חתוכים(ללא גרעינים אופן הכנה: מערבבים קמח+בירה+מלח מערבבים עם הזיתים יוצקים לתבנית מאורכת משומנת.אפשר לפזר למעלה גרעיני חיטה להכניס לתנור חם (180 מעלות) ולאפות הערות: אפשר לגוון עם עגבניות מיובשות ועוד............... * אמא פיפ עושה משהו דומה ומוסיפה גרעיני חמניה או סוגים אחרים ועשבי תיבול. מקור המתכון: פורום בישול לילדים-ד2003 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
מתכון: לחמניות בורקס בולגריות

מתכון: לחמניות בורקס בולגריות רכיבים: 1 קמח אוסם קטן 1 מרגרינה בלי מלח 1 שמנת או אשל 1 גביע גבינה 5% 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת 1/2 קוביה גבינה מלוחה מעט מלח אופן הכנה: לשים הכל לעיסה דביקה ורכה. מחלקים לקבוצות קטנות של בצק (אין צורך לעצב וגם בלתי אפשרי) כ- 16 יחידות. אופים בתנור חם 200 מעלות לגוון זהוב. הערה: לא לאפות יותר מידי. למרוח למעלה בביצה, ולפזר: שומשום, קצח, פרג, זעתר, בצל קצוץ מעורב בשמן ופפריקה, וכיד הדמיון הטובה. בכיף. הערות: מקור המתכון: אילנהמ. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
../images/Emo91.gifלחמניות עשבי תיבול וקוטג'

מתכון: לחמניות עשבי תיבול וגבינת קוטג' רכיבים: 1/4 3 כוסות קמח תופח 1 כפית מלח פלפל שחור גרוס 2 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים: טימין, בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, עירית. 230 גר' גבינת קוטג' 1 ביצה טרופה 1 כוס חלב 1/4 כוס חלב להברשה אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מערבבים בקערה קמח, מלח ופלפל. שמים את עשבי התיבול, גבינה וביצה במעבד מזון או בלנדר ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את הבלילה לקמח ומערבבים קצת. יוצקים פנימה את החלב ולשים לבצק לא דביק (אם יבש ניתן להוסיף מעט חלב. ואם רטוב - מעט קמח). מניחים את הבצק על משטח מקומח ולשים לבצק גמיש. מחלקים לשמונה חלקים ומעבדים כל אחד לצורת כדור. מסדרים את הכדורים בתבנית ומברישים בשארית החלב. אופים 20 דק' עד שהלחמניות מזהיבות. מגישים חם עם הרבה חמאה. הערות: מקור המתכון: שף/ידיעות אחרונות הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

monday

New member
לחם בקלי קלות

שבמקרה נתקלתי בו היום בעיתון מקומי 3+ לחם בקלי קלות המתכון מיועד לכיכר לחם אחת 1 חב' קטנה קמח תופח (350 גר') בקבוק בירה שחורה (חצי ליטר) 2 כפות סוכר חום 1 כפית מלח 1. מערבבים את כל החומרים בקערה, עד שאין יותר גושים. 2. משמנים תבנית מאורכת (אינגליש קייק) במעט שמן ויוצקים לתוכה את התערובת. 3. בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים את הלחם כ-45 דקות. *ניתן להוסיף לתערובת: אגוזים, תמרים ומשמשים יבשים כיד הדמיון הטובה עליכם.

למעלה