לחם מקמח שוודי

daniela21

New member
לחם מקמח שוודי

אני חייבת עיצה: אמא שלי הביאה לי היום לחם חום מדהים בטעמו (ממש כמו קמח מלא), והיא טוענת שקנתה אותו בחנות בשם "דרך הלחם" והוא כמובן ללא גלוטן. היצרן אמר לה שהוא מכיל אך ורק קמח שוודי ושזה קמח מאוד נפוץ בחו"ל לצליאקים. שמעתם פעם על דבר כזה? ואם זה באמת כ"כ טוב (ואפילו לא יקר! כיכר לחם ב-12 ש"ח), למה לא משווקים את זה גם בחנויות טבע ובמקומות אחרים? למה לא שמעתי על זה בחיים? מה דעתכם? אני כבר לא יודעת אם כדאי לאכול אותו לא לא..

לדעתי העניה, הצנועה, הכנועה ו...

יש להסתמך על מידע המאזכר רכיבים תזונתיים ולא גיאוגרפיים (בשביל זה אלוהים ברא פורומים אחרים, תודה לאל). כבר נתקלתי במנהל כריזמטי של חנות טבע, שהיה מוכן להישבע לי בחמותו שתתחשמל אם הוא משקר לי, שבלחם שיפון אין שמץ של שמץ של גלוטן, חרמנא ניצלא. לשיפוטך כי ייצלח, ובא לציון (ולמאיר ולדני) גואל.

shavririt

New member
נראה לי שמדובר בקמח "ג'וולה"השוודי

הקמח הזה עשוי חיטה מטוהרת מגלוטן אך מצויין שם כי נותרה בו כמות קרובה לאפס של גלוטן. בזמנו הקמח היה לבן לגמרי, אבל אולי כיום הם מטהרים חיטה מלאה או מוסיפים תוספים שנותנים ללחם את צבעו החום עם הטעם והניחוח. שווה בירור, דניאלה. מדוע שלא תקחו על עצמכם בבית את השליחות לברר עבורנו בחנות, במה מדובר ומה המרכיבים של הלחם הזה, במדוייק?

shavririt

New member
מסתבר שיש קמח חיטה מטוהר..

מטוהר מגלוטן.. כשתהיי בדוכן נ"ג בגן שמואל, ראי שם את הקופסאות של הקמח "גוולה". כמו שציינתי, הם כותבים כי נותר שם משהו כמו 0.003% גלוטן. כנראה שזהו איזה תהליך כימי שאין לי מושג כיצד מבצעים אותו. הקמח נראה וגם במגע- כמו קמח תפוא"ד בערך. במרקם של פודרה.

daniela21

New member
השאלה אם כדאי לאכול את זה

גם יש שיבולת שועל עם אותם אחוזים זניחים של גלוטן. המוכרים אומרים שזה כ"כ זניח שיש להם לקוחות מרוצים ועד כה לא היו לאף אחד תלונות. מה את אומרת?

meitush123

New member
מה היתרון של זה?

המרקם אמור להיות גם ככה מתפורר (כי זה בלי גלוטן...) וזה גם בטח יקר לא? אני מתלבטת בכל זאת...

daniela21

New member
כמה יתרונות:

1 - ממש לא מתפורר, להיפך. 2 - טעים מאוד. 3 - כיכר לחם גדולה עולה 12 ש"ח.

shavririt

New member
הבעייה בשיבולת שועל היא שונה.

הגלוטן בשיבולת שועל, תלוי בזנים השונים והבעייה לא רק זאת. ההמלצה כיום היא לא לאכול מוצרים משיבולת שועל, כי היא שייכת לחמשת מיני דגן מכילי הגלוטן, זאת לדעת המומחים, כל עוד לא נמצא במדוייק ובביטחון כי אינה מזיקה לצליאקים. בכל מקרה, דניאלה- כדאי שתקבלי מאותה מאפייה, פירוט של המרכיבים בלחם הטעים הזה.

למעלה