לחם למרק!?

Sinberguensa

New member
לחם למרק!?

שלום לכולם, אני מחפש לחם שאפשר להגיש בתוכו מרק. מישהו מכיר ? אם כן איך קוראים לסוג הלחם? ואיפה ניתן לקנות אותו ? (באיזור המרכז) ? תודה :)

מיצמיצ69

New member
יש לי מתכון בדוק- רוצה לעשות לבד??

אם לא אפשר לקנות כאלה ב"נשיקה צרפתית" ב-יפו ליד בלומפילד

איריסג

New member
גם אני ממליצה על נשיקה צרפתית

אם אני לא טועה זה עולה משהו כמו 6-7 ש"ל לכל לחמניה כזו, שהיא כמו לחם חי קטן. תבקש מהם לחם למרק, הם יודעים מה לתת לך.

מיצמיצ69

New member
הנה מתכון לקעריות לחם

================================================ קעריות מרק מלחם מתכון של יפנית מפורום אוכל YNET במקור כנראה מהאתר של שמרית עם הערות של מיצמיצ** מרכיבים ל-6 קעריות מרק גדולות (8 בינוניות) 1 ק"ג קמח לבן או שטיבל 2 (אני השתמשתי בשטיבל2**) ½ קוביית שמרים )כף שמרים יבשים) 1 כף שטוחה מלח ¼ 2 כוסות מים אופן ההכנה: מכניסים לקערת מערבל(אני לשתי ביד בקערה**) את כל החומרים ולשים במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של המים. לאחר קבלת גוש בצק (קשה ומעט יבש) ממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-7 דקות נוספות (אין צורך להוסיף עוד מים. מניחים את הבצק למנוחה בקערה מכוסה ל-10 דקות בלבד. מחלקים את הבצק ל-6 או 8 חלקים שווים (בהתאם לגודל הרצוי), יוצרים מכל חלק כדור יפה ואחיד ומניחים בתבנית עם נייר אפייה לתפיחה מבלי לכסות את התבנית (אין להאיץ את תהליך התפיחה) עד להכפלת הנפח פי ½ 2 מהנפח המקורי. אופים בתנור מחומם מראש לחום גבוה 200 מעלות כ-50 דקות. (הערה של מיצמיצ: כדאי לאפות בחלק התחתון של התנור כדי שהלחמים יהיו אפויים היטב מלמטה ולא תהיינה נזילות) מומלץ להכניס לתחתית התנור תבנית עם מים בתחילת חימום התנור לשם קבלת אדים בתהליך האפייה. (הערה של מיצמיצ: אני הכנסתי כלי מים לאדים למשך כל האפייה) מוציאים את הלחמים מהתבנית ומניחים על גבי רשת. הקליפה החיצונית צריכה להיות מאד קשה ובעת נקישה עליה צריך להישמע צליל חלול. לאחר שהלחמים התקררו, חותכים את חלקו העליון של הלחם (שומרים בצד לשלב מאוחר יותר) מרוקנים את החלק הלבן הרך ומניחים בצד עד לשעת ההגשה. מוזגים את המרק לתוך קעריות הלחם, מכסים עם החלק העליון ומגישים. מומלץ לחמם מעט את הלחם לפני מזיגת המרק לתוכו.

איריסג

New member
אז עכשיו בטוח שאני ממליצה על

נשיקה צרפתית.... פשוט הטירחה נראית לי מיותרת. נכון שאין כמו לחם תוצרת בית - אבל בעיני זה רלוונטי כשהלחם הוא העניין... כאשר מדובר ב"גימיק" חביב כזה שבו הלחם הוא רק קערית- עדיף לקנות לחם שמתאים (עם "קראסט" קשה ועבה), , להוריד לו את הכיפה העליונה, לרוקן אותו ולהשאיר "קיר" של כסטימטר, לקלות אותו מעט בגריל כדי לייבש אותו עוד יותר גם מבפנים - ולאחר שהוא מעט התקרר - למזוג לתוכו את המרק החם, לכסות בכיפה שהשארנו - וזהו.

למעלה