לחם ללא שמרים

snowhite

New member
יש לי כמה...

לחם צימוקים חומרים 100 גרם צימוקים 1 כוסית רום 175 גרם חמאה 125 גרם סוכר 1/2 כפית מלח 3 ביצים 250 גרם קמח 1/2 שקית אבקת אפייה אופן ההכנה: מחממים תנור לחום בינוני גבוה 225 מעלות שוטפים את הצימוקים מנגבים ומשרים ברום בנתיים מערבבים יחד את החמאה עם הסוכר והמלח (מומלץ להמס את החמאה במיקרו כדקה ואפילו פחות) מוסיפים לערבול את הביצים זו אחר זו מוסיפים את הקמח בבת אחת תוך כדי ערבול. מוסיפים בבחישה בכף את הצימוקים והרום ומוסיפים את אבקת האפייה. מעבירים לתבנית משומנת ואופים 10 דקות בחום בינוני גבוה מנמיכים לחום בינוני 180 ואופים 30 - 40 דקות נוספות. הלחם נשבר קצת למעלה...

snowhite

New member
לחמניות משגעות

350 גרם קמח תופח 100 גרם מרגרינה לאפייה 2 ביצים 100 גרם גבינה צהובה מגוררת 250 גרם גבינה לבנה 9% אופן ההכנה משמנים תבנית אפייה של תנור מחממים תנור לחום של 180 מעלות בוחשים בקערה את כל החומרים חוץ מהחלמון. לשים בצק, צרים מן הבצק כדורים קטנים מניחים בתבנית המשומנת את הכדורים טורפים בקערית את החלמון ומורחים על כל כדור בצק. אופים בתנור בערך 25 דקות עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב ויפה יש לי גם מתכון נהדר ללחם תמרים אם את מעוניינת

yaron1

New member
לחמי שאור

יש קטגוריה שלמה של לחמי שאור (אני לא מומחה בזה), אבל הרעיון הוא שהתפיחה נעשית על ידי החמצה של תערובת של קמח ומיים, לכן הלחם מתקבל עם טעם חמצמץ מעט. לא להיבהל אבות אבותנו שיצאו ממצריים עשו בדיוק אותו דבר כתוב להזכירך(``לא הספיק בצקם להחמיץ``)בשל כך יצא להם מצות שטוחות ולא לחם ואנחנו סובלים מזה עד היום.

אשמח למתכון

תודה על המלצתך. אני יושבת בחו``ל ואין לי נגישות לכל הספרים שאתה מודע אליהם, כנראה. אשמח מאוד אם תעביר לי מתכון של לחם שאור.

galiab

New member
הערה על שאור

השאור הוא פשוט תרבית של שמרים. מתחילים אותו עם שמרים קמח ומים ואז בכל פעם לוקחים קצת מהתרבית ומוסיפים עוד קמח ומים ושומרים על השמרים בחיים.

למעלה