לחם השיפון שלי

אילנית12

New member
לחם השיפון שלי

לחם שיפון החומרים: 1.5 קמח לבן (אם יש שטיבל 2 עוד יותר טוב) 1 כוס קמח שיפון 2.5 כוסות קמח מלא מחיטה מלאה 3 כפות שמן זית כף מלח 2 כוסות בערך מים פושרים 50 גרם קוביית שמרים.אפשר גם יבשים. אופן ההכנה: ממיסים את השמרים במעט מים פושרים . אם משתמשים ביבשים אין צורך. מנפים את הקמחים להוסיף את השמן ,השמרים, המים והמלח. ללוש כמה דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. אם יש צורך להוסיף מעט מים או קמח (לבן) לתת לבצק לנוח בערך חצי שעה, או 40 דקות ללוש שוב.לחלק את הבצק לשתיים או שלוש חלקים. להתחיל לעצב כיכרות. לכסות את הכיכרות ולתת להן התפחה חוזרת הפעם שעה וחצי שעתיים. לפני האפיה לחרוץ חריצים,ולפזר מעט קמח במסננת על הככיכרות. לאפות על 180 מעלות בערך 25 דקות או 30. אפיתי בטורבו. אם רוצים לחם "קריספי" שמים בתוך תבנית כמה קוביות קרח בתוך התנור,לייצירת אדים. אם אין קרח אפשר ממים רותחים. לחם טעים ובריא. הערות:יש אפשרות בעיצוב הלחם להוסיף:אגוזים ושקדים צימוקים,זיתים שחורים,עישבי תיבול.ועוד אני לא הוספתי כלום,כי כול אחד ישים בפרוסה מה שהוא רוצה.

אילנית12

New member
לחם הכפרי שלי

לחם כפרי התומרים הדרושים: 2 וחצי קמח לבן רצוי קמח ללחם שטיבל 2 2 וחצי קמח מלא 1 שקית שמרית או קוביית שמרים טריים כף מלח 2 וחצי כוסות מים פושרים(רצוי מינרלים) מילוי:זיתים שחורים,אגוזים וצימוקים,עישבי תיבול וכד' אופן ההכנה: מאחדים את הקמחים המלח,מערבבים היטב בכף,מוסיפים את השמרים ובהדרגה את המים לא מפסיקים ללוש,עד שהבצק הופך להיות גמיש וחלק,אם הבצק יבש להוסיף מעט מים,ואם הוא דביק להוסיף קמח. להמשיך ללוש. לכסות את הקערה במגבת גדולה לתת לבצק לנוח כ10 דקות. לאחר המנוחה ללוש כמה דקות להתחיל לעצב בשלב העיצוב להוסיף את הזיתים או כל תוספת. נותנים ללחמים לתפוח שעה שעה וחצי במקום חמים. לאחר התפיחה לפזר במסננת מעט קמח ולחרוץ בסכין חדה. להכניס לתנור בחום של 180 מעלות טורבו בערך 25 דקות. אם רוצים שהלחם יקבל קרום קשה, בתחילת האפיה.לקחת עוד תבנית עם קוביות קרח להניח בתחתית התנור.קוביות הקרח נועדו ליצור אדים. הערות:אם משתמשים בקובית שמרים:לוקחים קערה קטנה ,מפוררים את השמרים מוסיפים בערך חצי כוס מים פושרים וכפית סוכר, מערבבים ומחכים לתסיסה,בערך 10 דקות.

אילנית12

New member
לחם פירות יבשים שלי

לחם פירות יבשים לטו בשבט החומרים: 4 כוסות קמח ללחם שטיבל 2 (מידת הכוס שלי היא:200cc 1 כוס קמח מלא,מחיטה מלאה 2 חלמונים 4 כפות שמן קנולה חצי כוס דבש קורט מלח כפית קינמון טחון 50 גרם שמרים(השתמשתי של שמרית בשקית) כוס וחצי מים פושרים פירות יבשים:אני השתמשתי בדובדבנים,אננס צימוקים שחורים מישמש תאנים ג'ניג'ר מסוכר,אגוזי מלך,פפאיה. את כול הפירות חתכתי לחתיכות קטנות. אופן ההכנה: ללוש את כול החומרים (עם הקינמון) חוץ מהפירות. עד לקבלת בצק גמיש וחלק(לשתי ביד,אפשר במיקסר) אם יש צורך להוסיף קמח או מים. לתת לבצק לנוח חצי שעה. לאחר חצי שעה שוב ללוש דקה,שתיים.ושוב לכסות ןלתת לו לנוח שעה עד שעה וחצי. לאחר מכן שמתי על משטח מקומח.חילקתי את הבצק לשתי חלקים. מילאתי כול כדור בפירות היבשים. שמתי בתבנית לעוד שעה. לאחר שעה חרצתי פיזרתי מעט קמח מעל. שמתי קוביות קרח בערך עשרה בתבנית.נפרדת ששמים בתחתית התנור בערך עשר דקות. אפיתי בחום 180 מעלות טורבו. בערך 25 דקות ציננתי ופיזרתי מעט אבקת סוכר הערות:בתחילת העבודה חיממתי את התנור ל50 מעלות בערך 6 7 דקות ואחר כך כיבתי.,את הקערה של הבצק שמתי בתנור המכובה. זה אני עושה רק בחורף 2 כיכרות עגולים הקלדה ומקור המתכון:אילנית.

yifatushc

New member
הכל נראה מצוין....

יוכנס גם למאמרים שלנו.
הלחם פירות יבשים ממש עשה לי את זה... מהי כמות הפירות היבשים בהם יש להשתמש? תודה!
יפעת

אילנית12

New member
ליפעת../images/Emo141.gif

את האמת לא מדדתי לקחתי חופן מכול דבר. את יכולה לאפות בפורים,עם אגוזים,וצימוקים. בהצלחה.

נירהמ1

New member
אילנית - נראה מעולה - האם תוכלי

בבקשה לציין גם את מקור המתכון. תודה על המתכון.

אילנית12

New member
לנירה../images/Emo39.gif

המתכונים של הלחמים הם שלי ושוש שמה אותם במאמרים הפיתות מאתר פסטו.

נירהמ1

New member
וואו - בהחלט מרשים - את פשוט../images/Emo39.gif

צריכה לכתוב: לחם שיפון/אילנית12 ובתחתית הדף - מקור המתכון: אילנית 12 וכך נדע שהם שלך. המתכונים בהחלט מרשימים. תודה רבה.

hogo26

New member
נראה מעולה אילנית

הלחם עם הפירות יבשים מזכיר לי לחם שאוכלים בכריסמס הנוצרים מין שילוב של לחם ועוגה

נירהמ1

New member
ללחם של הקריסמס קוראים "סטולן"

אם תרצה אשרשר מתכון. הוא מזכיר יותר אינגליש-קייק מאשר לחם.

hogo26

New member
כן נירה אני יודע

הייתי מכין הרבה כאלה, נשמח שיהיה פה מתכון כזה

sjarjar

New member
כמה הערות

1. אין צורך לחרוץ כ"כ הרבה, זה נותן ללחם מראה לא יפה. 2,3 חריצים לכל כיוון (בככרות העגולות) מספיקים, ועדיף לחרוץ עמוק מעט יותר. 2. הלחמים שלך, עפ"י תמונותיהם ומתכוניהם כפי שהעלית, סובלים מלישת חסר. נסי ללוש יותר, לא רק עד שמתקבל כדור בצק חלק רך ואחיד, אלא יותר בכיוון של 10 דקות לישה רצופה. זה חשוב להתפתחות נכונה של הגלוטן. 3. יש הרבה שמרים בלחמים שלך. נסי להפחית את הכמות בחצי ולהאריך את זמן ההתפחות. זה ישפר את הטעם. 4. לא יודע מה זה "שוש מאמרים". 5. דגימות וטעימות מבחן רצויות.

למעלה