../images/Emo207.gifמתכון: לחם "קפה ארומה"
מתכון: לחם "תלתל" או לחם "קפה ארומה" הבצק הלבן: 1/2 קילו קמח לבן (לא חייבים מיוחד ללחם סתם קמח לבן) 1 1/2 כפיות מלח 1 שמנת או אשל או גיל או רוייון כוס או כוס חלב או בכלל לא חייבים. הבצק השחור: 1/2 קילו קמח מלא , שטיבל או סתם מלא, אני משתמשת בסתם קמח מלא 1 1/2 כפיות מלח שוב מוצר חלב לבחירתך או לא. תוספת מאתמול: לשרוף סוכר בפינג'ן קטן ואח"כ להוסיף מים להמסת עיסה זו וממנה לקחת 4 כפות קרמל כהה. ל 2 הבצקים אני ממריצה שמרים : 3-4 כפיות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 100 סמ"ק מים פושרים חמימים. כשהשמרים מתעוררים יוצקת לכל תערובת מחצית מכמות השמרים (אמא שלי גוערת בי ואומרת שקמח מלא צריך יותר שמרים (בולשיט). מכינה מ2- הבצקים בצקים לא דביקים וגמישים מניחה כל אחד בקערת התפחה נפרדת, להכפלת הנפח. אח"כ מרדדת אותם בנפרד, כמה נגלות, ומניחה בצק לבן מעל שחור . מגלגלת ללחם נקניק. מניחה על תבנית אינגליש קייק, חותכת עם סכין חריצים מברישה בביצה, משמשמת, או מפרגת, או מקצחת לו את הצורה, גם זרעי שיפון לפעמים. יוצאים לי מהקילו השלם 4 אינגליש קייקים. וכשאני נסחפת ועושה כמות של קילו מכל קמח, יוצאים לי 7 אינגליש קייקים. אפייה, מומלץ בחום בינוני, ולהניח את התבנית יותר נמוך מהאמצע כי לפני שבוע, הלמטה של הלחם לא נאפה לי, היה פדיחה כי נתתי לחם כזה מתנה למישהו שלא מכיר אותי...אז הוזהרתם, האפייה בערך 20-25 דקות, לא לסמוך עלי לכל תנור יש את הזמן שלו. כבר נתתי מתכון זה אך זכית לקבל את שדרוג הקרמל וכמובן שמי שיפתור לי את בעיית השחור בלחם, ישדרג מתכון זה באלף דרגות.. זה נראה יפה כמו עוגה מקור המתכון: זושי