לחם בצל

בנץ31

New member
לחם בצל

היינו בטבריה, במסעדת DECKS ואכלנו שם דבר שנקרא "לחם בצל". זה נראה כמו טבעות בצל שצופו בתבלינים, וטוגנו ברשת עגולה בשמן עגול. זה התאחד יחד לצורה עגולה ואפשר היה לפרוס מזה פרוסות. אם מישהו מכיר את המנה, אשמח מאוד מאוד למתכון. תודה.

T o m m e r

New member
קוראים לזה חלת בצל... מנוע החיפוש

מלא במתכונים. לא יכול להמליץ כי לא ניסיתי

בנץ31

New member
לצערי, זה לא זה ../images/Emo10.gif

תודה על התיקון, אני באמת חושבת שקוראים לזה חלת בצל (ולא לחם). אבל במה שאכלנו בטבריה לא היה קמח (אולי טיפה, לא כמות שנראית לעין), והמתכונים שיש באתר הם עם 1.5-2 כוסות קמח. אז אולי מישהו היה במסעדה ויודע ? או מכיר את המנה ?

מפלצות

New member
יש כזה לאגאדיר../images/Emo3.gif

זה פשוט לפי דעתי בצלים בבלילה כמו של טבעות בצל רק ששומרים על זה בגוש

בנץ31

New member
לצערי, זה לא זה ../images/Emo10.gif

תודה על התיקון, אני באמת חושבת שקוראים לזה חלת בצל (ולא לחם). אבל במה שאכלנו בטבריה לא היה קמח (אולי טיפה, לא כמות שנראית לעין), והמתכונים שיש באתר הם עם 1.5-2 כוסות קמח. אז אולי מישהו היה במסעדה ויודע ? או מכיר את המנה ?

hilapo

New member
ממליצה בחום על חלת הבצל של

מסעדת קולומבוס שמגישה חצי חלת בצל {מנה ענקית}גם שלמה עם רוטב ברביקיו נהדר ורוטב חזרת שפחות אהבתי. הם עושים בלילה מיוחדת כזאת..יאמי טעים...אה ודרך אגב גם במסעגת וויט הול מגישים פרח בצל מעולההההה.

חנהפ

Active member
יודעת בדיוק למה הכוונה, היינו אכלנו

והתאהבנו. לאודטה יש מתכון שממש דומה למקור והוא הולך כך: 1 קערה עם 200 גר' קמח=1/2 1 כוסות קמח 1 קערה ובה 1 ביצה,8 כפות חלב,1 כף מחוקה סוכר ו1/2 כפית מלח, לטרוף היטב 1/2 קג' בצל קלוף נטו, חתוך לפרוסות, להפריד לטבעות לשים הטבעות בביצה לערבב היטב, לשפוך הכל לקערה הקמח, לערבב עד שהקמח רטוב . לשפוך הכל לסיר טיגון עם שמן בגובה 1/2 מגובה הסיר, לטגן 25 דקות עד שזהוב עמוק.

bashsara

New member
חלת הבצל של הדקס

הם מטגנים את החלה במן רשת לציפס וכך נשמרת הצורה. פעם הייתי שם וזה מה שהבנתי מהמלצרית בדיוק איך לא גילו לנו אבל גם אני לא חושבת שיש שם הרבה קמח

בנץ31

New member
עזרה בשחזור המנה

תודה לכם על העזרה. המתכונים שהוצעו פה הם יותר בסגנון של טבעות בצל שקונים קפוא, שטבעות הבצל מצופות במין בלילה ומטוגנות. במנה שאני מדברת עליה אין קמח או ביצים, ממש רואים את טבעות הבצל המקוריות, ואני חושבת שמה שמאלד את המנה לחלה זה הטיגון ברשת צ'יפס בלבד. אני רוצה לנסות לשחזר את המנה, אני אחתוך טבעות מהבצלים, ואטגן ברשת של סיר טיגון, יש לכם רעיונות לתיבול מעבר למלח ופלפל ?

קשיו

New member
חלת בצל בבלילת בירה

* המתכון לא נוסה חלת בצל בבלילת בירה רכיבים: 4-5 בצלים גדולים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות 5 כפות מלח סיר עם שמן לטיגון עמוק החומרים לבלילה: 100 מ"ל חלב (כ-1/3 כוס) 1 ביצה טרופה 100 גרם קמח (כ- 3/4 כוס) 100 מ"ל בירה (כ-1/3 כוס) 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית סוכר אופן הכנה: מכינים את בצק הבירה: מערבבים את כל החומרים יחד ומניחים בצד. מפרידים בקערה את פרוסות הבצל לטבעות, מקמחים בקמח ומוסיפים את הבלילה. מניחים בסיר שמן ושמים מעליו מסננת ביתית פשוטה. יוצקים פנימה את תערובת הבצל ומטגנים עד שמזהיב. הופכים על צלחת ומגישים מייד. גיוון: אפשר להגיש עם רטבים שונים בצד, ואפשר גם לטבל את הבלילה בתבלינים, כמו פפריקה מתוקה וחריפה וכמון או קימל טחון. מקור: מסעדת אוונגרד (פורסם בידיעות אחרונות)

oh yes

New member
נירה רוסו נתנה פעם מתכון

ללחם בצל שמטגנים בסיר טיגון. זה מאוד מאוד דומה, אם לא זהה. צריך רק להקפיד שהשמן יהיה בגובה הבלילה, אחרת כמובן מתקבל משהו מטוגן רק בחציו
.

מושית32

New member
בנץ כן יש חלב וקמח זה שלא רואים

לא אומר שזה מורכב מטבעות בצל נטו. חייבת להיות בלילה שתחזיק הכל יחד. אם תנסה את אחד המתכונים תראה שזה דומה מאוד בתוצאה למה שאכלת

מתכונים שמצאתי לחלת בצל - לא נוסו

מתכון: חלת בצל של בני סיידא רכיבים: 20 גרם חמאה 200 גרם פטריות שמפיניון פרוסות חצי כוס שמנת לקצפת לא ממותקת 1 ביצה 1 כפיות מחוקות סוכר חצי כפית מלח רבע כפית פלפל לבן חצי ק"ג בצל יבש, פרוס ומופרד לטבעות כוס וחצי קמח שמן לטיגון עמוק סיר לטיגון עם רשת (כמו לצ`יפס) אופן הכנה: ממלאים את הסיר בשמן ומחממים ממיסים במחבת עבה את החמאה ומטגנים את הפטריות עד שישחימו ומוסיפים את הבצל. טורפים יחד בקערה עמוקה את השמנת, הביצה, הסוכר, מלח והפלפל. מוסיפים לקערה את הפטריות ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בידים. כשהשמן חם יוצקים לסיר את הבלילה. מטגנים כ- 20 דקות, עד שהבלילה תזהיב. מוציאים מהשמן, הופכים על צלחת הגשה ומגישים מיד הערות: מקור המתכון: בני סידא הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

ועוד אחד

מתכון: חלת בצל, יענקלה שיין רכיבים: 100 גרם אבקת טמפורה 100 מל מים פושרים 3 בצלים גדולים לבנים – אמנסה שמן לטיגון עמוק אופן הכנה: כלים וציוד: נייר סופג, מסננת. אופן ההכנה: 1. מכינים בלילה מאבקת הטמפורה והמים במרקם מעט צמיגי (כמו טחינה). 2. טובלים את הבצל בבלילה למשך מספר שניות. 3. לוקחים קבוצה מהבצל מנקזים מעט את עודפי הבלילה, מהדקים היטב ומכניסים לסיר עם שמן חם (לא חם מידי מכיוון שצריך להתבשל גם בתוך הקבוצה) 4. כשהבצל מקבל גוון זהוב מוציאים ומניחים על הנייר סופג. 5. רצוי לבדוק את מידית הבישול בתוך החלה ע"י חירור קטן במרכזה. אופן ההגשה: בד"כ חלה מוגשת כתוספת מרכזית לשולחן בצלחת נפרדת. ניתן להגיש בתוספת לכל מנת בשר עם יוצרים חלות קטנות יותר ואז זמן הבישול קצר יותר. הערות: לנסות מקור המתכון: סדנא הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה