לחם באופה לחם

1motty

New member
לחם באופה לחם

קוראים לי מוטי אני בן 16 ואני חולה צליאק, גילו לי את המחלה לפני 5 חודשים. הוריי קנו אופה לחם זמן קצר לאחר שגילו אצלי את המחלה ולאחר הרבה מאוד נסיונות כושלים שלי ושל אמי עם האפייה באופה אני פונה אליכם שתתנו לי מתכון מנצח, שיצליח על בטוח ללחם באופה לחם(ד"א הצלחנו לאפות לחם מוצלח מאוד לא באופה לחם).

פומיקיז

New member
איזה אופה לחם קניתם? לרוב, מצורף

מתכון נטול גלוטן לחוברת מתכונים של כל אופה.

מתכונ החוברת בד"כ מ-ז-ע-ז-ע-י-ם

שים לב, ועקוב בזהירות אחר הוראות ההכנה של הלחם באופה הלחם. קניתי אופה לחם חדש לא מזמן לאחר שהקודם, מפירמה אחרת, שבק חיים, ולמרות זאת - המתכון הבא עדיין תופס בו: יש להשתמש בכוס ובכף המדידה במצורפים למכשיר. להניח אל תבנית האופה לפי הסדר הבא את החומרים הבאים - ויש לדייק מאוד בכמות: כוס וחמישית או כוס ושישית מים. ביצה אחת כף שמן זית שלוש וחצי כוסות קמח מרמולייט שתים וחצי כפות שמרית 4-5 כפות סילאן (דבש תמרים) - ניתן לקנות בכל חנות תבלינים ובכל רשת מזון. לאפות בתוכנית הרגילה (3 שעות או שעתיים ומישים דקות בחלק מהמכשירים). כתוב איך יצא. אם יש לחם סיבים תזונתיים - הוסיפו אותם בשלב של הוספת המיים וחכו עד שהם יתפחו או יימסו בהם, ורק אז הוסיפו את הקמח ואילך. אם לא יצא - בוא אלי הביתה ונאפה ביחד - לחמניות, פיצה, לחם באופה... בהצלחה.

1motty

New member
אמממ יש לי סיבים תזונתיים

פייברקס וקסטנטן גאם כמה להוסיף ואיך? כי על האריזה של הפייברקס כתוב לערבב עם מים ולתת לזה רבע שעה לתפוח

אני ממליצה

לערבב הכל לפני שמכניסים למכונה. ואם עדיין יש בעיות תפנו אלי במסרים ואני אשתדל לעזור באופן יותר ספציפי. בהצלחה, קחו בחשבון שלחם ללא גלוטן לא זהה בטעם ובמרקם ללחם רגיל, אבל אין סיבה שלא יהיה טעים. ואם יוצא יותר טוב בלי האופה לחם, לא חייבים באופה :)

1motty

New member
לא ענית לי לגביי הסיבים התזונתיים

יש לי פייברקס וקסטנטן גאם ואני לא יודע כמה ואיך....

5 כפיות פייברקס

אפשר לשים אותם עם המיים בתחילת הכנסת החומרים לתבנית האופה, לחכות 5 דקות ואז להוסיף את הקמחים והשאר. יש גם לנטרול קייקס סיבים מיוחדים אחרים אבל עוד אין לי ניסיו ןאיתם.

למעלה