לחכמי הפורום...

לחכמי הפורום...

בעבר נכנס מאן דהו לפורום בשאלת תם כביכול. אך היה נראה בעליל שזו אינה שאילת תם, גם לא שאילת חכם, גם לא שאילת שאינו יודע לשאול. אלא שאילת הבן הרביעי. הוא שאל להלכה אם מותר לו לבעול את אחות אשתו. אכן כן. הוא שאל אם מותר לו לבעול את אחות אשתו. לא היה נראה לי להשיב לאדם זה בכלל. אך מאחר שהיה מי משומרי תורה ומצוות שהשיב שמותר. בעצם הוא השיב אחרת מהכתוב מפורש בתורתינו הקדושה בחומש ויקרא פרק יח פסוק יח : ואשה אל אחתה לא תקח לצרור לגלות ערותה עליה בחייה. צר וכואב הדבר שאת אותו עובר עבירה בגאון שיתפו כביכול בפלפול הלכתי לא אמיתי כלל. והנה הוא מתגאה שעבר עבירה בגלוי. למזלי איני מנהל פורום ואיני מעוניין בזה. ובעבר ניסו לדחוף אותי פעמיים לניהול פורומים בתפוז. האחד נוגע לדת, והשני לאמנות יהודית. אך בשתיהם סירבתי. וכך נפטרתי מהחיוב לקיים מחה תמחה בכאלו... בסה"כ אחריות כבדה על ראש הלוקח על עצמו ניהול כזה. ולכה"פ, האחרויות שנטלתי על עצמי בחיי האישיים והלא אישיים, יכולני לעמוד בהם... וכעת אנחנו במקום ובפורום הנשפט לפי הלכה. לפי תורה. לפי כל המסתעף מד' חלקי שו"ע. למעשה כך זה אמור להיות כביכול. אך בפועל, משמש פורום זה, להצהרות שכיף לשכב עם אחות האשה ולעבור על איסור דאורייתא. נוווו. אין לי בעיה עם הכייף שלו. ואין לי בעיה עם הנחת שיש לי בזה שאני מופרש ממנו ומובדל ממנו ע"י עצם מעשיו. אין לי בעיה עם ילדים ממזרים או פגומים בנשמתם הנוצרים בשל תאוות פושעי ישראל בגופן. שהרי בין כך אילנות היוחסין הגניאולוגיים המיוחדים לאלו שאינם נענים בפתיון ליצרם הרע, אותן אילנות כבר בדרך. את הרבנות נשאיר בשביל האחרים. בשביל אלה שהכייף שלהם גבור מהרוח והדעת. ילדינו וצאצאינו אינם נישאים לא להולנדים ולא לסינים, וגם לא לצאצאי תוצאות אפלות ותאוותניות של כאלו אף אם הם יהודיים. אבל, לעזאזעל. ל-מ-ה ??? למה בפורום לשאול את הרב נושאים בגאון את המעשים הללו. למה בפורום לשאול את הרב משיבות רבניות בעניינים הלכתיים. ולמה בפורום לשאול את הרב מתפללים בסוגיות תלמודיות שמקומן לא בבית ההוראה, כי אם בביהמ"ד. יש כ"כ המון נושאים יפים לכתוב. גם אני איני מתיימר להתייחס לנושאי הלכה בדווקא. כי ניתן להפיץ תורה ויהדות ומידות בכ"כ הרבה דברים. ומי שחושב שקנאותי גורמת לי להרחיק... מוזמן לראות קהל לא קטן שהתחזק ומתחזק באמונה ובקביעת עתים לתורה. כשהכל נזקף לזכותי בעזרת הנותן ליעף כח. אז בבקשה, שלא ילמדוני איך לקרב. רשעים יש להקהות שיניהם... וה' הטוב יכפר על עוונות שלפעמים נעשים ע"י זולתו אבל דווקא בשבילו ובגללו... והערה קטנה גם לשוטים שבינינו שנופלים לפעמים בפח של מבקשי רעת שומרי המצוות : אל תרימו כל בלאטה. אתם עלולים למצוא תחתיה פתן ארסי... המתינו למומחים היודעים לרוצץ מוחו...

קולמולו

New member
לא רוצה!

את הפסוק בספר ויקרא לא כתבת אז, מה שכתבת ומה שאתה ממשיך לכתוב זה שההלכה היא תיבת בנדורה שאסור לחטט בה יותר מדי, אני מודה באשמה, חיפשתי היתר לעשות את זה ואתם נתתם לי אותו על מגש של זהב, תסביר לי אתה מה זאת אומרת "לא להרים בלאטות"? ומה זה ההשתלחות הזאת בבן אדם שסך הכל שאל אותך שאלה וגילה את הפאדיחה שבתשובות הסותרות, ולא רק זה אלא שהצהרת בגלוי שאתה אומר רק מה שיותר "טאקטי" לומר, מי שענה סתם שמותר הייתי יוכל לחשוב שהוא טועה אבל מי שאומר שלא משנה אם זה מותר או אסור כי בכל מקרה צריך להגיד אסור אז הוא לא טועה אלא מטעה. וכנראה שלא כ"כ קל לרמות אותי, סליחה שאני מגיב בצורה כזאת אבל לא אני התחלתי.

אינך שווה

תגובה של אביעד. אבל אם בכל זאת שאילתך היתה אישית אלי. אז קבל תגובתי. לך בכבוד אל כל גיסותיך, וגם אחיותיך וגים אימתך וגם אמתך.

אף אחד לא אמר לך את הפסוק בויקרא

ואף אחד לא אמר לך את ההלכה האמיתית. ההלכה היא בתושבע"פ. בתורה שבכתב כתוב מפורש שאסור. ובכלל מתגובתך נראה שבאת לומר שהיה כייף, ולא שמותר. ומאידך, מרגע ראשון חשבתי שאתה לא כזה אדם. לא תעשה זאת. כי אף גיסה שלך לא תסכים לעשות זאת עמך. והשערתי היא [לא אומר ולא אפרט מדוע אני אומר כך], שבסה"כ מדובר באיזה בחורצ'יק נבוב וריקן החובש כיפה... אני משקיע בכתיבה בדברים יותר מועילים מאשר לפרט מדוע אני משוכנע באישיותך. ושוב, לך לאמל'ה. אולי אבה כבר מת והיא מחפשת שידוך. כי גם על זה לא כתוב בהלכה שאסור. העיקר שיהיה לך כיף.

אלי ו.

New member
מצטרף ../images/Emo45.gif אבל מזכיר שלפעמים עדיף

לנקוט "אל תען כסיל כאוולתו". "הקהה את שיניו" מתאים למקומות מסוימים אבל בפורום, אם מבינים שהאדם בא להתנגח, דוקא התעלמות היא בד"כ המעשה הנכון. איני מדבר על המקרה הזה, בו לא היתה ברירה אלא לענות, אלא בכלל.

למעלה